Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Dārzeņu konservēšana

Kabaču ikri ziemai.

Kabaču ikri ziemai.

2 kg kabaču, 1/2 kg burkānu, 1/2 kg saldo piparu, 3gb. sīpoli, 2 ķiploku daiviņas, 2 ēd.k. Tomātu pastas, 1 ēd.k. cukura, 1 glāze augu eļļa, 2 ēd.k. Karotes 9% etiķa, 1 tēj.k. maltu melno piparu, 2 ēd.k. sāls.

Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām. 
Sīpolus griež smalki. Burkānus, kabačus un piparus samaļ gaļas mašīnā.
 
Plašā traukā(katlā) ar biezām sienām, liek sasmalcinātus sīpolus un nelielā eļļas daudzumā mazliet apcepj, tad pievieno samalto dārzeņu masu un karsē, nepārtraukti maisot, lai nepiedegtu - līdz sāk vārīties. Tad pievieno eļļu un vāra uz lēnas uguns, laiku pa laikam apmaisot apmēram 50min.
 
Tad pievieno cukuru, sāli(var pēc garšas pielabot proporciju), piparus, tomātu pastu, sasmalcinātas ķiploka daiviņas un turpina vārīt vēl aptuveni 20min.
Pēc tam pievieno etiķi, kārtīgi samaisa. Vēl karstu uzmanīgi pilda sterelizētās burciņās un vāko ar sterelizētiem vāciņiem, apmet burciņu otrādi un nosedz ar segu. Nākamā dienā novieto vēsā vietā.
Pagatavosanas sarezgītība
Vidēji
Kopējās izmaksas
Zemas
Kaloriju līmenis
Vidējs
Pagatavošanas laiks
Vidējs
Pievienots: 2017-09-01
Recepte apskatīta: >1k
Pievienoja: j7

mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Papildus fotogrāfijas


Kabaču ikri ziemai.

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
borščs , kāpost , piena mērce , pīrāgs , omlete ar ,
Šodien vārda dienas svin:
Anda, Andīna



Noderēs
Galda bietes nomazgā un novāra. Novārītajām bietēm vēl jābūt nedaudz cietām. Tad bietes nomizo un sagriež gabaliņos ar robaino dārzeņu
Dzērvenes ar medu un ķiplokiem.
Dzērvenes pārlasa, atlasot bojātās ogas, nomazgā un nosusina. Attīrām ķiploku un sadalām daiviņās, kuras sagriež nelielos gabaliņos. Visu liekam
Vilnīšus var izlietot sālīšanai, tikai tie pareizi jāapstrādā pirms sālīšanas. Vilnīšus var sālīt kopā arī ar citām sēņu sugām. Sēnes
 Marinēti tomāti
Veselus, maza izmēra, cietus, sarkanus tomātus nomazgā un sapilda burkās, liekot pa starpām sasmalcinātus garšaugus. 1l burkā var iepildīt 500
Mazas, jaunas baraviku cepurītes notīra no gružiem, katru cepurīti noslauka ar tīru, slapju drānu un sagriež sloksnītēs. Katliņā uzvāra cūku



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180