Sadarbība
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Buljoni :: Dārzeņu buljoni

Dārzeņu buljoni

Ķirbja buljons ar pienu



Ķirbi noloba, sagriež un uzliek ar 1 l verdoša ūdens un drusku sāls, kad tas mīksts, izberž caur sietiņu, pielej verdošu pienu, pieliek, sviestu un sagrūztās rūgtās mandeles un kuļot vēlreiz uzvāra. Pasniedz karstu buljonu ar kanēli un cukuru.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Dārzeņu buljons pienā



Dārzeņus un kartupeļus notīra un sagriež glītos gabaliņos. Grūdeņus divreiz nobrucina, dārzeņus noplaucē ar verdošu ūdeni, un abus kopā maisot izsautē sviestā, pielej ūdeni, pieliek sāli un vāra, kamēr viss mīksts izvārījies. Buljonam lāsi pēc lāses pielej pienu, un beigās piekaisa pētersīļu lapiņas.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Svaigu zirņu biezeņbuljons



Izlobītus svaigus zirņus uzliek ar verdošu ūdeni un sāli, un kad tie mīksti izvārījušies, izberž caur sietiņu un sajauc biezeni ar veidošu gatavu gaļas buljonu, pieliek sviestu un visu vēlreiz uzvāra. Galdā pasniedz ar grauzdētām maizītēm.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Dzelteno zirņu buljons



Ja, buljonam ņem jau izlobītus zirņus, tad tos var vārīt tāpat neizmērcētus, bet ja zirņi čaulās, tad tos kādas 12 stundas iepriekš jāiemērc aukstā ūdenī. Zirņus uzliek ar aukstu ūdeni un vāra mīkstus, tad pieliek klāt cūkgaļu, galvu vai kaklu un kājas, un kad buljons jau 2,5 - 3 stundas vārījies, gaļu izņem laukā, sagriež gabaliņos, ieliek buljona bļodā, un

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Pupu buljons ar tomātu biezeni



Nomērcētas pupas uzliek ar aukstu ūdeni un izvāra mīkstas, pieliekot sīpolu un dzer. sodu, tad izberž caur sietiņu un uzvāra ar 20 g sviesta, tomātu biezeni un gaļas ekstraktu, izberž caur smalku sietiņu un samaisa ar atlikušo sviestu. Klāt dod sviestā ceptas maizītes.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Balto pupiņu biezeņbuljons



Gaļu nomazgā, uzliek vārīt ar aukstu ūdeni. Ja tā pārāk sāļa, tad pirmo ūdeni, tiklīdz tas vārās, nolej un tā vietā uzlej tikpat daudz svaiga ūdens. Kad putas nosmeltas, klāt pieber arī pupiņas, kuras dienu iepriekš ieliek izmirkt aukstā ūdenī, un vāra virumu uz lēnas uguns, kamēr pupiņas jau sāk šķīst. Tad buljona biezeni izberž caur rupjāku sietiņu, gaļu sagriež

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Puķkāpostu biezeņa buljons



Galviņas nomazgā, sagriež un vāra ar maz sālītu ūdeni un sviestu, kamēr tās sašķīdušas. Miltus samīca ar sviestu, tad pamazām un stipri kuļot pielej klāt gatavo gaļas buljonu un pievieno caur sietiņu izberztu puķkāpostu biezeni. Gatavo buljonu, vēl vienmēr stipri kuļot, verdošu pārlej buljona bļodā ar saldu krējumu sakultiem olu dzeltenumiem. Galdā biezeņa buljonu pasniedz ar šķiņķa maizītēm.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kartupeļu biezeņa buljons mājas mātes gaumē



Nomizotus zaļus kartupeļus izvāra mazsālītā ūdenī mīkstus, tad nolej nost ūdeni un izvārītos kartupeļus saberž biezenī, pamazām pielej klāt gatavo gaļas buljonu, vienreiz vēl visu uzvāra un pastāvīgi kuļot pārlej buljona bļodā ar saldu krējumu sakultam olu dzeltenumam. Pasniedz ar grauzdētiem maizes gabaliņiem vai ar pīrāgiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Sakņu biezeņa buljons



Kaulus nomazgā, uzliek vārīties ar aukstu ūdeni, sagrieztām saknēm un zaļiem kartupeļiem, 3 stundas vāra uz mazas uguns, tad visu izberž caur rupjāku sietiņu, pieliek klāt sviestu un pasniedz galdā ar maziem pīrādziņiem (ar zivs pildījumu) vai ar grauzdētiem maizes gabaliņiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zirņu buljons ar cūkas šņukurīti



Gaļu var likt kādu laiciņu mirkt, pēc tam to ar nomērcētiem zirņiem, dārzeņiem un ūdeni 2,5 st. lēnām vāra cieši slēgtā katlā. Tad izņem gaļu, sagriež mazos gareniskos gabaliņos, ieliek par jaunu virumā, pievieno klāt kartupeļus, majorānu, piparus un sāli un kādu stundu ļauj vēl visam vārīties. Beigās nosmeļ virsū uzpeldējušos zirņus un tūliņ pasniedz galdā.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
sacepums ar , Rauga mīkla , kartupeļiem , ikri , galerts ,
Šodien vārda dienas svin:
Andis, Zeltīte



Noderēs
Verdošā ūdenī ber noskalotus griķu putraimus un vāra, laiku pa laikam apmaisot, līdz putraimi pusmīksti. Tad pielej uzvārītu pienu, pieliek
Notīrītu bieti sagriež salmiņos vai sarīvē skaidās, pārlej ar ūdeni, pievieno nedaudz citronskābes, izvāra, atdzesē. Bļodā ieber lokus, pieliek sāli
Kviešu miltus sviestā izkarsē, pievieno skābu krējumu, sāli un vāra 10-15 minūtes, līdz mērce iegūst īpatnēju garšu un smaržu. Pasniedz
Kartupeļus notīra, sagriež stienīšos vai šķēlītēs. Katlā liek selerijas, kartupeļus, pielej verdošu ūdeni, pieliek sāli un aizvākotā traukā izsautē mīkstus.
Speķi sagriež sīkos gabaliņos un kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem sacep. Pievieno netīrītus, gabaliņos sagrieztus kāļus, buljonu, ķimenes. Traukam uzliek vāku
Bietes vāra ūdenī vai cep cepeškrāsnī mīkstas, nomizo un uz sakņu rīves sarīvē skaidiņās. Nedzidrā liellopa buljonā liek salmiņos sasmalcinātas,
Kaltētās sēnes noskalo un pārlej ar ūdeni, tad atstāj uz vairākām stundām mirkt līdz tās ir atmirkušas. Tad sēnes liek



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180