Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Dārzeņi :: Dārzeņu skābēšana

Dārzeņu skābēšana

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Gurķu skābēšana mazā traukā 4.25

Dezinficētā 3 litru burkā ieliek nomazgātus sagrieztus garšaugus, notīrītu ķiploku. Saliek stāvus nomazgātus, uz sieta nosusinātus nelielus svaigus gurķus un pārlej ar verdošu sālsūdeni. Burkas noslēdz ar konservējamiem plastmasas vāciņiem. Gurķus novieto vēsā vietā uzglabāšanai.

...Skatīt recepti

Svaigi sālīti gurķi 4.12

Ar 1,8 kg gurķu var piepildīt 3 litru burku. Jāņem mazi nepārauguši gurķi, līdz 5—7 cm gari. Gurķus nomazgā aukstā ūdenī un sakārto traukā blīvās kārtās ar sāli tā, lai pēdējā kārtā būtu sāls. Tad...Skatīt recepti

Skābēti gurķi 3 litru burkā 4.09

Gurķus labi nomazgā, Ļauj gurķiem apžūt gaisā, tad saliek kārtām ar garšaugiem dezinficētā stikla burkā. Garšaugus izlasa, nomazgā un parupji sagriež. Garšaugiem jābūt arī trauka virspusē.

Sagatavotos gurķus pārlej ar atdzesētu sālsūdeni. Burkai uzliek dezinficētu metāla...Skatīt recepti

Tomātu skābēšana 4.19

Skābēšanai noderīgi tādi tomāti, kas beiguši augt un zaudējuši zaļo krāsu, kļuvuši bāli sārti vai sārti. Nav ieteicams skābēt pilnīgi sarkanus ienākušos tomātus. Saimnieciskāk tomātus ieskābēt rudenī, kad tie vairs nevar ienākties. Tos rūpīgi...Skatīt recepti

Galda biešu skābēšana 4.15

Skābētās bietes ir veselīgas un laba piedeva daudziem ēdieniem. No skābētām bietēm var ātri un ērti pagatavot dažādas zupas un salātus. Sevišķi bietes ieteicams skābēt laukos. Bietes no citiem dārzeņiem atšķiras ar augstu cukura saturu....Skatīt recepti

Pupiņu skābēšana 4.07

Pupiņu skābēšanai lieto krūmu pupiņu nenobriedušās pākstis. Nobriedušas pākstis, kas satur daudz kokšķiedras, skābēšanai vairs nav derīgas. Pupiņas satur daudz olbaltumvielu, tāpēc tās lēni ieskābst. Pupiņas skābē mazos traukos.
Jaunas, trauslas pupiņu pākstis pārlasa, ja...Skatīt recepti

Kāļu skābēšana 4.09

Kāļi ir ļoti vērtīgs dārzenis, it sevišķi tās šķirnes, kurām nav sīvās garšas.

Kāļi satur daudz C vitamīna (23,4—49,5 mg%), nedaudz Bi, B2 un PP vitamīna. Pie tam kāļos C vitamīns labi saglabājas, tos vārot, kā...Skatīt recepti

Skabētu dārzeņu salati 4.14

Skābēti dārzeņu asorti ir ļoti veselīgi, saturīgi un garšīgi salāti. Dārzeņu attiecības var mainit pec patikas. Visus dārzeņus nomazgā, notīra, noskalo vairākos ūdeņos un sarīvē uz rupjas sakņu rīves skaidiņās.

Svaigos galvinkāpostus un sīpolus sagriež...Skatīt recepti

Patiosonu skābēšana 4.00

Pārauguši patisoni skābēšanai neder. Vislabākie augļi 4-6 cm diametra, kad sēkliņas ir tikko aizmetušās un paši augļi saldi, sulīgi un trausli. Patisonu raža jānovāc ļoti uzmanīgi, jo to miza ir plāna. Ja mizu...Skatīt recepti

Kabaču skābēšana 4.14

Skābēšanai izvēlās līdz 10 cm garus augļus. Pārauguši kabači maz noderīgi konservēšanai.

Skābē tāpat kā gurķus. Skābējot mazos traukos, var sagriezt 3-4 cm biezās šķēlēs, lai labāk aizpildītu trauka tilpumu.
Pārlej ar atdzesētu sālsūdeni. Pēc skābēšanas...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
marinēti gurki , makaroni , kompots , kartupeļu pankūkas , zutis ,
Šodien vārda dienas svin:
Jana, Johanna, Hanna



Noderēs
Riekstu kodolus smalki sakapā. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, iemaisa verdošā krējumā un kuļ uz uguns, līdz viss bez viršanas
Kartupeļus uzliek ar aukstu ūdeni, un kad tie uzvārās, novārījuma ūdeni atkal nolej nost. Tad uzlej jaunu ūdeni, pieliek klāt
Virumam ņem cepešam nevērtīgus priekšgabala atgriezumus, kājas vai kakla gabalu. Gaļu uzliek uz uguns ar 4—5 1 auksta ūdens
Plūmes skābē līdzīgi kā ābolus. Skābēt var visas plūmju šķirnes. Skābē vēl pacietus augļus. Plūmes nomazgā un sakārto dezinficētās stikla
Olas cieti novāra, atdala caumalu, pārgriež uz pusēm, sakārto lēzenā traukā un pārlej ar tomātu mērci. Olas var vārīt arī
Nozvīņotu lasi uzšķērž pirksta garumā tuvu lejpus galvai vēdera pusē un rūpīgi iztīra, pēc kam veselu ieliek līdz pusei ar
Pagatavoto biskvīta mīklu pēc aukstā paņēmiena, bez kartupeļu cietes. Mīklu apmēram 1 cm biezā kārtā uzziež uz plātes, kas apklāta



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Citronam noberž ar cukurgraudiem mizu, cukuru aplej ar auk­stu vīnu un citrona sulu un izšķīdina, caur astru sietiņu pielej ūdenī
Aukstā ūdenī nomazgātas kaltētas ābolu šķēles novāra mīkstas ar ūdeni un apelsīnu sulu, ābolu šķēles sašķīst nedrīkst. Tad ābolu šķēles izņem
 Rīsus noskalo vairākos ūdeņos, noplaucē ar verdošu ūdeni, uz­liek uz uguns ar aukstu ūdeni un stundu laika vāra, nemaisot, uz
Pienu vāra 10 min. ar cukuru un  noberztu citrona mizu, un kad piens atdzisis piejauc citronsulu, želatīnu, ko uzvāra ar
Paniņas sajauc ar cukuru un sakuļ putās, piejauc ar ūdenī uzvā­rītu želeju, citronsulu un citrona mizu. Šķidrumu iepilda ar aukstu

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180