Sadarbība
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Dārzeņi :: Dārzeņu sacepumi

Dārzeņu sacepumi

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Kartupeļi krējumā 4.12

Kartupeļus nomizo, sagriež šķēlītēs, liek ar margarīnu izziestā veidnē, pa starpām liekot margarīna piciņas, sasmalcinātus sīpolus, sāli. Veidnē saliktos kartupeļus pārlej ar saldu krējumu un cepeškrāsnī cep, līdz kartupeļi mīksti. Pasniedz ar dārzeņu salātiem.

...Skatīt recepti

Kartupeļu un siera sacepums 4.19

Kartupeļus novāra sālsūdenī, sagriež ripiņās. Kārto veidnē, pa starpām iekaisot sieru. Pārlej olu maisījumu, pārkaisa rīvmaizi, pārliek sviesta piciņas un cep cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes. Pasniedz ar kausētu sviestu un svaigu dārzeņu salātiem.

...Skatīt recepti

Svaigu kāpostu sacepums 4.07

Kāpostus sālsūdenī novāra, sasmalcina. Olas dzeltenumu sakuļ ar pienu, pievieno kāpostus, sviestā apceptus sīpolus, rīvmaizi, sāli un samaisa. Beidzot iecilā saputotu olas baltumu, liek veidnē, pārkaisa rīvmaizi un cep 30 minūtes cepeškrāsnī. Pasniedz ar tomātu...Skatīt recepti

Burkānu sacepums 4.19

Burkānus sālsūdenī novāra, uz sakņu rīves saēvelē skaidiņās. Baltmaizei nogriež garoziņu, sagriež šķēlēs, pārlej ar pienu un izmērcē. Tad ar karoti samaisa, pieliek izkausētu sviestu vai skābu krējumu, olas dzeltenumu un samaisa. Beidzot pievieno skaidiņās...Skatīt recepti

Dārzeņu sacepums 4.24

Notīrītus burkānus, svaigus kāpostus, zirņus vāra sālsūdenī gandrīz mīkstus. Tad burkānus sagriež ripiņās, kāpostus kvadrātgabaliņos. Sasmalcinātus burkānus, kāpostus un zirņus samaisa, liek veidnē un pārlej ar olu un piena maisījumu, pārkaisa ar rīvmaizi, pārliek sviesta...Skatīt recepti

Kolrābju sacepums 4.50

Kolrābjus notīra, sagriež, apcep taukvielā, pēc tam izsautē, pieliek sāli, cukuru, liek ietaukotā veidnē, pārlej, pagatavotu piena mērci vai sakultu olu un sacep. Ēdienu pasniedz pārkaisītu ar kapātiem zaļumiem.
Piedeva dažādiem gaļas ēdieniem.

...Skatīt recepti

Kabači ar tomātiem 4.50

Kabačus nomizo, sagriež apļos, apviļā miltos, cep uz pannas sviestā, apkaisa ar sāli. Ceptos kabačus novieto traukā, sviestā sacep tomātus un pārlej kabačiem. Piedeva gaļas ēdieniem.

...Skatīt recepti

Sparģeļu un rīsu sacepums 4.38

Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu, aizvākotā traukā cepeškrāsnī sautē, līdz rīsi būs uzbrieduši. Ietaukotā, ar rīvmaizi izkaisītā veidnē liek kārtu...Skatīt recepti

Zaļie zirnīši ar olu 4.14

Zaļos zirnīšus uz pannas kopā ar sviestu apsautē. Saber ugunsdrošā traukā. Olas sakuļ ar pienu, pārlej zirnīšiem un cepeškrāsnī bez maisīšanas ļauj sarecēt.

...Skatīt recepti

Baklažāni ar tomātiem 4.62

Baklažānus noskalo, nomizo, sagriež šķēlēs, uz pannas sakarsētā eļļā apcep pusgatavus, tad pievieno iepriekš noskalotus un sagrieztus tomātus, pievieno sāli, piparus, miltus, pievieno nedaudz buljona, pannai uzliek vāku un sautē līdz gatavs. Izmanto, kā...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
burkānu salāti , kartupeļu salāti , boršč , butes , sautējums ,
Šodien vārda dienas svin:
Jana, Johanna, Hanna



Noderēs
Maizi sagriež šķēlēs un apziež ar sviestu, cieti novārītām olām sakapā atsevišķi baltumu un dzeltenumu, uzliek strēķos uz maizes, un
Olas dzeltenumu ar cukuru, vaniļu saputo, pievieno, nepārtraukti maisot, uzvārītu pienu. Pēc tam trauku liek karstā ūdenī un karsē, līdz
Iepriekš novārītu, nodīrātu un izasakotu zivi smalki sakapā un sajauc ar izkausētu sviestu, veselām, svaigām olām, pipariem un sāli, tad
Kartupeļus izvāra ar visu mizu vai nomizotus. Sviestu un pienu uzkarsē, pieliek sieru un lēni silda uz liesmas vai tur
Vistu sadala lielākos gabalos, nomazgā, liek katlā pārlej ar aukstu ūdeni, lai gaļa tikko nosegta, uzvāra un noputo. Tad pievieno
Nomizotus zaļus kartupeļus izvāra mazsālītā ūdenī mīkstus, tad nolej nost ūdeni un izvārītos kartupeļus saberž biezenī, pamazām pielej klāt gatavo
Speķa pīrādziņi
Pagatavojam mīklu. Ņem emaljētu trauku ar aprēķinu, ka mīkla uzrūks. Traukā ielej pienu, uzsilda, bet nekarsē, nem no uguns, iedrupina



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Citronam noberž ar cukurgraudiem mizu, cukuru aplej ar auk­stu vīnu un citrona sulu un izšķīdina, caur astru sietiņu pielej ūdenī
Aukstā ūdenī nomazgātas kaltētas ābolu šķēles novāra mīkstas ar ūdeni un apelsīnu sulu, ābolu šķēles sašķīst nedrīkst. Tad ābolu šķēles izņem
 Rīsus noskalo vairākos ūdeņos, noplaucē ar verdošu ūdeni, uz­liek uz uguns ar aukstu ūdeni un stundu laika vāra, nemaisot, uz
Pienu vāra 10 min. ar cukuru un  noberztu citrona mizu, un kad piens atdzisis piejauc citronsulu, želatīnu, ko uzvāra ar
Paniņas sajauc ar cukuru un sakuļ putās, piejauc ar ūdenī uzvā­rītu želeju, citronsulu un citrona mizu. Šķidrumu iepilda ar aukstu

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180