Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Dārzeņu konservēšana Nākošā »

Marinēti kāposti ar papriku.

Marinēti kāposti ar papriku.

3 kg. kāpostu, 3 gb sarkanās paprikas, 2 gb burkani, melnie piparu graudi. Marināde: Uz 1 L. ūdeni 4 ēd.k. cukurs, 2 ēd.k. sāls, 2 ēd.k. etiķa esence.

1). Noskalojam kapostgalvu, noņemam augšējās lapas, griežam uz pusēm no augšas uz leju, izgriežam viduci un ar nazīti sagriežam strēmelēs.

2). Noskalojam un nomizojam burkānus, un uz vidējās rīves sarīvējam.

3). Ņemam trauku liekam iekšā kapostus un burkānus, un ar rokam pārmaisām.

4). Ņemam papriku, izgriežam vidu un attīrām no sēklām. Griežam citā trauciņā smalkās strēmelēs.

5). Ņemam iepriekš sagatavotas burciņas un pildām iekšā sajauktos kāpostus ar burkāniem apmēram līdz vidum. Ņemam papriku un uzliekam plānu kartiņu. Atlikušo daļu pildām atkal ar kāpostu un burkānu maisījumu.

6). Katrā burciņā iemetam pa kādam piparam. (jo lielāka burciņa , jo vairāk piparu.)

7). Vāram ūdeni un pārlejam burciņas un uzmetam vāciņu. Atstājam ievilkties uz 10 min. (lielākām burciņām uz 20 min.)

8). Kamēr burciņas ievelkās gagatavojam marinādi. Ņemam vajadzīgo ūdens daudzumu un lejam katla, liekam to uz uguns un uzreiz beram iekšā cukuru un sāli, maisam līdz cukurs ar sāli izkūst. Kad sāk vārīties liekam uz mazas uguns un apmaisot pievienojam etiķa esenci (var izmantot arī etiķi 14 - 15 ēd.k uz 1L. ūdens). Ņemam nost no uguns.

8). Kad ievilkšanās laiks ir pagājis lejam nost ūdeni un uzreiz pildām ar karstu marinādi.

9). Vākojam ciet un apmetam uz vāka nosedzot ar siltu segu līdz atdziest.

Uzglabā vēsā vietā.

Labu apetīti!

Pagatavosanas sarezgītība
Viegli
Kopējās izmaksas
Zemas
Kaloriju līmenis
Zems
Pagatavošanas laiks
Mazs
Pievienots: 2013-09-11
Recepte apskatīta: <1k


mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Papildus fotogrāfijas


Marinēti kāposti ar papriku.Marinēti kāposti ar papriku.

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
zivju , kāpostiem , Sēņu salāti , mednieku , Biezpiena maizītes ,
Šodien vārda dienas svin:
Anda, Andīna



Noderēs
Sēnes novāra, tad nolej lieko ūdeni, nospiež un sajauc ar sāli un cukuru, kā arī, rupji sagrieztieām dilēm un ķiplokiem.
Notīrītus burkānus sarīvē uz rupjās vai smalkās rīves. Pārlej ar mērci, kuru pagatavo no citronu sulas, ogu sīrupa vai cukura
Sālītas sēnes
Sālīšanai var Izmantot dažādu sugu sēnes. Parasti vienā grozā sasēņo dažādu sugu sēnes, kuras tad arī iesāla kopā, jo sēnes
Sarkanos tomātus nomazgā un sagriež plānās šķēlēs. Ziedu kāpostus, burkānus, puravus un baltās saknes (selerijas un pētersīļus) nomazgā, notīra un
 Marinēti tomāti
Veselus, maza izmēra, cietus, sarkanus tomātus nomazgā un sapilda burkās, liekot pa starpām sasmalcinātus garšaugus. 1l burkā var iepildīt 500



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180