Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Dārzeņu konservēšana

Kabaču ikri ziemai.

Kabaču ikri ziemai.

2 kg kabaču, 1/2 kg burkānu, 1/2 kg saldo piparu, 3gb. sīpoli, 2 ķiploku daiviņas, 2 ēd.k. Tomātu pastas, 1 ēd.k. cukura, 1 glāze augu eļļa, 2 ēd.k. Karotes 9% etiķa, 1 tēj.k. maltu melno piparu, 2 ēd.k. sāls.

Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām. 
Sīpolus griež smalki. Burkānus, kabačus un piparus samaļ gaļas mašīnā.
 
Plašā traukā(katlā) ar biezām sienām, liek sasmalcinātus sīpolus un nelielā eļļas daudzumā mazliet apcepj, tad pievieno samalto dārzeņu masu un karsē, nepārtraukti maisot, lai nepiedegtu - līdz sāk vārīties. Tad pievieno eļļu un vāra uz lēnas uguns, laiku pa laikam apmaisot apmēram 50min.
 
Tad pievieno cukuru, sāli(var pēc garšas pielabot proporciju), piparus, tomātu pastu, sasmalcinātas ķiploka daiviņas un turpina vārīt vēl aptuveni 20min.
Pēc tam pievieno etiķi, kārtīgi samaisa. Vēl karstu uzmanīgi pilda sterelizētās burciņās un vāko ar sterelizētiem vāciņiem, apmet burciņu otrādi un nosedz ar segu. Nākamā dienā novieto vēsā vietā.
Pagatavosanas sarezgītība
Vidēji
Kopējās izmaksas
Zemas
Kaloriju līmenis
Vidējs
Pagatavošanas laiks
Vidējs
Pievienots: 2017-09-01
Recepte apskatīta: >1k
Pievienoja: j7

mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Papildus fotogrāfijas


Kabaču ikri ziemai.

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
kartupeļiem , mēl , Salatu , konservesana , cūkas galva ,
Šodien vārda dienas svin:
Maigurs, Mārica, Māris



Noderēs
Dzērvenes pārlasām, nomazgājam un notecinām līdz sausas. Liekam iekšā blenderī un kārtīgi blenderējam līdz ogas visas izšķīst. Iegūto saturu liekam trīslitru
Marinēti gurķi
Tīrās 3L burkās ievieto garšvielas (dilles, upeņu lapas, ķirsu lapas, mārutku sakni, piparus, ķiplokus), nomazgātiem gurķiem apgriež galiņus un pilda
Izmanto labas kvalitātes jaunas baravikas. Sēnes rūpīgi notīra, nomazgā un nogriež kātus apmēram 2 cm no cepurītes. Mazo sēņu cepurītes
Zaļo saldo piparu pākstis un nepāraugušus baklažānus cep cepeškrāsnī un siltiem noņem mizu un arī izņem sēklas. Sarkanos tomātus mazgā,
Gurķus labi nomazgā, Ļauj gurķiem apžūt gaisā, tad saliek kārtām ar garšaugiem dezinficētā stikla burkā. Garšaugus izlasa, nomazgā un parupji



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Vistas pusspārniņu šašliks.
Ņem glāzi, ielej tajā augu eļļu, tad pievieno visas minētās garšvielas un tomātu pastu, kārtīgi sajauc. Noskalo un notecina vistas

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180