Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Dārzeņu konservēšana Nākošā »

Marinēti gurķi

600-650 g gurķu, dilles - 10 g, estragons 5g, selerijas un pētersīļu lapas 2g, mārrutku sakne 2g, ķiploki 3g, lauru lapas 2 gab, pipari 4 graudiņi, krustnagliņas 5 gab.

Marinēšanai izvēlas vienāda lieluma, tievus, vidēji lielus vai mazus gurķus, ar mazām sēkliņām, bez bojājumiem. Gurķus nomazgā ar suku, iemērc aukstā ūdeni un patur tajā 6-10 stundas, pēc tam sakārto stāvus vai guļus kārtām ar sasmalcinātiem garšaugiem, tīrās stikla burkās ne augstāk par 4-5 cm zem burkas kakliņa, pārlej ar karstu (70-80°) marinādi tā, lai gurķi būtu pārklāti, traukus noslēdz un uzglabā ar vai bez sterilizēšanas. Marinējot gurķus bez sterilizēšānas, lieto stiprās etiķa koncentrācijas marinādi. Gurķus var sapildīt arī lielākos koka traukos, mucās, muciņās, spaiņos, pārlej marinādi, uzliek slogripu, slogu, trauku nosedz ar vāku vai nosien ar polietilēna plēvi un uzglabā vēsā vietā.

Šādi marinētus gurķus var uzglabāt visu ziemu. Uzglabāšanas laikā jāpārbauda, vai nav virsa nopelējusi, pelējums jānotīra. Gurķus marinējot un sterilizējot, lieto vājas etiķa koncentrācijas marinādi, un gurķus pilda dažāda lieluma stikla burkās. Marinēšanai garšaugus pieliek 3-5% no gurķu svara, t.i. uz 1 kg gurķu 30-50 g garšaugu, traukā gurķi ieņem 60-65% no tilpuma, marināde 35-40%. 1l burkā var iepildīt 600-650 g gurķu, jāpieliek sasmalcinātas dilles - 10 g, estragons 5g, selerijas un pētersīļu lapas 2g, mārrutku sakne 2g, ķiploki 3g, lauru lapas 2 gab, pipari 4 graudiņi, krustnagliņas 5 gab. Gurķus pārlej ar karstu (70-80°) marinādi. 1l burkā vajadzīgs 350 ml, 3l burkā 1l marinādes. Pārlejamā marināde karsta, tapēc ūdens katlā pirms burku ielikšanas jāsilda līdz 60° C. 1l burkas sterilizē 6 minūtes, 3l - 12 min. pie 65°C. Gurķus var sterilizēt vaļējās burkās, bet tūliņ pēc sterilizēšanas katlā noslēdz ar plastmasas vāciņiem.

Pēc sterilizēšanas burkas cenšas pēc iespējas ātrāk atdzesēt, lai gurķi nekļūtu mīksti. Gurķiem jābūt gaišā, iedzeltenā krāsā. Sterilizēšanas ilgumu var noteikt arī pēc gurķu krāsas, līdzko gurķi sāk kļūt dzelteni, burkas no katla izceļ.

Marinādes gatavošana. Marināde, kā nu kurš ieradis, bet var pagatavot šādi: uz 1 l ūdens: 1,5 - 2ēd.k. sāls, 2 - 2,5 ēd.k. cukurs, 11 - 14 ēd. k. 9% etiķa. Liek vārīties ūdeni, pievieno sāli, cukuru, apmaisa un uzvāra, līdzko sācis vārīties liek uz mazas uguns un pievieno etiķi, apmaisa un uzkarsē. Marināde gatava.

Pievienots: 2010-08-25
Recepte apskatīta: <1k
Pievienoja: Šefpavārs

mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
uzpūtenis , Sird , skābie kāposti , Kartupeļu biezenis , Grauzdiņi ,
Šodien vārda dienas svin:
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends



Noderēs
Nomizo sīpolus un smalki sagriež, tad notīra burkānus un sarīvē. Liek cepties eļļā uz pannas sākumā sīpolus, tad burkānus, apcep
Ar receptē doto produktu daudzumu var piepildīt apmēram 3 litru burku. Sēnes novāra, nomazgā aukstā ūdenī un iepilda dezinficētā burkā,
Plūmju ievārījums
Plūmēm uzlej vārošu ūdeni, 3-5 minn patur, liek uz sieta notecēties, novelk ādiņu, pāgriež gareniski uz pusēm, izņem kauliņus.Plūmes sakārto
Latgales salāti
Gurķus nomazgā, nosusina. Gurķus nomizo nogriež apmēram 1 cm no gala lai nav rūgtums, sagriež gareniski uz pusi un šķēlītēs,
Kāpostus nomazgā, izgriež viduci un smalki sagriež ar kāpostu ēveli vai nazi, ievieto traukā, nedaudz pasāla un paburza, liek iepriekš



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Vistas pusspārniņu šašliks.
Ņem glāzi, ielej tajā augu eļļu, tad pievieno visas minētās garšvielas un tomātu pastu, kārtīgi sajauc. Noskalo un notecina vistas

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180