Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Buljoni :: Zivju buljoni

Zivju buljoni

Vēžu buljons



Teļa gaļu nomazgā, sagriež dūres lieluma gabalos un uzliek vārīties ar 4 l auksta ūdens un karoti sāls. Kad putas nosmeltas, pieliek klāt nesagrieztus zaļumus un pēc 5 min. 200 g sviesta, un tad 2 līdz 2,5 st. vāra buljonu uz mazas uguns. Vistu nomazgā, nogriež galvu, kaklu un kājas, nocērt locītavās stilbus un spārnus, krūtsgalu atstāj klāt vai izloba

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Karpas pieņu buljons



Ūdenī nomērcētus un ar sāli apkaisītus pieņus izsutina sviestā, sagrūž kopā ar vārītu selderiņa sakni un labi savāra zirņu buljonā, pēc tam buljonu nokāš, pieliek krējumu un garšvielas, satumina ar olas dzeltenumu un buljona bļodā pārlej grauzdētām maizītēm.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zuša buljons



Notīrītu zuti sagriež ar visu ādu gabalos un uzliek vārīties ar 3 l ūdens un karoti sāls. Kad putas nosmeltas, pieliek sīpolu, piparus un 20 min. visu vāra apsegtā katlā. Tad zivi izņem un buljonu izkāš caur sietiņu. Beigās samaisa miltus ar skābu krējumu un uzvāra līdz ar buljonu. Buljona bļodā ieliek smalki sakapātus lociņus un nolobītas citrona šķēlītes vai

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Šķaunaču buljons (virums) ar frikadelēm



Zivi notīra, kādu 1/4 kg zivs noliek frikadelēm, bet pārējo ar galvu, asti un asakām uzliek vārīties ar 3 l ūdens un karoti sāls. Kad putas nosmeltas, pieliek klāt sagrieztu sīpolu un piparus un visu vāra 1/2 st. uz mazas uguns. Tad buljonu izkāš caur sietiņu un 5 min. vēl vāra ar skābā krējuma iemaisītiem miltiem un frikadelēm. Buljona bļodā

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Reņģu buljons



Nomazgā pāris kāļu svaigu reņģu, uzliek ar 4 l auksta ūdens. Kad putas nosmeltas, pieliek sāli, piparus, sīpolu, lauru lapu, karoti sviesta un ļauj reņģēm izvārīties gatavām. Tad satumina ar 1/2 l saldā krējumā iemaisītu miltu mazumiņu un pieliek klāt smalki sagrieztus lociņus.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Smalks, balts zivju buljons



Vispirms sagatavo zivis. Atdalītu līdakas gaļu ar aknām noliek pie malas, bet līdakas atkritumus sadauza un nomazgā, uzliek kopā ar gabalos sagrieztiem asariem, un ar ūdeni, sīpoliem, sāli un garšvielām izvāra zivju buljonu. Miltus apcep ar 50 g sviesta, tad pielej klāt liellopa un zivju buljonu un vāra kādu 1/2 st. Novārītiem vēžiem izloba gaļu un kopā ar līdakas aknu

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Laša buljons



Laša atliekas (galvu, asti, pieņus un aknas) skalo vienmēr atjaunotā aukstā ūdenī, tad uzliek ar 2,5 l ūdens un karoti sāls, un kad putas nosmeltas, pieliek sīpolus, pētersīli, un piparus un vāra 1 st. uz mazas uguns. Miltus samaisa ar skābu krējumu un uzvāra līdz ar buljonu. Buljona bļodā ieliek labākos laša gabaliņus, karoti kaperu vai nomizotas citrona šķēlītes un

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zivju buljons ar frikadelēm



Ķīšus uzšķērž un nomazgā, bet nenozvīņo, tad ieliek bļodā, krietni noberž ar sauju sāls un skalo tik ilgi aukstā ūdenī, kamēr ūdens paliek gluži skaidrs, jo citādi buljons iznāk neglītā pelēkā krāsā. Līdaku nozvīņo, notīra un nomazgā; gaļu izgriež un noliek frikadelēm, bet galvu, asti, ādu un asakas uzliek kopā ar ķīšiem 3 litros aukstā ūdenī, kam piemet klāt karoti

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zivju buljons I



Zivis notīra (asarus arī sagriež) un skalo vairākos ūdeņos, kamēr tas jau gluži skaidrs, tad uzliek ar 1 l auksta ūdens un sāli, un kad putas nosmeltas, pieliek klāt sīpolus un piparus un vāra kādu stundu, pēc tam buljonu izkāš caur sietiņu un vēlreiz uzvāra kopā ar 2,5 l gatava, karsta buljona. Gatavo buljonu vēl kādu 1/4 st. atstāj uz

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zivju buljons ar kartupeļiem



Uzliek katliņā 4 litrus auksta ūdens, ieber nomizotus, mazās šķēlītēs sagrieztus kartupeļus, uzliek tiem virsū 1,5 kg notīrītu zivju (lielākās šķērsām sagriež gabalos), un kad putas nosmeltas, pieliek klāt garšvielas un sāli, karoti sviesta un izvāra gatavas, tad zivis ar karoti lēnām izņem, bet kartupeļus vēl vāra tālāk, kamēr tie mīksti. Buljonam pēc tam pielej kādā 1/2 l salda krējumā

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
kabači , galerts , marinēti tomāti , vērša , speķa ,
Šodien vārda dienas svin:
Andis, Zeltīte



Noderēs
Teļa gurnu nomazgā, atdala, noņem plēves, muskuļainos gabalus sagriež pret šķiedrām glītās šķēlēs, izdauza, uzkaisa sāli, iemērc miltos, sakultā olā,
Notīrītas un ar tējkaroti sāls ieberzētas vistas apmēram 3/4 st. izsutina brūnais un mīkstas ar sviestu, pa lāsītei klāt pielejot
Ūdenī liek vārīties gabaliņos sagrieztus kartupeļus, sīpolus. Siļķi notīra, atbrīvo no ādas un asakām, sagriež nelielos gabaliņos un pievieno kartupeļiem,
Makaronus un ziedu kāpostus atsevišķi sālsūdenī novāra mīkstus. Tad sakārto traukā un pārlej ar sabrūninātu sviestu.
Notīrītu kāpostu galviņu sagriež astoņās daļās, kacēnu izgriež. Kāpostus sutina ar nelielu ūdens un 20 gramu sviesta. Ar pārējo sviestu,
Izvēlas gatavus, ne pārāk saldus cietas šķirnes bumbierus, bumbierus pārgriež uz pusēm, izdobj serdes vietu tā, lai dobuma varētu ievietot
Laša ikrus ieliek remdenā ūdenī un uzmanīgi noņem plēvi, lai neizjauktu mazās pērlītes, tad ikrus noskalo aukstā ūdeni, nopilina uz



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180