Sadarbība
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Buljoni :: Putnu gaļas buljoni

Putnu gaļas buljoni

Lēcu buljons ar laukirbi



Irbes notīra un uzcepj sviestā. Tad sviestu nolej, pievieno iepriekš labi sagatavotas lēcas, pieliek kaulus, un selderiņu, pielej ūdeni, piemet sāli un ļauj visam 2 st. vārīties. Pēc tam irbes izņem, atdala krūtis un pēdējās apsedz. Kaulus sasit un ieliek atpakaļ buljonā. Kad buljons 3 st. vārījies, kaulus izņem un buljonu izkāš caur sietiņu. Nolieto sviestu karsē ar maltiem, tad

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Dūjas buljons vācu gaumē



Iepriekš labi sagatavotu dūju izvāra gatavu ar liellopa pakal-stibu, zaļumiem un sparģeļu mizām. Māla podā noplucinātas grūbas (vai rīsus) novāra sviestā un izvāra mīkstus ar nokāstu dūjas virumu. Tad buljona podā ieliek izvārītus, 2 cm gabalos sagrieztus sparģeļus un gatavas plucinātais klimpas kopā ar gabaliņos sagrieztu dūjas krūšgaļu un gūžiņām, un pāri uzlej ar olas dzeltenumu sa-tuminātu buljonu.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Dūjiņu buljons



Jēlu, gabaliņos sagrieztu šķiņķi ar smalki sagrieztām saknēm uzcepj sviestā brūnu, tāpat sviestā brūnas uzcepj arī veselas dūjiņas, un 1/2 st. visu sutina kopā, pielejot kādu litru buljona. Tad dūjiņām izgriež krūtsgalu un ieliek buljona bļodā. Gatavu gaļas buljonu 1/2 st. vāra ar saknēm, šķiņķi un smalki sagrieztām dūjiņu atliekām, tad visu izberž caur sietiņu, un buljonu pārlej buljonu bļodā

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Tītara ragū buljons



Tītarcepeša kaulus un mērci uzliek ar aukstu ūdeni, zaļumiem un sāli un 2 st. vāra uz lēnas uguns. Labākos gaļas gabalus, kas pie kauliem palikuši, izņem un noliek pie malas. Gatavo buljonu nokāš caur sietiņu un vēlreiz uzvāra ar miltu un skāba krējuma kulteni, un tad ieliek buljonā bļodā nolobītus, gabaliņos sagrieztus skābus gurķus, ietaisītus loku sīpoliņus un novārītus kartupeļus.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zoss ragū buljons



Kaulus sacērt mazos gabalos un uzliek aukstā ūdenī ar burkāniem, nomizotiem sīpoliem un pipariem un 2 st. vāra uz mazas uguns tad buljonu nokāš caur sietiņu un savāra miltu un skāba krējuma kulteni. Beidzot pieliek nolobītus loku sīpoliņus, sagrieztus skābus gurķus vai pipargurķīšus un novārītus kartupeļus, un pasniedz buljonu gluži karstu galdā.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zoss ķidiņu buljons latviskā gaumē



Ķidiņas nomazgā aukstā ūdenī, vairākas reizes nomainot ūdeni, iekšas sagriež mazos gabaliņos, kuņģus un aknas uz pusēm, tad izņemot aknas, kas tikai 1/4 st. jāvāra, uzliek ķidiņas ar 3,5 l ūdens un karoti sāls uz uguns. Kad putas nosmeltas, pieliek notīrītus, sagrieztus kāļus, burkānus un sīpolus, piemet klāt 10 piparus, pieber iepriekš noplucinātus auzu putraimus un apmēram 2 st. vāra

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Pīles ķidiņu buljons



Notīrītas, gabalos sacirstas ķidiņas uzliek ar smaržīgiem pipariem, sīpoliem un zaļumiem 1,2 l ūdens un ar vāku apsegtā katlā izvāra mīkstas. Kartupeļus novāra un izvāra buljonā mīkstus. Miltus uzcep ar sviestu, tad pievieno caur sietiņu izberztus kartupeļus ar buljonu, ieliek notīrītos gaļas gabalus buljonā bļodā un pārlej ar buljonu, ko iepriekš karstu sakuļ ar 5 g sviesta, krējumu, pipariem un

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Pīles buljons



Pīli notīra, nomazgā, sagriež 10 daļās, uzliek uz uguns ar 2,5 l auksta ūdens un karoti sāls, kad putas nosmeltas, pieliek sagrieztas saknes, grūdeņus un vāra 2 st. uz lēnas uguns. Tiklīdz saknes mīkstas, tās izņem laukā un noliek siltā vietā, un tāpat dara arī ar gaļu, kad tā gatava. Tad buljona bļodā sakuļ 1—2 olu dzeltenumus, pārlej pāri

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Cāļa buljons ar dārza zirņiem un burkāniem



Cāli sadala glītos gabaliņos un uzliek vārīties ar 4 l auksta ūdens. Kad putas nosmeltas, pieliek klāt sāli, pētersīļsakni, karoti sviesta un izvāra gaļu gandrīz mīkstu. Tad nokāstā buljonā ieber svaigu dārza zirņu un smalki sagrieztu burkānu un vāra tālāk, līdz zirņi un burkāni mīksti.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Cāļa buljons ar klimpām



Sagriež cāli pamazos gabalos un uzliek vārīties ar 4 I auksta ūdens. Kad putas nosmeltas, pieliek sāli, pētersīļsakni un karoti sviesta, izvāra gaļu pusmīkstu pieliek 5 iegareni sagrieztus burkānus un vāra tālāk, pie kam pa to laiku ar 1,5 glāzēm piena, miltiem, divām olām un sāli sataisa pabiezu klimpu mīklu. Tikko gaļa mīksta, ar karoti ielaiž buljonā mazas klimpiņas

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
vaigi , Pildīta teļa krūts , mārrutki , upeņu , Biešu salāti ,
Šodien vārda dienas svin:
Anda, Andīna



Noderēs
Marinēti gurķi
Tīrās 3L burkās ievieto garšvielas (dilles, upeņu lapas, ķirsu lapas, mārutku sakni, piparus, ķiplokus), nomazgātiem gurķiem apgriež galiņus un pilda
Brūklenes pārmazgā un nosusina, ber trīslitru burciņā un ar stampu piestampā lai odziņas pārplīstu. Tad uzber cukuru un uzlej degvīnu.
Cūkgaļas galerts
Labi notīrītas cūku kājas noskalo ar verdošu ūdeni, pārcērt uz pusēm, sadala sīkākos gabalos. Nomazgā, ieliek katlā, pārlej ar aukstu
Papriku noskalo, iztīra sēklas, sagriež vēlamās strēmelēs. Tomātus un sīpolus sagriež apmēram, kā salātam. Dilles un pētersīļu lapas sasmalcina. Iegūtos
No mazām Kaukāza plūmēm(aliča) var iegūt labu un izskatīgu kompotu. Plūmes ievāc vēl pacietas, bet ar šķirnei raksturīgu krāsu, t.i.



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180