Sadarbība
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Buljoni :: Dārzeņu buljoni

Dārzeņu buljoni

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Dārzeņu buljons 4.27

Notīrītus burkānus un sīpolus sagriež šķēlēs un uz sausas pannas apbrūnina. Ūdeni uzvāra, pievieno sabrūninātas saknes un baltās garšsaknes (selerijas, pētersīļus), sāli, piparus. Visu pavāra, tad izkāš, pieliek sviestu, pasniedz buljona tasītēs, pārkaisa ar...Skatīt recepti

Borščs bez gaļas 4.23

Notīrītas saknes sagriež vai saēvelē garenās strēmelītēs un katras par sevi izsautē mīkstas sviestā, pielejot klāt ūdeni, tad sajauc visu kopā, pieliek klāt arī izraudzētus skābus kāpostus un pielej pēc vajadzības karstu ūdeni. Beigās pievieno...Skatīt recepti

Artišoku buljons 4.24

Gatavas artišoku pamatnes (parasti ietaisītas) sagriež un izsutina ar sviestu, berztu baltmaizi un miltiem. Tad uzlej virsū buljonu, 45 min. vāra buljonu apsegtā traukā, izlaiž caur sietiņu, uz uguns karstu izmaisa, nogaršo un tūliņ pasniedz...Skatīt recepti

Biešlapu buljons ar olām 4.15

Ja lapas vairs nav gluži jaunas, tām nogriež kātus, noskalo vairākos ūdeņos, kamēr vairs nav smilšu klāt, 5 min. vāra vāji sāļā ūdenī, uzliek uz sietiņa, lai notek ūdens, un viegli sakapā, bet pēc tam...Skatīt recepti

Biešu buljons 4.28

Gaļas buljonu uzvāra ar vārītām, nomizotām, smalki sakapātām vai saberztām bietēm, skābu krējumu, kurā iepriekš iejauc miltus, cukuru un etiķi un pārlej viruma bļodā pāri zaļai, nomizotai, berztai, bietei. Galdā pasniedz ar pīrādziņiem vai vēršgaļas...Skatīt recepti

Burkānu buljons 4.25

Notīrītus, nomazgātus burkānus un berztu baltmaizi sutina ar smalki sagrieztu šķiņķi, sīpolu, un pētersīli sviestā, vāra ar buljonu un izlaiž caur sietu, iepriekš izņemot sīpolu un pētersīli un buljonu karstu izmaisot un nogaršojot ar sāli.

...Skatīt recepti

Burkānu buljons ar klimpām 4.15

Notīrītus, garenās strēmelītēs saēvelētus burkānus izvāra mīkstus sālsūdenī, tad pielej klāt pienu, vēl reizi uzvāra un ar karoti lej buljonā ar olu, pienu, miltiem un garšvielām iejavotu šķidru klimpu mīklu. Gatavam buljonam var pielikt klāt...Skatīt recepti

Kāpostu buljons poļu gaumē 4.04

Kāpostu galviņu nomazgā, pārgriež uz pusēm, un, kad visas cietās daļas izņemtas, parupji sakapā, un uzliek vārīt ar aukstu ūdeni. Kad tie mīksti, nolej ūdeni, pieliek sviestu un sāli un sutina apmēram 5 min. Tad...Skatīt recepti

Kartupeļu buljons 4.11

Kartupeļus uzliek ar aukstu ūdeni, un kad tie uzvārās, novārījuma ūdeni atkal nolej nost. Tad uzlej jaunu ūdeni, pieliek klāt garšvielas un ne pārāk smalki sagrieztus zaļumus, piemet klāt sāli un visu kādu stundu vāra...Skatīt recepti

Ķirbja buljons 4.04

Ķirbi ar ūdeni un garšvielām izvāra mīkstu un izlaiž caur sietu. Miltus apcep sviestā, tad pieliek ķirbja biezeni, ļauj savārīties un pievieno etiķi, cukuru un sāli. Etiķa vietā var ņemt kādu baltvīna vai karoti ruma....Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
rutki , skābēšana , polu , limonāde , Kartupeļu biezenis ,
Šodien vārda dienas svin:
Smuidra, Vitauts, Smuidris



Noderēs
Jēlu šķiņķi divreiz samaļ, tad sajauc ar novārītiem, nomizotiem un smalki saberztiem kartupeļiem, miltiem, olām, sāli, uņ visu krietni samīca.
Gaļu nomazgā, sagriež mazos gabaliņos, apkaisa ar sāli. apcep karstos taukos. Liek katliņā, pieliek sīpolu, uz pannas apceptu burkānu, sāli,
Sīpolus sagriež ripās vai sīki sasmalcina, katlā taukvielā apcep, pievieno miltus, tos nedaudz sabrūnina, pielej karstu buljonu vai ūdeni, pieliek
Rīsus izvāra pienā mīkstus. Kad tie atdzisuši, pieliek sviesta, sāli, piparus un olas (pa vienai). Visu krietni samīca, šā biezeņa
Sviestu ar 1/4 miltu sastrādā plāksnē, atdzesē. No miltiem, ūdens , sāls, konjaka un olas dzeltenuma veido mīklu, noliek vēsumā.
Olas cieti novāra, atsevišķi sakapā baltumu un dzeltenumu, sajauc ar smalki sakapātu svaigu šķiņķi un sakapātiem lociņiem. Galda maizi sagriež
Burkānus nomazgā, notīra, noskalo un sagriež iegarenos gabaliņos. Katliņā izkausē sviestu, pieliek sagrieztus burkānus un apcep. Tad pielej nedaudz ūdens,



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180