Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Cepumi, kūkas un tortes :: Tortes

Tortes

Zemeņu torte 1



Greznošanai: zemenes. Sviestu ar cukuru saputo, līdz cukurs izkusis. Tad pievieno ūdenī izšķīdinātu briežraga sāli, izsijātus kviešu miltus un samaisa. Mīklu sadala trīs daļās, katru daļu atsevišķi liek tortes veidnē un cep. Zemenes nomazgā, uz sietiņa notecina, izberž caur sietiņu, pievieno cukuru un samaisa. Pēc tam pieliek aukstā ūdenī uzbriedinātu un izkausētu želatīnu. Kad zemeņu masa sāk sabiezēt, tad iecilā

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Augļu torte



Sviestu ar cukuru, citrona miziņu puto, pievienojot pa vienai vesalas olas, līdz masa gaiša, caugana, vienveidīga. Tad pievieno aukstā ūdenī izšķīdinātu briežraga sāli, izsijātus kviešu miltus un samaisa. Mīklu sadala trijās daļās. Katru mīklas daļu atsevišķi liek tortes veidnē un cep vidējā siltumā. Augļu biezeņa gatavošana: ābolus nomizo, sagriež šķēlītēs, liek katlā, pārlej nedaudz ūdens un vāra, līdz ābolu šķēlītes

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Riekstu torte 1



Olu dzeltenumus atdala no baltuma. Dzeltenumiem pievieno 3/4 no paredzētā cukura daudzuma un puto, līdz cukurs izkusis, masa kļuvusi gaiša un pavairojusies apjomā trīs reizes. olas baltumu ar atlikušo cukuru saputo stingrās putās. Saputotiem olu dzeltenumem pievieno daļu izsijāto kviešu miltu, kartupeļu cieti un sīki sasmalcinātus riekstus, tad iecilā olas baltumu ar pārējiem miltiem, liek tortu veidnē un cep vidējā

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Biskvīta torte



Greznošanai: krēms, augļi vai ogas.

Pagatavoto biskvīta mīklu, liek tortes veidnē un cep. Izceptu biskvītu no veidnes izņem un atstāj 8-10 stundas. Sīrupa sagatavošana: Ūdeni ar cukuru uzvāra, atdzesē, pievieno garšai konjaku vai rumu. Sviesta krēma pagatavošana: Katliņā samaisa cukuru ar sakultām olām, vienu trešdaļu no paredzētā piena daudzuma un karsē, pamazām pielejot pārējo piena daudzuma un karsē, pamazām pielejot

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Tītais biskvīts



Pagatavoto biskvīta mīklu pēc aukstā paņēmiena, bez kartupeļu cietes. Mīklu apmēram 1 cm biezā kārtā uzziež uz plātes, kas apklāta ar pergamentu, un cep mazā siltumā gaiši brūnu. Izcepto biskvītu izgāž ar virspusi uz mīklas dēļa, kas apkaisīts ar cukuru, atdala pergamentu, pārziež ar biezāku ievārījumu un satin veltnī. Pēc tam atdzesē, pārkaisa pūdercukuru, sagriež šķēlēs un sakārto traukā.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Vīnes torte



Sviestu, cukuru un citrona miziņu puto, pakāpeniski pievienojot pa vienai olai. Kad masa labi saputota, pievieno miltus. Cep atsevišķas trīs plāksnes, atdzesē. Starp pirmo un otro plāksni ziež vaniļas krēmu (olu, vaniļu un skābu krējumu ar cukuru maisot karsē tik ilgi, kamēr masa sāk sabiezēt starp otro un trešo kārtu ziež ābolu masu (ābolus ar mazu ūdens piedevu

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Riekstu torte



Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus ar cukuru saputo. Kad masa kļūst gaiša , putaina, cukurs izkusis, pievieno uz rīves sasmalcinātu šokolādi, maltus riekstus un biskvītu drumstalas, sarīvetu citronu , citronu sulu un liķieri, izkausētu, bet ne karstu sviestu, visu samaisa, tad masā uzmanīgi iecilā saputotus olu baltumus. Sagatavoto tortes masu liek ar sviestu ieziestā veidnē, cep. Gatavu, no veidnes

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Smilšu torte



Sviestu ar cukuru saputo, pieliek skābu krējumu, pierīvē citrona miziņu, piespiež citronu sulu, pievieno cepamo pulveri un izsijātus miltus. Mīklu labi samaisa, atdzesē, sadala 3 vienādās daļās. Uz apaļiem vai četrstūrainiem pergamenta papīriem izveltnē plāksnes, liek uz maizes plāts, cep mērenā siltumā gaiši brūnus. Gatavam cepumam noņem pielipušo papīru, atdzesē, starp plaksnēm ieziež brūkleņu vai skābu masu. Tortes nolīdzina

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Šokolādes torte



Rot.: 1 gl. putukrējuma, 1 tēj.k. kafijas, 0,5 tēj.k. kakao, 2 tēj.k. pūdercukura, 100g šokolādes.

Margarīnu puto, pievienojot cukuru, olu dzeltenumus, sakapātus riekstus, rīvetu šokolādi, cepamo pulveri un miltus. Pēc tam iecilā stingrās putās saputotus olbaltumus. Iepilda ieziestā veidnē, cep.
Pēc izcepsanas atdzesē.
Pildījumu gatavo šādi: 5 ēdk. piena samaisa ar cieti, pārējo pienu ar cukuru uzvāra, pielej sagatavoto
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Rupjmaizes torte



Rot.: sīrupa varīti augļi.

Atdala olu baltumus no dzeltenuma. Sviestu saputo ar cukuru un olu dzeltenumiem, pievieno cieti, samaltas garšvielas, iemaisa rīvmaizi un iecilā atsevisķi saputotus olu baltumus. Sagatavoto mīklu liek ietaukotā veidnē un cep. Atdesētu torti griež plāksnēs, ieziež ar skābu augļu vai ogu masu kārtām ar putukrējumu, grezno ar putukrējumu un svaigiem vai žāvētiem augļiem.

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
kartupeļu pankūkas , kartupeļu sacepums , ar speķi , gurķu salāti , Plūmju kompots ,
Šodien vārda dienas svin:
Doloresa, Aleksandrs



Noderēs
Mazas, jaunas baraviku cepurītes notīra no gružiem, katru cepurīti noslauka ar tīru, slapju drānu un sagriež sloksnītēs. Katliņā uzvāra cūku
Notīrītus burkānus sarīvē uz rupjās vai smalkās rīves. Pārlej ar mērci, kuru pagatavo no citronu sulas, ogu sīrupa vai cukura
Sēnes novāra, tad nolej lieko ūdeni, nospiež un sajauc ar sāli un cukuru, kā arī, rupji sagrieztieām dilēm un ķiplokiem.
Dzērvenes pārlasām, nomazgājam un notecinām līdz sausas. Liekam iekšā blenderī un kārtīgi blenderējam līdz ogas visas izšķīst. Iegūto saturu liekam trīslitru
Tomāti ar gurķiem želejā. (ekonomiskā)
Dārzeņiem ir jābūt tīriem un pēc iespējas sausiem. Gurķus, tomātus, sīpolus sagriež plānās ripiņās. Tīrā, sausā 1 litra burkā ieber



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180