Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Dārzeņu ēdieni :: Dārzeņu sacepumi

Dārzeņu sacepumi

Ķirbju sacepums



Noskalotus un notīrītus ķirbjus sarīvē sīkās skaidās, olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Taukvielu samaisa kopā ar olu dzeltenumiem un cukuru, garšai pievieno kanēli un samaltus riekstus. Masai pieliek sarīvētos ķirbjus, mazā šķidrumā uzbriedinātus rīsus, kuros iecilā stingri saputotus olu baltumus, kam putojot pievienots mazliet sāls. Sagatavoto masu liek ietaukotā veidnē, pārliek ar sviesta piciņām, krāsnī cep līdz gatavs.

Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Cepti baklažāni rīvmaizē



Baklažāniem plāni nogriež miziņu , baklažānus griež šķērsām apmēram pirksta biezās šķēlēs, apviļā sakultā olā, tad apviļā miltos, tad vēlreiz olā, un pēdējo reizi rīvmaizē, cep sakarsētā taukvielā līdz gatavs, pārkaisa ar sāli. Šādi sagatavotus baklažānus pasniedz pie zivju, putnu gaļas ēdieniem.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Baklažāni ar tomātiem



Baklažānus noskalo, nomizo, sagriež šķēlēs, uz pannas sakarsētā eļļā apcep pusgatavus, tad pievieno iepriekš noskalotus un sagrieztus tomātus, pievieno sāli, piparus, miltus, pievieno nedaudz buljona, pannai uzliek vāku un sautē līdz gatavs. Izmanto, kā piedevu pie gaļas ēdieniem.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Zaļie zirnīši ar olu



Zaļos zirnīšus uz pannas kopā ar sviestu apsautē. Saber ugunsdrošā traukā. Olas sakuļ ar pienu, pārlej zirnīšiem un cepeškrāsnī bez maisīšanas ļauj sarecēt.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Sparģeļu un rīsu sacepums



Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu, aizvākotā traukā cepeškrāsnī sautē, līdz rīsi būs uzbrieduši. Ietaukotā, ar rīvmaizi izkaisītā veidnē liek kārtu rīsu, kārtu novārītu vai izsautētu sparģeļu, virsū rīsus, pārlej ar sakultu olu un piena maisījumu, pārkaisa ar rīvmaizi, pārliek ar sviesta gabaliņiem, krāsnī sacep.

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kabači ar tomātiem



Kabačus nomizo, sagriež apļos, apviļā miltos, cep uz pannas sviestā, apkaisa ar sāli. Ceptos kabačus novieto traukā, sviestā sacep tomātus un pārlej kabačiem. Piedeva gaļas ēdieniem.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Kolrābju sacepums



Kolrābjus notīra, sagriež, apcep taukvielā, pēc tam izsautē, pieliek sāli, cukuru, liek ietaukotā veidnē, pārlej, pagatavotu piena mērci vai sakultu olu un sacep. Ēdienu pasniedz pārkaisītu ar kapātiem zaļumiem.
Piedeva dažādiem gaļas ēdieniem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Dārzeņu sacepums



Notīrītus burkānus, svaigus kāpostus, zirņus vāra sālsūdenī gandrīz mīkstus. Tad burkānus sagriež ripiņās, kāpostus kvadrātgabaliņos. Sasmalcinātus burkānus, kāpostus un zirņus samaisa, liek veidnē un pārlej ar olu un piena maisījumu, pārkaisa ar rīvmaizi, pārliek sviesta piciņas un cep cepeškrāsnī. pasniedz ar kausētu sviestu, vārītiem kartupeļiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Burkānu sacepums



Burkānus sālsūdenī novāra, uz sakņu rīves saēvelē skaidiņās. Baltmaizei nogriež garoziņu, sagriež šķēlēs, pārlej ar pienu un izmērcē. Tad ar karoti samaisa, pieliek izkausētu sviestu vai skābu krējumu, olas dzeltenumu un samaisa. Beidzot pievieno skaidiņās saēvelētus burkānus un iecilā saputotu olas baltumu. Liek veidnē, pārkaisa ar rīvmaizi un cep cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes. Pasniedz ar izkausētu sviestu.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Svaigu kāpostu sacepums



Kāpostus sālsūdenī novāra, sasmalcina. Olas dzeltenumu sakuļ ar pienu, pievieno kāpostus, sviestā apceptus sīpolus, rīvmaizi, sāli un samaisa. Beidzot iecilā saputotu olas baltumu, liek veidnē, pārkaisa rīvmaizi un cep 30 minūtes cepeškrāsnī. Pasniedz ar tomātu mērci un vārītiem kartupeļiem. Svaigu kāpostu vietā var ņemt ziedu kāpostus.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
Burkānu salāti , biezeņi , sīpolu salāti , kartupeļiem , sviesta mērce ,
Šodien vārda dienas svin:
Doloresa, Aleksandrs



Noderēs
Sarkanos tomātus nomazgā un sagriež plānās šķēlēs. Ziedu kāpostus, burkānus, puravus un baltās saknes (selerijas un pētersīļus) nomazgā, notīra un
Sālītas sēnes
Sālīšanai var Izmantot dažādu sugu sēnes. Parasti vienā grozā sasēņo dažādu sugu sēnes, kuras tad arī iesāla kopā, jo sēnes
Kāpostu marinēšana burciņās
Nomazgājam kāpostu, noņemam augšējās lapas, izgriežam serdeni (kacenu) un smalki sagriežam. Nomazgājam burkānus, nomizojam, un sarīvējam. Liekam visu traukā un
Labi notīrītu, sagatavotu pīli sadala glītos gabalos un liek vārīties apmēram ar 1 l ūdens, pieliekot lauru lapu, pētersīļa sakni,
Cūkgaļas galerts
Labi notīrītas cūku kājas noskalo ar verdošu ūdeni, pārcērt uz pusēm, sadala sīkākos gabalos. Nomazgā, ieliek katlā, pārlej ar aukstu



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180