Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Dārzeņu ēdieni :: Sautēti dārzeņi

Sautēti dārzeņi

Dārzeņu sautējums ar cīsiņiem



Nomazgātus, notīrītus, gabaliņos sagrieztus burkānus, sasmalcinātus kāpostus un iepriekš brūngani apceptus sīpolus liek karstā ūdenī un aizvākotā traukā sautē, tad pievieno gabaliņos grieztus kartupeļus un, kad dārzeņi pusmīksti, pieliek sāli, piparus un lauru lapu. Cīsiņus ūdenī uzkarsē, tad no ūdens izņem, atdzesē un atbrīvo no ādas, sagriež, iemaisa sautējumā, pieliek skābu krējumu, tomātu biezeni un sakapātus zaļumus.

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Sautēti kāposti ar bietēm



Bietes noskalo un liek nedaudz sālītā ūdenī vārīties. Sviestā sacep sīpolu līdz sīpols viegli brūns, pievieno skābētus kāpostus, nedaudz šķidruma un aizvākotā traukā sautē. Izvārītās bietes notīra un sarīvē uz rīves. Mīksti izsautētos kāpostos iemaisa rīvētās bietes un miltus, tad uzvāra un pagaršo un pēc garšas pieliek sāli un cukuru.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Sautēti kāļi ar sviestu



Kāļus nomazgā, nomizo, noskalo un šagriež šķēlēs, sasmalcina strēmelēs. Katliņā sabrūnina cukuru ar sviestu, ieliek iepriekš sagatavotos kāļus, apcep, pievieno karstu buljonu un sautē. Gatavo kāļu šķidrumu uztumē ar miltiem, pievieno krējumu. Sautējumu var pasniegt pie ceptām medniekdesiņām, kā piedevu pie vārītiem kartupeļiem.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Pupiņu pākstis ar biezpienu



Pupiņu pākstīm nogriež galiņus, novelk sānu dzīslas, tad pupiņu pākstis sālsūdenī izsautē mīkstas, uz sieta notecina visu šķidrumu. Biezpienu samaisa ar sakultu olu, sasmalcinātu sīki grieztu sīpolu, smalki grieztiem pētersīļu zaļumiem, sieru un sāli, un pusi no norādītā rīvmaizes daudzuma. Iesmērētā ar sviestu vai taukvielu veidnē liek kārtām pupiņas un biezpiena masu, un kā virsējo liek biezpiena kārtu, pārkaisa ar

Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Zaļie zirnīši uz rīvmaizes



Zaļos zirnīšus izloba no pākstīm un ar nelielu ūdens daudzumu, kam pievienots pēc garšas sāls un cukurs, sautē mīkstus. Sviestā apcepj rīvmaizi. Gatavos zirnīšus ber traukā uz sviestā apceptas rīvmaizes, pārlej sabrūnināt sviestu. Pasniedz pie gaļas ēdieniem.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Burkānu un zaļo zirnīšu sautējums



Burkānus noskalo, notīra, sagriež kubiciņos. Katliņā izkausētā sviestā ievieto burkānus un uz apcep, tad pielej karstu ūdeni, katlam uzliek vāku un burkānus sautē uz lēnas uguns. Kad burkāni ir tapuši mīksti, pievieno zaļos zirnīšus un sautējumu pārlej ar mērci. Mērci gatavo šādi - izkausētā sviestā iemaisla miltus un karsē, pielej pienu, maisot, ai neveidotos kunkuļi, karsē līdz mērce gatava.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Sautēti burkāni ar rīsiem



Noskalotus, notīrītus burkānus sagriež ripiņās, katliņā sakarsētā sviestā nedaudz apcep, pieliek iepriekš noskalotus rīsus, pārlej ar karstu buljonu, pieliek sāli pēc garšas, aizvākotā traukā sautē mīkstus. Traukā sakārtotu ēdienu pārkaisa ar smalki grieztiem pētersīļu zaļumiem. Izmato, kā piedevu zivju ēdieniem.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Sautēti burkāni ar sīpoliem



Burkānus nomazgā, notīra, sagriež kubiciņos. Katlā iepriekš sakarsētā sviestā apcep burkānus un sasmalcinātus sīpolus, šķidrumam pielej mazliet buljona un sautē līdz burkāni top mīksti. Mīkstos burkānus uztumē ar pienā samaisītiem miltiem, uzvāra, pēc garšas pieliek sāli, cukuru, tad pārkaisa ar smalki grieztiem pētersīļiem. Izmanto, kā piedevu pie zivju un gaļas ēdieniem.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Burkāni mērcē



Burkānus nomazgā, nomizo, noskalo un sagriež gabaliņos. Katlā izkausē daļu no sviesta, ieliek sagatavotos burkānu gabaliņus, maisot apcep, pielej nedaudz ūdens vai buljona, pieliek sāli, cukuru un aizvākotā traukā izsautē līdz burkāni būs mīksti. Pagatavo mērci 2-3 ēd.k. izkausētā sviestā apcepj 3 ēd.k. miltu, atšķaida ar 1 gl. krējuma, lēni pavāra, pievieno sāli pēc garšas. Mīksti izsautētos burkānus pārlej ar

Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Sautēti burkāni ar sviestu



Burkānus nomazgā, nomizo, noskalo un sagriež vienāda lieluma gabaliņos, lai sautēšanas procesa tie vienmērīgi gatavotos. Katlā izkausē sviestu, ieliek sagatavotos burkānu gabaliņus, maisot apcep, pielej nedaudz ūdens, pieliek sāli, cukuru un aizvākotā traukā izsautē līdz burkāni top mīksti.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
senu , Kartupeļi krējumā , makaronu , kompots , sviesta ,
Šodien vārda dienas svin:
Andis, Zeltīte



Noderēs
Desu sagriež ripiņās un taukos vai sviestā apcep. Tad pievieno gabaliņos sagrieztus kāļus, buljonu vai ūdeni, sāli, ķimenes un sautē,
Saknes pēc notīrīšanas sagriež kubiņos vai šķēlītēs
Sarīvētiem mārrutkiem pievieno skābu krējumu, sāli, cukuru un samaisa. Lieto pie kartupeļu ēdieniem ar gaļas papildinājumu.
Sarkanos tomātus nomazgā un sagriež plānās šķēlēs. Ziedu kāpostus, burkānus, puravus un baltās saknes (selerijas un pētersīļus) nomazgā, notīra un
Maizes šķēles uzgrauzdē un apziež ar sardeļu sviestu, olas pārgriež uz pusēm, izrobo un liek maizes šķēlītēm vidū; tad vainaga
Ūdeni uzvāra, pievieno sāli, zirņus un vāra, līdz zirņi mīksti. Tad ūdeni nokāš, zirņus liek piena mērcē, samaisa, pārkaisa cieti
Kartupeļus un pupiņas maļ gaļas maļamajā mašīnā. Sīpolu sasmalcina, sacep taukvielās, iemaisa masā. Veidni ietauko, izkaisa ar rīvmaizi, liek sagstavoto



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180