Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Dārzeņu konservēšana Nākošā »

Marinēti gurķi

Sastāvdaļas: 600-650 g gurķu, dilles - 10 g, estragons 5g, selerijas un pētersīļu lapas 2g, mārrutku sakne 2g, ķiploki 3g, lauru lapas 2 gab, pipari 4 graudiņi, krustnagliņas 5 gab.

Gatavošana:

Marinēšanai izvēlas vienāda lieluma, tievus, vidēji lielus vai mazus gurķus, ar mazām sēkliņām, bez bojājumiem. Gurķus nomazgā ar suku, iemērc aukstā ūdeni un patur tajā 6-10 stundas, pēc tam sakārto stāvus vai guļus kārtām ar sasmalcinātiem garšaugiem, tīrās stikla burkās ne augstāk par 4-5 cm zem burkas kakliņa, pārlej ar karstu (70-80°) marinādi tā, lai gurķi būtu pārklāti, traukus noslēdz un uzglabā ar vai bez sterilizēšanas. Marinējot gurķus bez sterilizēšānas, lieto stiprās etiķa koncentrācijas marinādi. Gurķus var sapildīt arī lielākos koka traukos, mucās, muciņās, spaiņos, pārlej marinādi, uzliek slogripu, slogu, trauku nosedz ar vāku vai nosien ar polietilēna plēvi un uzglabā vēsā vietā.

Šādi marinētus gurķus var uzglabāt visu ziemu. Uzglabāšanas laikā jāpārbauda, vai nav virsa nopelējusi, pelējums jānotīra. Gurķus marinējot un sterilizējot, lieto vājas etiķa koncentrācijas marinādi, un gurķus pilda dažāda lieluma stikla burkās. Marinēšanai garšaugus pieliek 3-5% no gurķu svara, t.i. uz 1 kg gurķu 30-50 g garšaugu, traukā gurķi ieņem 60-65% no tilpuma, marināde 35-40%. 1l burkā var iepildīt 600-650 g gurķu, jāpieliek sasmalcinātas dilles - 10 g, estragons 5g, selerijas un pētersīļu lapas 2g, mārrutku sakne 2g, ķiploki 3g, lauru lapas 2 gab, pipari 4 graudiņi, krustnagliņas 5 gab. Gurķus pārlej ar karstu (70-80°) marinādi. 1l burkā vajadzīgs 350 ml, 3l burkā 1l marinādes. Pārlejamā marināde karsta, tapēc ūdens katlā pirms burku ielikšanas jāsilda līdz 60° C. 1l burkas sterilizē 6 minūtes, 3l - 12 min. pie 65°C. Gurķus var sterilizēt vaļējās burkās, bet tūliņ pēc sterilizēšanas katlā noslēdz ar plastmasas vāciņiem.

Pēc sterilizēšanas burkas cenšas pēc iespējas ātrāk atdzesēt, lai gurķi nekļūtu mīksti. Gurķiem jābūt gaišā, iedzeltenā krāsā. Sterilizēšanas ilgumu var noteikt arī pēc gurķu krāsas, līdzko gurķi sāk kļūt dzelteni, burkas no katla izceļ.

Marinādes gatavošana. Marināde, kā nu kurš ieradis, bet var pagatavot šādi: uz 1 l ūdens: 1,5 - 2ēd.k. sāls, 2 - 2,5 ēd.k. cukurs, 11 - 14 ēd. k. 9% etiķa. Liek vārīties ūdeni, pievieno sāli, cukuru, apmaisa un uzvāra, līdzko sācis vārīties liek uz mazas uguns un pievieno etiķi, apmaisa un uzkarsē. Marināde gatava.

Pievienots: 2010-08-25
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Pievienoja: Šefpavārs
Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.08/53
Atstāt vērtējumu

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
medij , sviesta mērce , Grūbu , ar burkāniem , Vēži ,
Šodien vārda dienas svin:
Jana, Johanna, Hanna



Noderēs
Ceptu vai tvaikotu gaļu samaļ, sīpolu nomizo, smalki sagriež. sviestā apcep, pieliek gaļu, nedaudz sāls. piparus, atdzesē. Gatavu
Pienu uzkarsēlīdz 95C, pastavīgi maisot, pieliek gaļas mašīnā samaltu biezpienu. No biezpiena skābuma piens pamazām sarec. Ja biezpiens ir salds,
Ābolus atbrīvo no serdes un sagriež nelielos kubiņos. Ķiršiem izņem kauliņus un pārgriež uz pusēm. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves.
Pavasarī pirmo gurķu salātus pagatavo ar visu mizu, bet rudens gurķus vēlams plāni nomizot. Gurķus sagriež, kā kuram tīkās, pārlej ar
Skābētus kāpostus sagriež ar nerūsējošu nazi, pievieno tiem sasmalcinātus sīpolus un samaisa ar eļļu.
Olu dzeltenumu ar cukuru, norīvētu citrona miziņu saputo, līdz cukurs izkusis. Tad pievieno citrona sulu, aukstā ūdenī uzbriedinātu un izšķīdinātu
Pētersīļu dzimtene ir Grieķija. No seniem laikiem pazīstami kā vērtīgs ārstniecības augs. Pie mums pētersīļus kultivē kā garšas sakni. Mūsu republikā



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Citronam noberž ar cukurgraudiem mizu, cukuru aplej ar auk­stu vīnu un citrona sulu un izšķīdina, caur astru sietiņu pielej ūdenī
Aukstā ūdenī nomazgātas kaltētas ābolu šķēles novāra mīkstas ar ūdeni un apelsīnu sulu, ābolu šķēles sašķīst nedrīkst. Tad ābolu šķēles izņem
 Rīsus noskalo vairākos ūdeņos, noplaucē ar verdošu ūdeni, uz­liek uz uguns ar aukstu ūdeni un stundu laika vāra, nemaisot, uz
Pienu vāra 10 min. ar cukuru un  noberztu citrona mizu, un kad piens atdzisis piejauc citronsulu, želatīnu, ko uzvāra ar
Paniņas sajauc ar cukuru un sakuļ putās, piejauc ar ūdenī uzvā­rītu želeju, citronsulu un citrona mizu. Šķidrumu iepilda ar aukstu

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180