Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Buljoni :: Gaļas buljoni

Gaļas buljoni

Smalks medījuma buljons



Pāri palikušas zaķa, stirnas, mežputnu vai cita medījuma cepeša atliekas sakapā smalkas, izberž caur sietiņu, samaisa ar madeiru un taukotu medījuma cepeša mērci, un tad kuļot pielej klāt gatavu brūnu pamatbuljonu, kurā var ielikt labāko cepeša gabalu strēmelītes. Buljonu ar gaļas biezeni vairs nedrīkst uzvārīt. Piedevām dod sviestā ceptus baltmaizes gabaliņus.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zaķa biezeņa buljons



Notīrītam un nomazgātam zaķim novelk visas ādas, apkaisa to mazliet ar sāli un cepj kādu stundu krāsnī ar 100 g sviesta un pilnu litru verdoša ūdens, laiku pa laikam vēl pielejot klāt pa lāsītei ūdens. Kad gatavs, izgriež muguru un uzglabā siltā vietā, bet pārējo smalki sakapā, uzliek ar cepeša mērci un 4 l buljona (var arī ņemt ūdeni, bet

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Medījuma biezeņa buljons



Buljonam lieto mazvērtīgākus gabalus, kā stirnas vai brieža pleci vai zaķa kājas un ribas, kuras, ja tās svaigas, nomazgā un izsutina vai izcepj krāsnī ar 100 g sviesta. Gaļu bez kauliem sagriež smalku, izberž caur sietiņu un pagaidām noliek pie malas. Kaulus sakapā un uzliek ar aukstu ūdeni vārīties, tad noputo, pieliek klāt sagrieztās saknes un sāli un visu vāra

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Ungāru zemnieku buljons



Gaļu un aknas sagriež gabalos, vāra sālsūdenī. Sviestu uz uzcep brūnu, pieliek pēc garšas papriku un sīpolus, pārlej ar gaļas virumu un 1/2 st. vāra ar gaļu un aknām. Tad virumam pielej citronsulu un pieliek krējumu, un tūliņ arī pasniedz galdā, otrreiz vairs neuzvārot.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Cūkgaļas buljons kurzemnieku gaumē



Gaļu sagriež gabalos, nomazgā un uzliek vārīties sālsūdenī. Smaržīgos piparus liek klāt vārīties knupītī. Dārzeņus notīra un glīti sagriež. Kad gaļai āda jau jūtami mīksta, smaržīgos piparus izņem laukā un virumā ieliek un izvāra gatavus gabalos sagrieztus kartupeļus. Beigās viru mam pievieno krējumā iejavotus miltus un pāri pārkaisa sakapātus pētersīļus.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Skābu kāpostu buljons ar cūkgaļu



Gaļu sagriež palielos gabalos, uzliek ar 5 l auksta ūdens un 2 karotēm sāls, kad putas nosmeltas, pieliek skābus kāpostus un 2 1/2—3 st. vāra uz mazas uguns. Uz beigām virumam pieliek ar skābu krējumu sakultus miltus un virumu vēlreiz uzvāra. Ja patīk, virumu, pirms tas sabiezē, var arī nokāst caur sietiņu, un kāpostus dot pie gaļas vai izlietot pastētei.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Sivēna Gaļas buljons ar saldiem, sutinātiem kāpostiem



Ņem 1,5 kg sivēna mugurkaula, sakapā pamazos gabaliņos un uzliek vārīties ar aukstu ūdeni, pie tam gaļai jābūt pilnīgi ūdenī. Kad virumam nosmeltas putas, pieliek sāli, 6 piparus un virces, lauru lapu, sīpolu, karoti sviesta un izvāra gaļu mīkstu. Tad virumu nokāš caur sietu, ielej atpakaļ katliņā, pieliek klāt divas apdarītas gareniski astoņās daļās sagrieztas kāpostu galviņas bez kacēniem, uzliek

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Serbu skābais buljons



Jēra gaļu sagriež mazos kantainos gabaliņos un uzliek vārīties ar zaļumiem, vienu smalki sakapātu sīpolu, pētersīli un 2 l ūdens. Tad pieliek vienu lauru lapu, piparu graudiņus, sāli un ļauj apmēram 50 min. vārīties. Lai virums būtu tumīgāks un pikantāks, tam pieliek drusciņ sasmalcinātu sarkano papriku un ievircotus gaiši uzbrūninātus miltus. Pēc tam, virumu izkāš caur sietiņu, gaļu noliek pie

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Žāvētas aitas gaļas buljons



Žāvētu aitas gaļu sagriež dūres lieluma gabalos, nomazgā un uzliek ar 3,5 l auksta ūdens (ja gaļa ļoti sāļa, tā iepriekšējā vakarā jāiemērc). Kad virumam nosmeltas putas, pieliek nomazgātus putraimus vai grūdeņus un saknes un ļauj 2 līdz 2,5 st. vārīties uz mazas uguns. 1/2 pirms tam, kad jādod galdā, virumam pieliek vārīties nomizotus kartupeļus, un ja patīk, procesa beigās

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Jēra gaļas buljons ar dārzeņiem



Virumam ņem cepešam nevērtīgus priekšgabala atgriezumus, kājas vai kakla gabalu. Gaļu uzliek uz uguns ar 4—5 1 auksta ūdens un sāls, kad putas nosmeltas, pieliek pēc patikas sagrieztus viruma zaļumus (saknes), jaunas, pušu pārlauztas pupiņpākstes (kam novelk stīdziņu), virziņkāpostus un sviestu, un virumu 2—2 1/2 st. vāra uz mazas uguns. Lai dārzeņi gluži nesavārītos, gatavos pa laikam jāizņem un

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
Sird , medus , sviests , pl , kartupeļu sautējums ,
Šodien vārda dienas svin:
Anda, Andīna



Noderēs
Kāpostu skābēšana (kraukšķīgie)
Kapostgalvu nomazgā, noņem augšējās lapas, izgriež viduci (kacenu) un smalki sagriež ar ēvelējamo kāpostu ēveli vai nazi. Burkānus nomazgā, nomizo
Notīrītus burkānus sarīvē uz rupjās vai smalkās rīves. Pārlej ar mērci, kuru pagatavo no citronu sulas, ogu sīrupa vai cukura
No mazām Kaukāza plūmēm(aliča) var iegūt labu un izskatīgu kompotu. Plūmes ievāc vēl pacietas, bet ar šķirnei raksturīgu krāsu, t.i.
Mazas, jaunas baraviku cepurītes notīra no gružiem, katru cepurīti noslauka ar tīru, slapju drānu un sagriež sloksnītēs. Katliņā uzvāra cūku
Uzbeku plovs
Rīsus nomazgā un iemērc ūdenī uz apmēram 20 min. Pannā ielej eļļu un kārtīgi izsilda, līdz eļļa sakarsusi pievieno smalki



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180