Sadarbība
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Dārzeņu ēdieni :: Vārīti dārzeņi

Vārīti dārzeņi

Pākšu pupiņu sautējums



Pupiņu pākstīm nogriež galiņus, novelk sānu dzīslas un sagriež šķērsām, tās liek katliņā kopā ar mazu pēc garšas sālītu ūdens daudzumu, sautē līdz mīkstas. Uztumē, pievienojot ar saldo krējumu (ja nav saldā krējuma var izmantot arī pienu) atšķaidītus miltus. Gatavam ēdienam pieliek sviestu un smalki grieztas dillītes.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Balto vaska pupiņu pākstis



Ņem jaunas, nenobriedušas pupiņu pākstis, kurām nogriež galiņus un novelk sānu dzīslas, un liek traukā, pielej nedaudz karsta ūdens, pieliek sāli un cukuru, un uzliekot vāku sautē līdz mīkstas. Liek traukā un pārlaista ar sabrūninātu sviestu. Pasniedz, ka piedevu gaļas ēdienam.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Taukos vārītas melnsaknes



Nomazgātas melnsaknes izvāra ne gluži mīkstas, ne cietas, nokāš, nomizo un sagriež 5-7 cm. garos gabalos, apmērcē sagatavotā mīklā (mīklai: olas sakuļ, pielej pienu, šķidrumu lej miltos, visu samaisa tā, lai nerastos kunkuļi, pieliek sāli), liek katlā sakarsētā eļļā, vāra gaiši dzeltenas. Ar caurumaino karoti izņem, novieto uz sieta. Var izmantot, kā piedevu gaļas ēdieniem.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Vārīti ziedkāposti



Ziedu kāpostus uz laiku iegremdē ūdenī, kam pielikts etiķis un sāls.
Kad ziedkāposti atmērcēti, tos sadalītus rozītēs, vai arī veselus liek verdošā ūdenī, pieliek sāli. Kāpostus lēni vāra, tad izņem no ūdens, uz sieta notecina, kārto traukā, pārlej ar sabrūninātu sviestu. Vārītie ziedu kāposti labi piederās pie teļa un lieso putnu gaļas ēdieniem.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Kartupeļu un ķirbju biezenis



Notīrītus ķirbjus sagriež vai sarīvē un savā sulā sautē, sasmalcina mikserī vai saštampā, pieliek vārīto kartupeļu masu, pielej uzkarsētu saldu krējumu, pievieno sāli, muskatriekstu, tad uzvāra un sakuļ.
Izmanto kā piedevu putnu gaļas ēdieniem.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Kartupeļu un kāpostu biezenis



Sasmalcinātus Sīpolus sviestā apcep līdz tie caurspīdīgi, pieliek smalki sakapātus kāpostus, pielej nedaudz šķidruma un sautē, līdz kāposti kļūst mīksti, tad pievieijo novārītus, masā sastrādātus kartupeļus, krējumu, sāli, visu sakuļ.
Lieto kopā ar gaļas ēdieniem.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Gaļas buljonā vārīti kartupeļi



Ar gaļu, smalki sagrieztiem buljona zaļumiem un smaržīgiem pipariem izvāra spēcīgu gaļas buljonu, kurā novāra mīkstus kartupeļus. Kad ēdiens galdā jāpasniedz, klāt pieliek labu devu kapātu pētersīļa zaļumu un 30 gramu sviesta. Klāt pasniedz gaļu.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Virziņkāposti mājas mātes gaumē



Notīrītus kāpostus novāra mazsālītā ūdenī mīkstus. Miltus samīca ar sviestu, pielej 1/2 l kāpostu ūdens un šai mērcē vienreiz uzvāra nosusinātus kāpostus. Var arī virziņkāpostus pasniegt galdā ar izkausētu sviestu.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Rožu kāposti mājas mātes gaumē



Notīrītus un nomazgātus rožu kāpostus novāra mazsālītā ūdenī mīkstus. Lieko ūdeni nolej, paturot tikai ap 1/2 l, ko uzvāra ar sviestā iemīcītiem miltiem. Kāpostus ieliek dziļā bļodā un aplej ar šo mērci.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Puķkāposti ar tomātu mērci



Nomazgātus, notīrītus puķkāpostus novāra gatavus nelielā daudzumā sālsūdenī un labi nosusina. Ar sviestu, 3 karotēm miltu, tomātu biezeni un ar ūdeni pagatavo biezu mērci, kurai pēc garšas vēl piejauc sāli un piparus. Kāpostus ieliek dziļā bļodā un aplej ar šo mērci. Ja mērci grib pikantāku, tad var piejaukt kurrija pulvera.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
Gaļas buljons , sīpoli , baltā mērce , a , sīpoli ,
Šodien vārda dienas svin:
Doloresa, Aleksandrs



Noderēs
Dzērvenes ar medu un ķiplokiem.
Dzērvenes pārlasa, atlasot bojātās ogas, nomazgā un nosusina. Attīrām ķiploku un sadalām daiviņās, kuras sagriež nelielos gabaliņos. Visu liekam
Nomizo sīpolus un smalki sagriež, tad notīra burkānus un sarīvē. Liek cepties eļļā uz pannas sākumā sīpolus, tad burkānus, apcep
Nepāraugušus kabačus nomazgā, ja bieza miza, tad nomizo, sagriež apmēram 1 cm biezās ripās, izgriež mīkstumu ar sēklotni un no
Zaļo saldo piparu pākstis un nepāraugušus baklažānus cep cepeškrāsnī un siltiem noņem mizu un arī izņem sēklas. Sarkanos tomātus mazgā,
Marinēti ķirbji
Ķirbi notīra, izgriež sēklas, sagriež tīkamos gabalos. Ņemam ūdeni un cukuru, kanēli, krustnagliņās un liekam katlā vārīties. Kad sīrups sāk



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180