Sadarbība
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Dārzeņu konservēšana Nākošā »

Tomāti ar gurķiem želejā. (ekonomiskā)

Tomāti ar gurķiem želejā. (ekonomiskā)

Sastāvdaļas: 1kg tomātu, 1 kg. gurķu, 1 kg. sīpolu, želantīns, lauru lapas, diles, melnie pipari. Marinādei: 1L ūdens, 2 ed.k. sāls, 1 ēd.k. cukura, 2 ed.k. etiķa esences

Gatavošana:

Dārzeņiem ir jābūt tīriem un pēc iespējas sausiem. Gurķus, tomātus, sīpolus sagriež plānās ripiņās. Tīrā, sausā 1 litra burkā ieber 1 deserta karoti želantīna, 2 lauru lapas, 5 melno piparu graudiņus, dilles un tad kārtām liek tomātu, gurķu un sīpolu ripiņas. Kad burka ir sapildīta to pārlej ar, iepriekš uzvārītu un jau MAZLIET atdzisušu marinādi, kurai vajadzētu pietikt uz trijām litra burciņām uz 1 l ūdens 2 ēd.k sāls, 1 ēd.k. cukurs un 2 ēd.k. etiķa esences). Sagatavotās burkas pasterizē 80* C temperatūrā 15-20 min, vai 0,5 L burkas 10 - 12 min. Pēc pasterizēšanas burkas aizvāko, atdzesē un liek leduskapī lai sagalē.

Pagatavosanas sarezgītība
Vidēji
Kopējās izmaksas
Zemas
Kaloriju līmenis
Zems
Pagatavošanas laiks
Vidējs
Pievienots: 2011-08-27
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Pievienoja: Lucis
Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.05/39
Atstāt vērtējumu


Papildus fotogrāfijas


Tomāti ar gurķiem želejā. (ekonomiskā)Tomāti ar gurķiem želejā. (ekonomiskā)

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
kartupeļu zupa , Vīns , Zivju buljons , Selerija , gulašs ,
Šodien vārda dienas svin:
Aļģirds, Orests, Oļģerts, Alģis



Noderēs
3 kg smaga cūkas galva, 1 kg cūkgaļas, 4 olas, lēle, nieri, nedaudz aknu, sāls, pipari, 1/3 tējkarote salpetra. 2
Gaļu nomazgā, sagriež mazos četrkantainos gabaliņos, kaulus sacērt smalkus, un uzliek vārīties ar 2 l aukstā ūdens. Kad buljons uzvārījies,
Zaļo saldo piparu pākstis un nepāraugušus baklažānus cep cepeškrāsnī un siltiem noņem mizu un arī izņem sēklas. Sarkanos tomātus mazgā,
Liesu vai vidēji treknu cūkas gaļu samaļ gaļas mašīnā, pievieno apceptus sīpolus, sāli, ūdeni un samaisa. No sagatavotās masas veido
Zosijsij nogriež kaklu, spārnus, kājas, iztīra iekšas, sānos iegriež, ieliek kājas, ierīvē ar sāli. Liek uz panas, uzlej ūdeni, cep
Puķukāpostus izvāra vieglā sālsūdeni, novieto uz sieta,' atdzesē, sadala sīkās rozītēs vai sakapā, sajauc ar majonēzi vai krējumu, kapātām dillēm.
Gaļu sagriež glītās šķēlēs, izdauza, apkaisa ar sāli, baltmaizi sagriež četrstūrainos gabaliņos, gaļai liek virsū baltmaizi, 1 ēdamkaroti skābu kāpostu,



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180