Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Cepumi, kūkas un tortes :: Cepumi

Cepumi

ātri pagatvojamie mikseļi



Šokolādi izkausēt karstā ūdenī ar cukuru eļļu pēc tam jadzesē un jaliek cepties labāk būtu saripināt bumbiņās un vēl kaut ko pa virsu...


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Šokolādes pinēklis



Kakao krējumu cukuru sajauc ar karstu ūdeni un lēnām pagatavo mīklu

lai labāku garšu justu es vislabāk taisu no HERCOGS miltiem labākam mundrumam var pievienot kādu odziņu


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Piparkūkas 2



Sīrupu kopā ar taukvielu uzkarsē, pievieno cukuru, smalki saberztas garšvielas un pusi no paredzētajiem miltiem. Mīklu labi sastrādā, atdzisušai pievieno olas, izšķīdinātu potašu vai citu cepamo pulveri, iemīca pārējos miltus, izveltnē plāksnē. Ar veidnītēm vai pēc šabloniem izgriež dažādas formas cepumus - piparkūku sirdis, eglītes, komētas. Liek uz plāts, pārziež ar olu, pārkaisa ar riekstiem vai mandelēm, cep. Ja piparkūkas

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Piparkūku garšvielas



Kanēlis 410 g, krustnagliņas 125 g, virces 125 g, pipari 40 g, koriandrs 40 g, muskatrieksts 120 g, kardamons 40 g, ingvers 80 g, badjans 40 g.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Piparkūkas (variants 1)



Cukuru un ūdeni uzvāra līdz 108 grādiem. Ar grauzdēto cukuru nokrāso brūnu, pieliek garšvielas. Atdzesē līdz 30 - 40 grādiem, pieliek sviestu un olas. Miiltus un ķīmiskos irdinājus iemīca pēdējos, kad sīrups atdzisis līdz 22-25 grādiem. No gatavas mīklas izveltnē plāksni apmēram 2 mm biezu un ar dažādu veidnīšu palīdzību veido piparkūkas. Cep 200-400 grādu temperatūrā.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Pildītas piparkūkas1



Medu, ūdeni un cukuru uzvāra, noņem putas un atdzesē līdz 70-80 temperatūrai. Pēc tam iemīca miltus ar garšvielām. Kad mīkla atdzisusi līdz 20-25 grādiem, tajā iemīca ķīmiskos irdinātājus. Gatavu mīklu izveltnē apmēram 20 mm biezumā un pārvieto uz sagatavotajām plātēm. Pirms cepšanas nedaudz vietās iedur caurumiņus un pārziež ar ūdeni. Cep 190 - 200 grādu temperatūrā 30-40 minūtes. Pēc cepšanas

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Sals standziņas 4 personām



Gatavo sviesta mīklu izrullē, sagriež apmēram pirksta garumā un pirksta platumā standziņās. Liek uz plates, standziņas apsmērē ar saklapētu olu, apkaisa ar ķimenēm un sāli, cep karstā krāsnī.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Mīkstās piparkūkas



Sīrupu, medu, cukuru un sviestu uzvāra. Verdošā masā ieber sasmalcinātas garšvielas un izsijātus kviešu miltus un sakuļ. Nedaudz atdzisušai mīklai pievieno sakultu olu, izšķīdinātu raugu, pārējos kviešu miltus un samaisa. Mīklu lej uz sagatavotas plātes apmēram 1-1,5 cm biezā plāksnē, uzraudzē, pārziež ar sakultu olu, ja vēlas, pārkaisa sakapātus riekstus un cep vidējā siltumā. Atdzisušu sagriež iegarenos gabaliņos.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Piparkūkas



Cukurbiešu sīrupu ar cukur un sviestu uzvāra. Verdošā masā iekuļ pusi izsijāto miltu, pieber sasmalcinātas garšvielas (kanēli, krustnagliņas, muskatriekstu, ingveru, kardamonu, piparus) un kuļ, līdz mīkla vienāda, atdalās no katla malām. Nedaudz atdzisušai mīklai pievieno sakultas olas, ūdenī izšķīdinātu sodu un potašu, pārējos miltus un samaisa. Pēc tam mīklu sastrādā uz mīklas dēļa, līdz tā gluda un spīdīga. Tad mīklu

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Riekstiņi



Ūdeni ar sviestu, sāli, cukuru uzvāra. Miltus izsijā, visus uzreiz ber verdošā šķidrumā un ar koka karoti maisa, līdz mīkla vienveidīga. tad to atdzesē 65-70°. Olas sakuļ, pievieno pa daļām atdzesētai mīklai un labi samaisa. Ar tējkaroti vai ar konditorejas uzgali liek mīklas lodītes, apmēram 1 cm diametrā, uz nedaudz ietaukotas plātes. Cep vidējā siltumā 25-30 minūtes, līdz cepumi gaiši

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
Gaļas Salāti , Kartupeļi krējumā , cepama mīkla , bumbieri , gaileņu ,
Šodien vārda dienas svin:
Andis, Zeltīte



Noderēs
Gatavu omleti apliek katlā iepriekš uzbrūninātiem smalkiem zaļumiem, zaļiem pētersīļiem un šampinjoniem un saloka kopā uz pusēm.
Notīrītas sēnes sviestā pasautē, ievieto katlā, pielej verdošu ūdeni, pievieno taukos apceptus sīpolus un šķiņķa gabaliņus, visu nedaudz pavāra. Pirms
Notīrītus zaļumus, puravu, skābenes un salātlapas noplaucē lielākā traukā ar verdošu ūdeni un nospaida. 30 g sviesta apcep ar miltiem,
0,75 l tējas, 8 glāzītes degvīna, ruma vai konjaka, 8 tējkarotes medus vai cukura, 1 citrons. No puscitrona izspiež sulu. Pārējo
2 kg sivēna gaļas (pleca gabals ar visu ādu), 1 tējkarote salpetra, 1 tējkarote cukura, sāls, 6 olas, pipari, muskata
Sīki sasmalcinātus sīpolus kopā ar tomātu biezeni sviestā apcep. Tad pievieno krējuma mērci un vāra aptuveni 5 minūtes. Pēc tam
Olas ar cukuru, vaniļu vai citrona esenci saputo, pievieno uzvārītu pienu, krējumu, karstā ūdenī sabiezina. Tad pievieno želatīnu un maisot



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180