Sadarbība
Šampūns pret matu izkrišanu
RichHenna Gold
i veikals TikaiTev

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Dārzeņu ēdieni :: Citi dārzeņu ēdieni

Citi dārzeņu ēdieni

Ķirbju krēms



Noskalotus un notīrītus ķirbjus sarīvē uz rīves un sasautē bez ūdens piedevas. Uzbriedinātu želatīnu izkausē vienā ēdamkarotē karsta krējuma. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno izkausēto želatīnu, vaniļu un sasautētos ķirbjus. Saldo krējumu un olu baltumus saputo un iemaisa sagatavotajā masā. Krēmu liek veidnītēs, atdzesē.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Glazēti burkāni



Sviestu uz pannas izkausē, tam pievieno medu un nelielās ripiņās sagrieztus burkānus, pievieno nedaudz ūdeni un pēc garšas sāli. Pannu noslēdz ar vāku un burkānus sautē līdz mīksti, izsautētiem var pievieno nedaudz degvīna un sīki sagrieztus pētersīļus. Var izmantot pie zivju ēdieniem.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Glazētie sīpoli



Nelielus sīpoliņus notīra, verdošā sālsūdenī uzvāra, nokāš, tīrā drānā nosusina, tad sakarsētā taukvielā liek sīpolus, pārkaisa ar cukura, katlu karsējot sakrata, lai sīpoli no visām pusēm vienādi apbrūnētu, tad pārkaisa ar sālīti un rīvētu papriku, pielej mazliet karsta buljona. Un aizvākotā traukā sautē, līdz sīpoli mīksti.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Paprika ar rīsiem



Izvārītas paprikas pākstis veselas vai pārgrieztas gareniski uz pusēm apvāra ūdenī, kur pievienots uz litru ūdes 1 ēd.k. eļļas un 1 ēd. k. etiķa, uz sieta notecina, tad piepilda ar irdeni novārītu rīsu un sakapātu zaļumu maisījumu.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Kāpostu klimpas



Kāpostus sasautē vai novāra sālsūdenī, notecina, sakapā vai samaļ, pievieno sakapātu un taukvielā saceptu sīpolu, olu un rīvmaizei, lai masa turētos kopā. Veido klimpas, vāra buljonā, tad izņem ar putu karoti. Piedeva putnu gaļas ēdieniem.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Sarkanie kāposti ar vīnu



Saēvelētus sarkanos kāpostus ieliek sausus podā un tūliņ sajauc ar karoti etiķa (vai citrona skābes). Tad pielej vīnu un piemet cukuru, sāli un nagliņas un kāpostus uz mazas uguns, pa laikam sakratot un izcilājot, stundas laikā izvāra gatavu. Sulai jābūt puslīdz iztvaikojušai, īsi pirms galdā sniegšanas, pieliek sviestu.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Puķkāpostu pudiņš ar sieru



Notīrītas, veselas puķkāpostu galviņas novāra mazsālītā ūdenī mīkstas, labi maisot, lai kāposti nesašķīstu, un uz sietiņa labi nosusina. Sagatavotā formā vai cepamā bļodā ieliek novārītos kāpostus ar puķi uz augšu un apkaisa ar berztu sieru. Saldu krējumu uzsildītu sajauc ar olu dzeltenumu un sakarsē līdz vārīšanas brīdim, pēc tam ļauj mērcei atdzist. Kāpostus formā aplej ar izkausētu sviestu, ko iepriekš

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Puķkāpostu plācenīši



Puķkāpostus novāra sālsūdenī, parupji sakapā un sajauc ar kapāto gaļu. Sviestu sakuļ krējumā, piejauc olu dzeltenumu, izmērcētu, labi nospiestu baltmaizes mīkstumu, sakultu olbaltumu, sāli, piparus, kāpostu un gaļas maisījumu un - ja vajadzīgs mazliet maltas baltmaizes. Pēc dažām stundām pagatavo plācenīšus, apviļā miltos un baltmaizes drumstalās un cep pannā. Galdā puķkāpostu plācenīšus pasniedz ar tomātu vai sēņu mērci vai arī

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Puķkāposti itāļu gaumē



Notīrītus puķkāpostus novāra sālsūdenī mīkstus, labi nosusina uz sietiņa, ieliek iesviestotā cepamā bļodā un apkaisa ar berztu sieru. Virsū uzber vārītas mēles un sēņu kapājumu. Miltus iejauc aukstā buljonā un ar to aplej pildījumu, ko pēc tam vēl apkaisa ar atlikušo malto sieru un aplej ar tomātu biezeni un sasmalcināto sviestu. Ēdienu cep 10—15 minūtes labi karstā krāsnī un pasniedz

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Skābi kāposti Vīnes gaumē



Kāpostus uzliek vārīties aukstā ūdenī. Ja kāposti par skābiem, tiklīdz tie pirmo reizi uzvārījušies, apmaina ūdeni. Apmēram pēc stundas, kad kāposti mīksti, taukos mazliet apcep smalki sakapātu sīpolu un viegli sacep ar miltiem, pēc tam klāt pieliek kāpostus un samaltus zaļus kartupeļus un visu labi izsutina, pa lāsei pielejot buljonu. Galdā pasniedz sālītu gaļu ar skābiem kāpostiem un klimpām.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
liellopu , Cepts zutis , Gaļas salāti , zandarts , biezpiens ,
Šodien vārda dienas svin:
Doloresa, Aleksandrs



Noderēs
Galda bietes nomazgā un novāra. Novārītajām bietēm vēl jābūt nedaudz cietām. Tad bietes nomizo un sagriež gabaliņos ar robaino dārzeņu
Marinēti kāposti ar papriku.
1). Noskalojam kapostgalvu, noņemam augšējās lapas, griežam uz pusēm no augšas uz leju, izgriežam viduci un ar nazīti sagriežam strēmelēs. 2).
Mazas, jaunas baraviku cepurītes notīra no gružiem, katru cepurīti noslauka ar tīru, slapju drānu un sagriež sloksnītēs. Katliņā uzvāra cūku
Labi notīrītu, sagatavotu pīli sadala glītos gabalos un liek vārīties apmēram ar 1 l ūdens, pieliekot lauru lapu, pētersīļa sakni,
Latgales salāti
Gurķus nomazgā, nosusina. Gurķus nomizo nogriež apmēram 1 cm no gala lai nav rūgtums, sagriež gareniski uz pusi un šķēlītēs,



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180