Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Dārzeņi :: Cepti dārzeņi

Cepti dārzeņi

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Pildīti sīpoli 4.10

Notīrītus sīpolus liek verdošā sāļā ūdenī un lēni vāra. Sīpoli nedrīkst izšķīst, zaudēt formu. Sīpolus ar putu karoti no ūdens izņem, atdzesē. Katram sīpolam nogriež «cepurīti», izdobj vidu. Pusi no izdobtās masas samaļ reizē ar...Skatīt recepti

Pildīti tomāti 1 4.14

Izvēlas vidēji lielus, gludus, pastingrus tomātus. Tiem nogriež vāciņus, ar tējkaroti izņem sēklotnes un izdobtos vidiņus piepilda ar gaļas masu, ko pagatavo, samaltai gaļai pievienojot vārītus, atdzesētus rīsus, sāli, piparus, sasmalcinātu sīpolu, zaļumus un viegli...Skatīt recepti

Cepti kartupeļi 4.26

Kartupeļus nomazgā, nomizo, noskalo, drānā nosusina un sagriež plānās šķēlītēs. Sagrieztos kartupeļus liek uz pannas sakarsētos taukos, pārkaisa sāli un cep, pa reizei apmaisot, līdz šķēlītes brūnas un mīkstas. Pasniedz brokastīs vai vakariņās ar dažādiem...Skatīt recepti

Krāsnī cepti kartupeļi 4.24

Izvēlas vidēja lieluma kartupeļus, nomazgā, nomizo, noskalo un nosusina. Veselus, nesagrieztus kartupeļus liek cepešpannā sakarsētos taukos un cepeškrāsnī cep, pa reizei apmaisot un aplaistot ar taukiem. Kad kartupeļi apcepuši brūni, tad pārkaisa sāli un turpina...Skatīt recepti

Taukos cepti kartupeļi 4.14

Kartupeļus nomazgā, nomizo, noskalo, sagriež stienīšos, nosusina sausā, tīrā drānā, liek sakarsētos taukos un cep gaiši brūnus. Tad ar putu smeļamo karoti no taukiem izņem, lek sietiņā, pārkaisa sāli un sakrata. Pasniedz pie dažādiem ceptiem...Skatīt recepti

Kāpostu karbonāde 4.20

Izvēlas cietu, vidēja lieluma kāpostu galviņu, atdala ārējās lapas un pārgriež uz pusēm. Tad liek verdošā sālsūdenī un vāra gandrīz gatavu. Pēc tam no ūdens izņem, atdzesē un sagriež apm. 1 cm biezās šķēlēs tā,...Skatīt recepti

Cepti ķirbji 4.23

Notīrītu ķirbi sagriež 0,5 -1,0 cm biezās šķēlēs. Tās pārkaisa ar sāli, apviļā miltos, iemērc sakultā olā, tad apviļā rīvmaizē, liek sakarsētā sviestā un cep no abām pusēm brūnas. Pēc tam liek cepeškrāsnī un karsē...Skatīt recepti

Kartupeļu kotletes 4.26

Nomizotus kartupeļus sālsūdenī vai tvaikā vāra mīkstus. Tad samaļ gaļas mašīnā vai ar kartupeļu stampiņu saspaida. Kartupeļu masai pievieno sīki sasmalcinātus, sviestā apceptus sīpolus, sāli, olu, rīvmaizi vai kviešu miltus un samaisa. Pēc tam izveido...Skatīt recepti

Kartupeļu plācenīši 4.00

Kartupeļu biezenim pievieno sīki sagrieztu vārītu šķiņķi vai cepeti, sakultas olas, sasmalcinātu, sviestā apceptus sīpolu, sāli un samaisa. Tad izveido apaļus plācenīšus, apviļā rīvmaizē, liek sakarsētos taukos un cep no abām pusēm brūnus. Pasniedz ar...Skatīt recepti

Kartupeļu veltnis 4.07

Vārītus kartupeļus samaļ gaļas mašīnā, pievieno sakultu olu, sāli, un labi samaisa. Sasmalcinātu sīpolu apcep margarīnā, pievieno sīki salmiņos sagrieztus svaigus kāpostus, nedaudz ūdens, sāli un sautē, līdz kāposti mīksti un ūdens iztvaikojis. Uz samitrinātas...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
Sēņu salāti , mīklas , Pupiņu salāti , kafijas , šnicele ,
Šodien vārda dienas svin:
Jana, Johanna, Hanna



Noderēs
Sīrupu kopā ar taukvielu uzkarsē, pievieno cukuru, smalki saberztas garšvielas un pusi no paredzētajiem miltiem. Mīklu labi sastrādā, atdzisušai pievieno
Fizāļu augļi ir līdzīgi tomātiem. Augļi nogatavojas speciālā čaulā - maisiņā. Pēc garšas fizāļi ir maigāki nekā tomāti. Kad
Noskalotus putraimus ūdenī vāra (putraimi nedrīkst izvārīties gluži mīksti). Putrā ielej glāzi rūgušpiena - veidosies kunkuļi. Karsēšanu pārtrauc, putru atdzesē,
Rīvētiem kartupeļiem nospiež sulu, kartupeļus samaisa ar biezputru, sakuļ olu. Verdošā, pasālītā ūdenī ar karoti laiž klimpas un vāra, pielejot
Notīrītas, sasmalcinātas gailenes sviestā pasaulē, ievieto katlā, pielej verdošu ūdeni, pievieno taukvielās apceptus sīpolus un šķiņķa gabaliņus, sagrieztus kartupeļus, visu
Spinātus, skābenes izlasa, nogriež kātiņus, noskalo, notecina un ar nazi smalki sagriež. Sasmalcinātus spinātus un skābenes liek katliņā izkausētā sviestā,
No biezpiena, olas dzeltenuma, sāls, cukura un miltiem sastrādā mīklu, izveltnē desas formā un sagriež gabaliņos. Verdošam, viegli sālītam ūdenim



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Citronam noberž ar cukurgraudiem mizu, cukuru aplej ar auk­stu vīnu un citrona sulu un izšķīdina, caur astru sietiņu pielej ūdenī
Aukstā ūdenī nomazgātas kaltētas ābolu šķēles novāra mīkstas ar ūdeni un apelsīnu sulu, ābolu šķēles sašķīst nedrīkst. Tad ābolu šķēles izņem
 Rīsus noskalo vairākos ūdeņos, noplaucē ar verdošu ūdeni, uz­liek uz uguns ar aukstu ūdeni un stundu laika vāra, nemaisot, uz
Pienu vāra 10 min. ar cukuru un  noberztu citrona mizu, un kad piens atdzisis piejauc citronsulu, želatīnu, ko uzvāra ar
Paniņas sajauc ar cukuru un sakuļ putās, piejauc ar ūdenī uzvā­rītu želeju, citronsulu un citrona mizu. Šķidrumu iepilda ar aukstu

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180