Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Dārzeņi :: Citi dārzeņu ēdieni

Citi dārzeņu ēdieni

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Zirņu pikas 4.10

Zirņus nomērcē, izvāra tajā pašā ūdenī, nosusina, iz-maļ caur gaļas mašīnu. Speķi sagriež sīkos gabaliņos un cep, pievienojot sagrieztus sīpolus. Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, visu pievieno zirņu masai, sastrādā, ja vajadzīgs, pievieno sāli. Veido apaļas...Skatīt recepti

Pildītas bietes 4.09

Ar mizu vārītas bietes notīra, nolīdzina pamatnīti, atgriež vāciņu, izdobj vidiņu. Bieti ievieto marinādē uz 4 stundām. Izņemtās bietes uz sieta notecina, tad piepilda. Pildījums: nomērcētu, sakapātu vai samaltu siļķi sajauc ar sarīvētu sīpolu, ābolu,...Skatīt recepti

Pildīti tomāti 2 4.32

Izvēlas vidēji lielus, līdzenus, pastingrus tomātus. Tiem atgriež cepurītes, izņem sēklotni. Gurķi sīki sagriež, gaļu sasmalcina, pievieno riekstus, majonēzi, nedaudz tomātu mīkstuma, pēc garšas sali. Ar šo masu pilda tomātus, novieto uz salātu lapām, rota,...Skatīt recepti

Pildīti gurķi 4.00

Gurķus pārgriež gareniski vai šķērsām uz pusēm. Nedaudz nolīdzina, lai gurķis labāk stāvētu, izņem sēklotni. Šķiņķi, kartupeli un vārītu olu sagriež sīkos gabaliņos, sajauc ar krējumu vai majonēzi, pilda gurķu pusītēs, grezno ar zaļumiem, sarkanu...Skatīt recepti

Pildītas kāpostu lapas 4.21

Pildījumam: sīpolus nomizo, smalki sagriež, sviestā tvaiko, pieliek gabaliņos sagrieztu, siltā pienā izmērēcētu baltmaizi, nedaudz satvaiko, pieliek sagrieztas pētersiļu lapiņas, pierīvē nedaudz muskatrieksta, pliek sāli, pieliek olu, visu izmaisa. Kāpostu lapām izņem ribas, lapas nomazgā,...Skatīt recepti

Pildītas kāpostu lapas ar rīsiem 4.03

Kāpostu galviņu uzliek ar aukstu ūdeni, pieliek sāli, vāra, kamēr mīksta. Rīsus novāra un notvaiko irdenus, atdzesē, pieliek sviestā saceptu sīpolu, olas, sāli, visu izmaisa, kāpostgalviņai atdala lapas, kātiņus ar koka āmurīti maigi izdauza mīkstas,...Skatīt recepti

Bietes ar pērļu sīpoliņiem (angļu gaumē) 4.12

Smalkos kantainos gabaliņos sagrieztu sīpolu apcepj gaiši brūnu sviestā, klāt pievieno un gaiši brūnus apcepj miltus. Brūnus atšķaida ar gaļas buljonu, pievieno citronsulu, sāli, piparus. Šai mērcē sutina novārītas, nomizotas un šķēlēs sagrieztas bietes un...Skatīt recepti

Bietes ar speķi 4.15

Novārītas bietes nomizo un parupji sakapā, speķi sagriež kantainos gabaliņos un izkausē uz pannas, un taukos gaiši brūnu apsutina mazos kantainos gabaliņos sagrieztu sīpolu. Mērcē ieliek bietes un ar miltiem, etiķi un cukuru izsutina mīkstas,...Skatīt recepti

Burkānu pūtelis 4.27

Notīrītus un gabaliņos sagrieztus burkānus novāra buljonā mīkstus, izberž caur sietiņu un vienreiz uzvāra ar sviestu, pipariem un sāli. Kad burkānu biezenis atdzisis, tam piejauc olu dzeltenumu un beigās putās sakultu olbaltumu. Pūteli iepilda iesviestotā...Skatīt recepti

Gurķi baltvīnā 4.21

Gurķus nomazgā, nomizo, saēvelē un mazliet iesāla. 2 karotes miltu viegli apcepj sviestā, brūni atšķaida ar baltvīnu un papildina ar pipariem, papriku vai kurrija pulveri. Biezajā mērcē ieliek nospaidītas gurķu šķēles un ātri, pa laikam...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
SKĀBIE KĀPOSTI , majonēze , olu salāti , bietes , āboli ,
Šodien vārda dienas svin:
Jana, Johanna, Hanna



Noderēs
Rubeņiem nogriež spārnus, noņem asti un kaklu ar krūti. Astē, galvā un spārnos iesprauž noasinātus kociņus un pagaidām noliek.
Irbītēm nogriež spārnus un galvu ar visu kaklu. Noplaucē karstā ūdenī spalvas, iztīra iekšas, apsvilina, nomazgā un sašuj. Apcep uz
Kāļus nomazgā, sagriež apmēram 1 cm. biezās šķēlēs, nomizo, vāra ūdenī viegli pasālot. Kad kāļi top mīksti izņem no
Ūdens
Ūdens dzīvajā organismā izpilda dažādas funkcijas, un bez ūdens nav iespējamā dzīvība ne augu, ne dzīvnieku valstī. Cilvēka organismā ūdens daudzums
Ūdeni ar kanēli, citrona, apelsīna miziņām un krustnagliņām uzvāra, katlam uzliek vāku un ļauj šķidrumam ievilkties. Tad šķidrumu izkāš caur
Gaļu uzliek ar aukstu ūdeni vārīt, līdz ko uzvārās, nolej ar visām putām. Uzliek ar jaunu ūdeni, pieliek vircas, sīpolu,
Svaigu vai vārītu gaļu gaļas mašīnā samaļ. Taukos sacep sīki sasmalcinātus sīpolus, pievieno samalto gaļu un apcep. Pēc tam pievieno



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Citronam noberž ar cukurgraudiem mizu, cukuru aplej ar auk­stu vīnu un citrona sulu un izšķīdina, caur astru sietiņu pielej ūdenī
Aukstā ūdenī nomazgātas kaltētas ābolu šķēles novāra mīkstas ar ūdeni un apelsīnu sulu, ābolu šķēles sašķīst nedrīkst. Tad ābolu šķēles izņem
 Rīsus noskalo vairākos ūdeņos, noplaucē ar verdošu ūdeni, uz­liek uz uguns ar aukstu ūdeni un stundu laika vāra, nemaisot, uz
Pienu vāra 10 min. ar cukuru un  noberztu citrona mizu, un kad piens atdzisis piejauc citronsulu, želatīnu, ko uzvāra ar
Paniņas sajauc ar cukuru un sakuļ putās, piejauc ar ūdenī uzvā­rītu želeju, citronsulu un citrona mizu. Šķidrumu iepilda ar aukstu

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180