Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Dārzeņu ēdieni :: Cepti dārzeņi

Cepti dārzeņi

Cepti kāļi



Kāļus nomazgā, sagriež apmēram 1 cm. biezās šķēlēs, nomizo, vāra ūdenī viegli pasālot. Kad kāļi top mīksti izņem no ūdens un uz sieta notecina līdz notek šķidrums. Šķēles apmērcē sakultā olār apviļā miltos un rīvmaizē, cep pannā sakarsētā sviestā.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Sviestā cepti burkāni



Nomazgātus, nomizotus burkānus sarīvē, liek katlā, kurā iepriekš sakarsēts sviests, apmaisot cep, līdz burkāni sāk mainīt nedaudz krāsu, pielej nedaudz buljona un aizvākotā traukā, apmaisot, sautē līdz burkāni ir mīksti, pēc garšas pieliek sāli, cukuru. Šādi ceptui burkāni labi saderēsies ar zivju ēdieniem.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Ceptas selerijas



Notīrītas selerijas saknes apvāra sālsūdenī. Selerijas griež pirksta biezās šķēlēs, iemērc sakultā olā, apviļā rīvmaizē. Cep taukvielā spilgti brūnas, pasniedz siltas vai atdzesētas kā piedevu gaļas vai zivju ēdieniem.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Sparģeļi ar sieru



Sparģeļu kātus (asnus) notīra, liek vārīt verdošā ūdenī kur pielikts sāls un cukurs, vāra mīkstus, nokāš.
Veidni ietauko, izkaisa ar rīvmaizi, liek nosusinātos sparģeļus, pārkaisa ar sarīvētu sieru, rīvmaizi, pārlaista ar kausēt sviestu, liek krāsnī un īsu brīdi cep.
Izmanto, ka piedevu gaļas ēdieniem.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Apcepti ziedu kāposti



Novārītus ziedu kāpostus liek panā, kurā iepriekš izkausēts sviests, pievieno sāli pēc garšas, apcep līdz ziedkaposti paliks viegli brūni (apmēram 8-10min.).

Variants II : ziedu kāpostus liek ugunsdrošā veidnē, sadursta ar siera un novārītu burkānu strēmelēm, pārliek ar sviesta šķēlēm, pārkaisa ar rīvmaizi ūn liek cepeškrāsnī. Izkarsētos kāpostus pasniedz pie zivju vai gaļas ēdieniem.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Ziedkāposti ar sieru



Ziedkāpostus uz 1-2 st. iegremdē sālsūdenī un atmērcē, tad notīra. Notīrītus ziedu kāpostus vāra nedaudz sālītā ūdenī apmēram 5. min, liek uz sieta un notecina līdz sausi. Veidni ietauko, liek kārtu ziedu kāpostu, pārkaisa ar sarīvētu sieru, tad liek kārtu iepriekš sviestā apceptas rīvmaizes un riekstu, pārlej ar sakultu olu un piena maisījumu. Sagatavoto veidni liek cepeškrāsnī un vidējā siltumā

Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Kāposti ar sieru



Kāpostus sagriež, sīpolus sasmalcina, katlā izkausētos taukos apcep sīpolus, pieliek un apcep kāpostus, pielej nedaudz buljona un sautē. Pusmīktstus kāpostus sajauc ar atsevišķi pagatavotu balto mērci, muskatriekstu, sāli, daļu no sarīvēta siera. Kāpostus liek ietaukotā, ar rīvmaizi izkaisītā veidnē, pārkaisa ar sarīvētā siera un rīvmaizes maisījumu, pārliek ar sviesta piciņām, krāsnī cep apmēram 20 min.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Dārzeņu plācenīši



Notīrītus dārzeņu sīki sasmalcina, liek katlā pakāpeniski atkarībā no vārīšanas ilguma, pārlej nedaudz ūdens un sautē, pa reizei apmaisot, līdz mīksti. Kad ūdens izgarojis un dārzeņi mīksti, tos samaļ gaļas mašīnā. Iegūtajai masai sīki sasmalcinātus, sviestā apceptus sīpolus, sāli, rīvmaizi vai kviešu miltus, olu un samaisa. Tad izveido apaļus plācenīšus, apviļā rīvmaizē, liek uz pannas sakarsētā sviestā un apcep brūnus.

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kartupeļu veltnis



Vārītus kartupeļus samaļ gaļas mašīnā, pievieno sakultu olu, sāli, un labi samaisa. Sasmalcinātu sīpolu apcep margarīnā, pievieno sīki salmiņos sagrieztus svaigus kāpostus, nedaudz ūdens, sāli un sautē, līdz kāposti mīksti un ūdens iztvaikojis. Uz samitrinātas drānas liek kartupeļu biezeni apmēram 1 cm biezā plāksnē, pārliek sautētus kāpostus un malas saspiež vai, sākot no vienas malas, satin veltnī. Veltni liek uz

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kartupeļu plācenīši



Kartupeļu biezenim pievieno sīki sagrieztu vārītu šķiņķi vai cepeti, sakultas olas, sasmalcinātu, sviestā apceptus sīpolu, sāli un samaisa. Tad izveido apaļus plācenīšus, apviļā rīvmaizē, liek sakarsētos taukos un cep no abām pusēm brūnus. Pasniedz ar krējuma mērci, dārzeņu salātiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
poļu mērce , Vēžu pastēte , makaroniem , Dārzeņu salāti , renģes ,
Šodien vārda dienas svin:
Doloresa, Aleksandrs



Noderēs
Nomizo sīpolus un smalki sagriež, tad notīra burkānus un sarīvē. Liek cepties eļļā uz pannas sākumā sīpolus, tad burkānus, apcep
Sālītas sēnes
Sālīšanai var Izmantot dažādu sugu sēnes. Parasti vienā grozā sasēņo dažādu sugu sēnes, kuras tad arī iesāla kopā, jo sēnes
kraukšķīgie salāti ziemai
Ņem svaigus dārzeņus - bietes, burkānus, sīpolus, kabačus, ķiplokus visu nomizo, notīra un sagriež sev tīkamās šķēlēs, gabalos. Iepriekš sagatavotās
Tomāti ar gurķiem želejā. (ekonomiskā)
Dārzeņiem ir jābūt tīriem un pēc iespējas sausiem. Gurķus, tomātus, sīpolus sagriež plānās ripiņās. Tīrā, sausā 1 litra burkā ieber
Notīrītus burkānus sarīvē uz rupjās vai smalkās rīves. Pārlej ar mērci, kuru pagatavo no citronu sulas, ogu sīrupa vai cukura



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180