Sadarbība
Šampūns pret matu izkrišanu
RichHenna Gold
i veikals TikaiTev

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Buljoni :: Sēņu buljoni

Sēņu buljoni

Baraviku buljons I



Vakaru iepriekš kaltētās baravikas noskalo ar siltu ūdeni un atstāj pa nakti mirkt kādā litrā auksta ūdens. Tad pielej klāt vēl kādus 3 l auksta ūdens un uzliek baravikas 1 stundu vārīties, bet pēc tam sēnes sakapā un ieliek atpakaļ buljonā, pieliek klāt iepriekš noskalotus grūdeņus un sāli un visam vēl ļauj kādas 1,5 stundas vārīties. Buljonu izberž caur sietu,

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Ķerveļu buljons



Notīrītus un smalki sakapātus ķerveļus izvāra mīkstus ar maz sālītu ūdeni un sviestu, ūdens jāņem tikai tikdaudz, lai sēnes būtu ar to pārklātas. Tāpat maz sālītā ūdenī mīkstus izvāra arī grūdeņus, un tad izberž caur sietiņu un piejauc klāt karstam gaļas virumam, kuram vēl klāt pievieno arī ķerveļus, smalki sakapātus pētersīļu zaļumus un skābu krējumu, un ja nav ņemti grūdeņi,

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Šampinjonu buljons



Daļu sviesta apcep ar miltiem gaiši brūnu, un atšķaida ar gaļas buljonu. Sēnes notīra, sagriež un izsutina ar daļu sviesta un lāsīti gaļas buljona, tad ar visu sulu pielej klāt buljonam, un ļauj kārtīgi savārīties. Gatavo buljonu satumina ar olu dzeltenumu, tad piemet sāli, un karsto buljonu pārlej bļodā pār sviestā grauzdētām baltmaizītēm.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Baraviku buljons



Kaltētas baravikas kārtīgi nomazgā, uzliek ar aukstu ūdeni un izvāra mīkstas. Tad atsevišķā traukā 2,5 l ūdens izvāra kādu 1/2 glāzi miežu putraimu vai grūdeņu, pieliek klāt smalki sakapātas vārītās baravikas līdz ar smalkās šķēlītēs sagrieztiem kartupeļiem un izvāra mīkstus arī kartupeļus. Beigās pieliek klāt divas karotes sviesta un skābo krējumu un visu vēlreiz uzvāra.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Okroška, auksts buljons



Notīrītas, plānās šķēlītēs sagrieztas baravikas sutina ar kādu lāsi ūdens un tējkaroti sāls, kamēr mīkstas, tad nolej ūdeni un sēnēm ļauj atdzist. Gurķus un bietes nomizo un sagriež šķēlītēs, mēli sagriež palielos gabalos, lociņus un pētersīļa zaļumus smalki sakapā, tad visu ar šķēlītēs sagrieztām, mīksti izvārītām sēnēm un ar rupji sagrieztiem pipariem ieliek buljona bļodā. Skābo krējumu sakuļ ar kādu

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Sēņu buljons



Sēņu buljons

Kaltētas baravikas noskalo, aplaucē, pārlej ar ūdeni un ļauj 3-4 stundas uzbriest. Pec tam baravikas vāra uzlējuma ūdenī apmēram 50 minūtes. Buljonu izkāš un izlieto zupu gatavošanai. Baravikas sasmalcina un pievieno gatavām zupām.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
saldais , Salāti , kafija , cepts , putra ,
Šodien vārda dienas svin:
Doloresa, Aleksandrs



Noderēs
Nomizo sīpolus un smalki sagriež, tad notīra burkānus un sarīvē. Liek cepties eļļā uz pannas sākumā sīpolus, tad burkānus, apcep
Marinēti gurķi
Tīrās 3L burkās ievieto garšvielas (dilles, upeņu lapas, ķirsu lapas, mārutku sakni, piparus, ķiplokus), nomazgātiem gurķiem apgriež galiņus un pilda
Sēnes novāra, tad nolej lieko ūdeni, nospiež un sajauc ar sāli un cukuru, kā arī, rupji sagrieztieām dilēm un ķiplokiem.
Labi notīrītu, sagatavotu pīli sadala glītos gabalos un liek vārīties apmēram ar 1 l ūdens, pieliekot lauru lapu, pētersīļa sakni,
Kāpostu marinēšana burciņās
Nomazgājam kāpostu, noņemam augšējās lapas, izgriežam serdeni (kacenu) un smalki sagriežam. Nomazgājam burkānus, nomizojam, un sarīvējam. Liekam visu traukā un



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180