Sadarbība
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Dārzeņu konservēšana Nākošā »

Marinēti gurķi

Marinēti gurķi

Sastāvdaļas: Marināde: 1L ūdens, 2 ed.k. sāls, 1 ed.k. cukurs, 7 ed.k. 9% etiķa. Uz 3L burku: 2 kg gurķu, 2 diļļu kāti, 4 daiviņas ķiploku, 5 upeņu lapas, 2 ķiršu lapas, gabaliņš mārutku sakne, 2 gb. saldie pipari (vircas), 4 melnie pipari.

Gatavošana:

Tīrās 3L burkās ievieto garšvielas (dilles, upeņu lapas, ķirsu lapas, mārutku sakni, piparus, ķiplokus), nomazgātiem gurķiem apgriež galiņus un pilda burkās. Pagatavo marinādi: Uzvāra ūdeni, vārošam ūdenim lēnām maisot (uz lēnas uguns) pievieno sāli, cukuru un etiķa esenci (esenci pievieno pamazām) - slēdz āra uguni un nedaudz atdzesē, tad pilda burkās, kuras iepriekš sagatavotas ar gurķiem.

Sagatavo vāciņus: mazā bļodiņā uzliek vārīties ūdeni, kad ūdenis vārās ievieto metāla vāciņus un pavāra ap 1 min. uz lēnas uguns.

Pasterizācija: Burkas ar jau uzliktiem vāciņīem (bet neaizvākotas) ievieto pasterizācijas katlā (liels katls ar ūdeni un dvieli apakšā lai burkas nesaskarās ar katlu) un pasterizē 3l burku 20 min. pie 80 gradiem., 2l burku - 15 min., 1l burku - 10min, 0,5l burku - 5 min. Piezīme: Nedrīkst ievietot aukstas burkas 80 grādu karstā ūdenī, jo tās var saplīst.

Ko līdz pasterizācija pabeigta, burkas vāko ciet un novieto ar vāku uz leju līdz tās atdziest. Glabā vēsā vietā.

Pagatavosanas sarezgītība
Vidēji
Kopējās izmaksas
Zemas
Kaloriju līmenis
Vidējs
Pagatavošanas laiks
Vidējs
Pievienots: 2011-07-31
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Pievienoja: Gardedis
Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.04/45
Atstāt vērtējumu


Papildus fotogrāfijas


Marinēti gurķiMarinēti gurķiMarinēti gurķiMarinēti gurķi

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
sīpolu salāti , Salāti , mīklas , kartupeļi , marin ,
Šodien vārda dienas svin:
Aļģirds, Orests, Oļģerts, Alģis



Noderēs
Notīrītas un labi nopilinātas teļa smadzenes 3—4 min. vāra izkausētā sviestā, un kad tās atdzisušas, pieliek sakultām olām, piemetot piparus
Kartupeļus novāra ar visu mizu, atdzisušus nomizo un sagriež apmēram centimetru biezās šķēlēs. Spinātus nomazgā, sakapā, izsautē sviestā ar kapātu
Smadzenes novāra ūdenī ar garšvielām, katliņā izkausē sviestu, pieliek sagrieztus sīpolus, smalki sakapātas smadzenes, skābu krējumu, sāli un satvaiko. Gatavu
Sīpolu lokus sagriež 1/2- 1 cm garos gabaliņos, pārkaisa sāli un pārlej ar skābu krējumu. Pasniedz ar sviestmaizi, pie vārītiem
Krējumu sakuļ putās un sajauc ar olu dzeltenumu, rumu, miltiem un putās sakultu olbaltumu. Šī mīkla sevišķi noder augļus mīklas
Aukstas olas pārvelk ar ravigotmērci, izgrezno ar zaļām lapiņām un trifeļu šķēlītēm, apvāpē ar stindzeni un sa kārto uz maizes
Sīki sagrieztam šķiņķim pievieno piparus, sakultu olu un samaisa. Baltmaizes šķēlītes apziež ar sviestu, uzliek šķiņķa masu un cep cepeškrāsnī



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180