Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Dārzeņu konservēšana Nākošā »

Patisonu kaviārs

Sastāvdaļas: 600 g patisonu, 100-150 g eļļas, 100 g burkānu, 10 g pētersīļu sakņu, 10 g seleriju sakņu, 40 g sīpolu, 200 g tomātu biezeņa, 15—20 g sāls, 10 g cukura, 1 g samaltu smaržīgu piparu, 15 g zaļumu.

Gatavošana:

Patisonus nomazgā, notīra, sagriež apmēram 1 - 1,5 cm biezās šķēlēs un eļļā apcep gaiši dzeltenus. Burkānus, pētersīļus, selerijas un sīpolus notīra, nomazgā, sagriež šķēlēs un ari apcep eļļā. Visus apceptos dārzeņus atdzesē, samaisa un izmaļ gaļas mašīnā.

Katliņā ielej atlikušo eļļu, biezu tomātu biezeni, izmaltos dārzeņus, sāli, cukuru, smalkos piparus, nogaršo, vai garšvielas ir pietiekamā daudzumā, tad uzvāra un pievieno sīki sagrieztus zaļumus.
Karstu masu pilda dezinficētās burkās, uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē un sterilizē 100°C temperatūrā: 0,5 litru burkas 75 minūtes, litra burkas - 100 minūtes.
Pievienots: 2010-08-11
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.09/43
Atstāt vērtējumu

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
gaļas salāti , Kvass , makaroni , dārzeņu salāti , Tomātu ,
Šodien vārda dienas svin:
Alvīne



Noderēs
Sīpolus sagriež, cep sviestā, pievienojot tomātu biezeni. Gaļas produktus - šķiņķi, vārītu liellopu gaļu, atsevišķi izvārītas nieres un cīsiņus griež
Ābolus atbrīvo no serdes un sagriež nelielos kubiņos. Ķiršiem izņem kauliņus un pārgriež uz pusēm. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves.
Kartupeļiem novelk miziņas, tos izdobj, atstājot pirkstu biezu kartupeļu kārtu. Pildījumam biezpienu samaisa ar sakultu olu, sāli, ķimenēm, Kartupeļus piepilda
Izvēlas vidēja lieluma kartupeļus, nomazgā, nomizo, noskalo un nosusina. Veselus, nesagrieztus kartupeļus liek cepešpannā sakarsētos taukos un cepeškrāsnī cep, pa
kraukšķīgie salāti ziemai
Ņem svaigus dārzeņus - bietes, burkānus, sīpolus, kabačus, ķiplokus visu nomizo, notīra un sagriež sev tīkamās šķēlēs, gabalos. Iepriekš sagatavotās
Ziedu kāpostus sarīvē, tomātus un gurķus sagriež plānās šķēlēs. Salātu traukā liek kārtu ar tomātiem un kārtu ar gurķiem, pārkaisa
Vakaru iepriekš kaltētās baravikas noskalo ar siltu ūdeni un atstāj pa nakti mirkt kādā litrā auksta ūdens. Tad pielej klāt



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Nomazgātas plūmes savāra ar ūdeni, biezenī, izberž caur sietiņu, olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc atdzisušam plūmju bieze­nim. Beigās visu
Smalki saberztu rupju maizi vāra ar cukuru, sviestu un pienu, un kad biezenis atdzisis, to labi sajauc ar olu dzeltenumu.
Kaltētus augļus noskalo remdenā ūdeni, novāra ar ūdeni mīk­stus, izņem kauliņus, izberž caur sietiņu. Augļu biezeni sajauc ar cukuru, berztu
Ievārījumu sajauc ar olu dzeltenumu un tad ar putās sakultu olbaltumu un cep formā dažas minūtes mērenā karstumā krāsnī. Tā kā
Olu dzeltenumu kuļ ar cukuru, sajauc ar berztu citrona mizu un citrona sulu, beigās piejauc putās sakultu olbaltumu. Pūteli cep iesviestotā

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180