Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Dārzeņu konservēšana Nākošā »

Ar citronskābi pasterizēti gurķi

Sastāvdaļas: 1,8 kg gurķu, 50 g diļļu, 15 g upeņu dzinumu, 15 g estragona, 10 g pētersīļu un seleriju lapu, 5 g bazilika, 20 g mārrutku sakņu, 3 ķiploka daiviņas, 20 melno piparu, 10 smaržīgo piparu, 6 krustnagliņas, 6 lauru lapas, 15 g citronskābes. Pārliešanai 1,4 l

Gatavošana:

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina.
Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm nogriež saknes un sagriež 5 - 7 cm garos posmos. Mārrutku sakni sagriež 6 cm garos posmos un gareniski, plānās sloksnēs, skaidās. Upeņu jaunos dzinumus atbrīvo no lapām un kātiem, sagriež 6 cm garos posmos un vēl gareniski pārgriež. Ķiplokus notīra un liek veselas daiviņas. Labi dezinficētā 3 litru burkā saliek sagatavotos garšaugus, garšvielas (pēc skaita), nelielā ūdens daudzumā izšķīdinātu citronskābi, pēc tam stāvus ievieto gurķus (apmēram 18 vidēja lieluma gurķus).
Sagatavotiem gurķiem pārlej karstu sālsūdeni tā, lai gurķi būtu pārklāti ar šķidrumu. Burkai uzliek dezinficētu metāla vāciņu, nedaudz pievalcē un liek burku 50°C siltā ūdens katlā. Pasterizē 75°C temperatūrā: 1 litra burkas 5-8 minūtes, 3 litru burkas - 10-15 minūtes. Jāraugās uz gurķu krāsu. Ja tie maina krāsu, tad burkas jāceļ ārā no katla un jānoslēdz, jāaizvalcē pilnīgi ar valcējamo ierīci, tad paripina pa galda virsmu un pusstundu patur ar vāciņu uz leju. Šiem konserviem burku noslēgšanai var lietot arī konservējamos plastmasas vāciņus.
Receptē norādītais produktu daudzums ir uz 3l. burku.

Pievienots: 2010-08-01
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.27/41
Atstāt vērtējumu

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
limonāde , pastēte , salit , piena mērce , biezeņa zupa ,
Šodien vārda dienas svin:
Jana, Johanna, Hanna



Noderēs
Sālītu lasi vakarā iepriekš, pirms to grib lietot, iemērc aukstā ūdenī. Otrā dienā to sagriež mazos gabaliņos vai smalki
Fizāļu augļi ir līdzīgi tomātiem. Augļi nogatavojas speciālā čaulā - maisiņā. Pēc garšas fizāļi ir maigāki nekā tomāti. Kad
Buljonu vai ūdeni uzvāra ar sviestā iemīcītiem miltiem un pasniedz karstu galdā, pie sālsūdenī novārītiem kartupeļiem.
Cukuru uzvāra ar ūdeni un nosmeļ putas, piejauc citronsulu u ananasu sulu un 3/4 gabaliņos sagrieztu ananasu, pielej karstā ūdenī
Pienu uzvāra ar cukuru un sāli, pievieno iejauktus kartupeļmiltus, un beigās mērci tumē ar olu dzeltenumu. Pienu vārot, var piedot
Izsijā miltus uz mīlkas dēļa. No sviesta veido 1/2 cm biezu gabalu. Miltus ar ūdeni, pieliekot arī etiķi un olu,
Gatavas olas izdur ar formu, uzliek uz restētām un labi ievircotām tomātu pusītēm un sakārto aploka veidā uz apaļas plates.



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Citronam noberž ar cukurgraudiem mizu, cukuru aplej ar auk­stu vīnu un citrona sulu un izšķīdina, caur astru sietiņu pielej ūdenī
Aukstā ūdenī nomazgātas kaltētas ābolu šķēles novāra mīkstas ar ūdeni un apelsīnu sulu, ābolu šķēles sašķīst nedrīkst. Tad ābolu šķēles izņem
 Rīsus noskalo vairākos ūdeņos, noplaucē ar verdošu ūdeni, uz­liek uz uguns ar aukstu ūdeni un stundu laika vāra, nemaisot, uz
Pienu vāra 10 min. ar cukuru un  noberztu citrona mizu, un kad piens atdzisis piejauc citronsulu, želatīnu, ko uzvāra ar
Paniņas sajauc ar cukuru un sakuļ putās, piejauc ar ūdenī uzvā­rītu želeju, citronsulu un citrona mizu. Šķidrumu iepilda ar aukstu

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180