Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Dārzeņi :: Sautēti dārzeņi

Sautēti dārzeņi

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Kāpostu cigāri 4.00

Kāpostu galviņai izgriež kacenu, galviņu liek verdošā sālsūdenī un lēni apvāra, uz sieta notecina, tad atdala lapas. Tās satin vīstokļos mazākās vairākas kopā. «Cigārus» liek sautējamā traukā, pārliek sviesta piciņas, pārlej ar šķidrumu, pievieno sakapātas...Skatīt recepti

Saldskābie kāposti 4.19

Kāpostu galviņām noņem ārējās lapas, sagriež gabaliņos. Katliņā izkausē taukus vai sviestu, pievieno sagrieztos kāpostus, pārlej nedaudz ūdens, pieliek sāli, etiķi, ķimenes un slēgtā katlā mazā siltumā sautē, pa reizei apmaisot līdz kāposti mīksti.

...Skatīt recepti

Sautēti svaigie kāposti 4.28

Kāpostu galviņām atdala ārējās lapas un sagriež gabaliņos. Sīki sagrieztus sīpolus sviestā apcep, pievieno sasmalcinātus kāpostus, ūdeni vai buljonu, lai kāposti būtu tikko pārsegti, un sautē, līdz tie mīksti. Tad sabiezina ar izkarsētiem, aukstā ūdenī...Skatīt recepti

Sautēti skābie kāposti 4.00

Sasmalcinātus sīpolus katliņā sakarsētos taukos apcep gaiši brūnus. Tad pievieno skābētus kāpostus, pielej nedaudz ūdeni vai buljonu, pieliek sāli un sautē, pa reizei apmaisot, līdz kāposti mīksti. Ja vēlas, pievieno cukuru un pasniedz pie cūkas...Skatīt recepti

Sautēti skābie kāposti ar putraimiem 4.24

Katliņā izkausētos taukos liek sīki sasmalcinātus sīpolus un apcep. Tad pievieno skābētus kāpostus, pielej ūdeni vai buljonu, lai kāposti būtu tikko pārsegti, pieber noskalotus putraimus un sautē, līdz kāposti un putraimi mīksti. Beidzot pieliek sāli...Skatīt recepti

Sautēti burkāni 4.16

Burkānus nomazgā, notīra, noskalo un sagriež iegarenos gabaliņos. Katliņā izkausē sviestu, pieliek sagrieztus burkānus un apcep. Tad pielej nedaudz ūdens, pieliek sāli, cukuru, katliņu apsedz ar vāciņu un sautē, pa reizei apmaisot, līdz burkāni mīksti....Skatīt recepti

Sautēti burkāni 1 4.28

Burkānus nomazgā, notīra, noskalo un sagriež iegarenos gabaliņos. Liek katliņā, pārlej ūdeni vai buljonu, lai burkāni būtu tikko pārsegti, pieliek sviestu, sāli un cukuru, katliņu apsedz ar vāciņu un, pa reizei apmaisot, sautē mīkstus. Tad...Skatīt recepti

Sautēti kāļi 4.23

Kāļus nomizo, nomazgā un sagriež kubveida gabaliņos. Liek katliņā, pārlej ūdeni vai buljonu, lai kāļi būtu tikko pārsegti, pieliek sāli, ķimenes un sautē mazā siltumā gandrīz mīkstus. Tad pievieno izkarsētus, aukstā ūdenī iejauktus kviešu miltus,...Skatīt recepti

Sautētas bietes 4.00

Bietes nomazgā un vāra mīkstas vai arī cepeškrāsnī izcep. Tad nomizo, uz sakņu rīves saēvelē skaidiņās. Sasmalcinātās bietes liek katliņā izkausētā sviestā vai taukos, pielej nedaudz ūdens vai buljona, pieliek ķimenes un izkarsē. Pēc tam...Skatīt recepti

Sautēti spināti un skābenes 4.24

Spinātus, skābenes izlasa, nogriež kātiņus, noskalo, notecina un ar nazi smalki sagriež. Sasmalcinātus spinātus un skābenes liek katliņā izkausētā sviestā, pielej nedaudz ūdens vai buljona, pieliek sasmalcinātus zaļumus, apsedz katliņu ar vāku un, pa reizei...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
mārrutku mērce , puravi , kartupeļu klimpas , renģes , kabacu ,
Šodien vārda dienas svin:
Jana, Johanna, Hanna



Noderēs
Raugu samaisa ar 1 tējk. cukura un noliek siltumā uzrūgšanai. Pusi miltu iesijā bļodā. Pienu uzsilda. Miltos iemaisa pienu, raugu,
Pagatavo biskvīta mīklu, ar tējkaroti liek mīklas piciņas uz ieziestas plātes vai mīklu pilda konditorejas caurulītē un uz plātes izveido
Sviestu sakuļ putās, pieliek berztu sieru, berztu maizi un olu dzeltenumus, mīklu krietni sakuļ, tad piejauc putās sakultus olbaltumus. Ar
Sasmalcinātu gaļu, selerijas un ābolus samaisa ar putukrējumu, kam pēc saputošanas pievienota majonēze, garšvielas. Visu uzmanīgi izcila, lai nezustu
Nomazgātus burkānus liek vārīties, pieliekot cukuru un sāli, burkānus novāra mīkstus. Kad ēdiens galdā jāpasniedz, novārītajiem burkāniem piejauc sviestu un
Gaļu nomazgā, sagriež mazos gabaliņos, samaļ, labi samīca, veido no 200 gr 2 iegarenus siteņus, cep karstos taukos uz ātras
Kartupeļus notīra, liek verdošā ūdenī, pievieno nedaudz sāls un vāra mīkstus. Kartupeļus izberž caur sietu vai sastrādā ar mikseri, pievieno



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Citronam noberž ar cukurgraudiem mizu, cukuru aplej ar auk­stu vīnu un citrona sulu un izšķīdina, caur astru sietiņu pielej ūdenī
Aukstā ūdenī nomazgātas kaltētas ābolu šķēles novāra mīkstas ar ūdeni un apelsīnu sulu, ābolu šķēles sašķīst nedrīkst. Tad ābolu šķēles izņem
 Rīsus noskalo vairākos ūdeņos, noplaucē ar verdošu ūdeni, uz­liek uz uguns ar aukstu ūdeni un stundu laika vāra, nemaisot, uz
Pienu vāra 10 min. ar cukuru un  noberztu citrona mizu, un kad piens atdzisis piejauc citronsulu, želatīnu, ko uzvāra ar
Paniņas sajauc ar cukuru un sakuļ putās, piejauc ar ūdenī uzvā­rītu želeju, citronsulu un citrona mizu. Šķidrumu iepilda ar aukstu

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180