Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Buljoni :: Putnu gaļas buljoni

Putnu gaļas buljoni

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Dzidrais vistas buljons 4.31

Vistu sadala uz pusēm, liek katlā, parlej ar aukstu ūdeni, uzvāra noputo un vāra uz mazas liesmas 1 - 1,5 stundas. Tad pievieno plānās šķēlēs sagrieztas un uz sausas pannas apbrūninātas garšsaknes, sāli, vāra, līdz...Skatīt recepti

Dzidrais buljons ar rīsiem un frikadelēm 4.07

No vistas kauliem vāra buljonu, izkāš. Buljonā liek ar roboto sakņu nazīti kubiņos sagrieztus burkānus un vāra, līdz tie mīksti. Vistas gaļas mīkstumu samaļ vairākas reizes gaļas mašīnā ar saldā krējumā mērcētu baltmaizi, pieliek...Skatīt recepti

Vistas gaļas buljons ar burkānu maizītēm 4.19

Labi nomazgātu vistu sadala, liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, nopūto. Buljonu vāra uz mazas liesmas. Kad gaļa gandrīz gatava, pievieno sagatavotās garšsaknes, sāli un vāra līdz gatavībai. Buljonu izkāš. Pasniedz tasītēs, pārkaisa ar...Skatīt recepti

Vistas buljons 4.15

Vistām krūts gaļu izgriež laukā frikadelēm un nocērt galvu, kājas un spārnus, tad visu uzliek kopā ar zupas gaļu 6 l auksta ūdens, piemet 2 karotes sāls, nosmeļ putas, apsedz katlu ar vāku un ļauj...Skatīt recepti

Cāļa buljons ar klimpām 4.19

Sagriež cāli pamazos gabalos un uzliek vārīties ar 4 I auksta ūdens. Kad putas nosmeltas, pieliek sāli, pētersīļsakni un karoti sviesta, izvāra gaļu pusmīkstu pieliek 5 iegareni sagrieztus burkānus un vāra tālāk, pie kam...Skatīt recepti

Cāļa buljons ar dārza zirņiem un burkāniem 4.28

Cāli sadala glītos gabaliņos un uzliek vārīties ar 4 l auksta ūdens. Kad putas nosmeltas, pieliek klāt sāli, pētersīļsakni, karoti sviesta un izvāra gaļu gandrīz mīkstu. Tad nokāstā buljonā ieber svaigu dārza zirņu un smalki...Skatīt recepti

Pīles buljons 4.31

Pīli notīra, nomazgā, sagriež 10 daļās, uzliek uz uguns ar 2,5 l auksta ūdens un karoti sāls, kad putas nosmeltas, pieliek sagrieztas saknes, grūdeņus un vāra 2 st. uz lēnas uguns. Tiklīdz saknes mīkstas,...Skatīt recepti

Pīles ķidiņu buljons 4.11

Notīrītas, gabalos sacirstas ķidiņas uzliek ar smaržīgiem pipariem, sīpoliem un zaļumiem 1,2 l ūdens un ar vāku apsegtā katlā izvāra mīkstas. Kartupeļus novāra un izvāra buljonā mīkstus. Miltus uzcep ar sviestu, tad pievieno caur sietiņu...Skatīt recepti

Zoss ķidiņu buljons latviskā gaumē 4.11

Ķidiņas nomazgā aukstā ūdenī, vairākas reizes nomainot ūdeni, iekšas sagriež mazos gabaliņos, kuņģus un aknas uz pusēm, tad izņemot aknas, kas tikai 1/4 st. jāvāra, uzliek ķidiņas ar 3,5 l ūdens un karoti sāls uz...Skatīt recepti

Zoss ragū buljons 4.27

Kaulus sacērt mazos gabalos un uzliek aukstā ūdenī ar burkāniem, nomizotiem sīpoliem un pipariem un 2 st. vāra uz mazas uguns tad buljonu nokāš caur sietiņu un savāra miltu un skāba krējuma kulteni. Beidzot pieliek...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
ķirbju salāti , ola , vārīts lasis , jēra gaļas , marinēti gurki ,
Šodien vārda dienas svin:
Aļģirds, Orests, Oļģerts, Alģis



Noderēs
Parasta recepte, kā gatavot aliču ziemai, kā arī šo pašu recepti var izmantot plūmju kompota gatavošanai. Šīs receptes priekšrocība ir tā,
Baltmaizītes (veģīšus) pārgriež gareniski uz pusēm, izdobj, uzgrauzdē, piepilda ar majonnes mērci un apliek katru ar lielāku sardīni.
Ķimeņu mērcei ņem porciju gaišas pamat-mērces, pielej jērgaļas buljonu, un nierei nogaršina ar 4 g ķimeņu, 2 karotēm baltvīna, 2
Teļa nieres pārgriež gareniski uz pusēm un etiķa ūdenī (uz 1l ūdens ņem 1 ēdamkaroti etiķa) mērcē 20 - 30
Marinēti ķirbji
Ķirbi notīra, izgriež sēklas, sagriež tīkamos gabalos. Ņemam ūdeni un cukuru, kanēli, krustnagliņās un liekam katlā vārīties. Kad sīrups sāk
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Kartupeļus un gurķus sagriež šķēlītēs vai stienīšos. Ķiploku saspiež ar sāli. Biezpienu izrīvē caur sietiņu vai saputo kopā ar kefīru,



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180