Sadarbība
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Dārzeņu konservēšana Nākošā »

Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)

Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)

Sastāvdaļas: Uz 3L burku: Tīri nomazgāti gurķi, 4 daiviņas ķiploku, 7 upeņu lapiņas, 7 ķiršu lapiņas, 2 kāti ar ziediem diles, 2 ed.k. sāls, 14 ed.k. 9% etiķa.

Gatavošana:

1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus.

2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi.

3) Burkā ieber sāli, etiķa esenci.

4) Uzvāra ūdeni. Vārošu ūdeni lēnām (lai burka nesaplīstu) pilda burkās.

5) Vāko ciet ar karstu, iepriekš sagatavotu vāciņu. (vāciņus applaucē ar vārošu ūdeni)

6) Burku apgriež ar vāciņū uz leju, lai stāv 1 stundu apsegti ar siltu segu

7) Burkas saliek ar vāku uz augšu, kad atdzisušas liek pagrabā.

Kādi plusi šai receptei? : Nav nepieciešams cukurs, nav ilgās stundas jāpavad pie pasterizācijas.

Pagatavosanas sarezgītība
Viegli
Kopējās izmaksas
Zemas
Kaloriju līmenis
Zems
Pagatavošanas laiks
Vidējs
Pievienots: 2011-07-24
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.12/67
Atstāt vērtējumu


Papildus fotogrāfijas


Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
siļķes , rabarb , pupiņu zupa , melleņu , Piena mērce ,
Šodien vārda dienas svin:
Aļģirds, Orests, Oļģerts, Alģis



Noderēs
Novārītu vēžu čaulas un atliekas smalki sagrūž piestiņā vai divreiz samaļ, ieliek katlā ar tik daudz ūdens, lai ūdens pilnīgi
Galda maizi sagriež šķēlēs, sviestu sajauc ar sinepēm, caur sietiņu berztiem cieti novārītiem olu dzeltenumiem, sāli un pipariem, apziež maizes
Sakarsētā sviestā ieber miltus un apmaisot karsē, līdz milti kļūst gaiši brūni, pa daļām pievieno ūdeni, pēc tam vīnu, citronu
Ar miltiem sakultu olu, sāli un nepilnu glāzi ūdens pagatavo mīklu, un izrullē to gluži plānu. Pildījumam divreiz samaļ
Nomazgātus, nemizotus ābolus sagriež četrās daļās, izgriež serdes. Pannā viegli uzbrūnina cukuru, pielej ūdeni, izsutina ābolus virumā mīkstus. Sakārto uz
Griķu miltiem pievieno pusi no paredzētā piena daudzuma, kas uzsildīts līdz 30C, un samaisa pašķidru mīklu. Tad pievieno atšķaidītu raugu
Sviesta mīklu izrullē gluži plānu un sagriež apm. spēļu kāršu lieluma gabalos. Pildījumam krējumā sakultu sviestu krietni sajauc ar olu



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180