Sadarbība
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Buljoni :: Buljonu piedevas

Buljonu piedevas

Brucinātas mīklas krēpeles ar smadzeņu pildījumu



Pienu uzvāra ar sviestu, klāt pieber miltus, un kuļ mīklu tik ilgi uz uguns, līdz tā atlīp no katla. Kad mīkla atdzisusi, tajā pamazītiņām iemaisa olas, un tad kuļ, līdz mīklā metas burbuļi, pēc kam izveido apm. rieksta lieluma mīklas lodītes un karstos taukos apvāra brūnas. Pildījumam pa to starpu uzvāra notīrītas teļa smadzenes, ar izkausētu sviestu, piemetot piparus un

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Baraviku pīrāgs



Ar pienu, raugu, sāli, miltiem un sviestu pagatavo rauga mīklu un ļauj tai norūgt. Notīrītas, nomazgātas baravikas sagriež plānās šķēlēs un apmēram 1/2 st. laikā izsutina mīkstas ar sagrieztiem, iepriekš novārītiem sīpoliem, sviestu un sāli, uz beigām vēl klāt pieliekot skābu krējumu un piparus un tad visu īsi ievārot. Pusi mīklas izstaipa ar rokām pēc iespējas plānākā kārtā uz plates,

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Pīrādziņi ar gaļas pildījumu



Olu krietni sajauc ar sāli, pienu un miltiem, tad ar saplūkātu sviestu samīca gludenā mīklā, uz izrullētas mīklas uzliek pa tējkarotei iepriekš minēto pildījumu, mīklu saloka, aizspiež ciet, ar kūku ritenīti izveido pīrādziņus, un tos karstos taukos apvāra iebrūnus, dod galdā pie buljona.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Pīrādziņi ar zivs pildījumu



Ar olu, sāli, pienu, miltiem un saplūkātu sviestu pagatavo pīrāgu mīklu gluži kā pīrādziņiem ar gaļas pildījumu. Pildījumam rīsus savāra ūdenī mīkstus un sajauc ar sviestu, smalki sagrieztu sālīta laša gaļu un sakapātām cieti novārītām olām. Pīrādziņus apvāra karstos taukos iebrūnus un pasniedz galdā karstus.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Laša pīrāgs



Sālītu lasi vakarā iepriekš, pirms to grib lietot, iemērc aukstā ūdenī. Otrā dienā to sagriež mazos gabaliņos vai smalki sakapā. Rīsus izvāra sāls ūdenī mīkstus, un tiem klāt piejauc sviestu. Olas novāra cietas un sagriež kantainos gabaliņos. Sīpolus sagriež un novāra ūdenī mīkstus. Ar pienu, raugu, sāli un miltiem pagatavo rauga mīklu, ļauj tai rūgt, klāt pieliek krējumā

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Lašu pīrādziņi



Lasi vakarā, pirms to grib lietot, iemērc aukstā ūdenī. Rīsus savāra mīkstus ar sviestu un sāli. Tad lasi un cieti novārītas olas sagriež mazos gabaliņos, ja grib klāt vēl pieliek sagrieztus, novārītus sīpolus, un piparus. Gatavu sviesta mīklu izrullē labi plānu, apliek pa tējkarotes tiesai ar pildījumu, saloka, saspiež ciet, ar kūku ritenīti izveido mazus garenus pīrādziņus, aptriepj ar

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Pildītas pankūkas (Komm-morgen-wieder)



Sviestu izkausē un samīca gludā mīklā ar miltiem, pienu un sāli, klāt piekuļot 4 olas, un uz pannas sviestā cep pankūkas, apcepot tikai vienu pusi. Pildījumam ceptu vai vārītu teļa gaļu un jēlus nieru taukus divreiz samaļ, piejauc sāli, piparus, skābu krējumu un berztu sīpolu (var arī sīpolu novārīt), un tad visu labi savāra. Kad pildījuma biezenis atdzisis, to pa

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Desiņas svārkos



Gatavu sviesta mīklu izrullē naža muguras biezumā, sagriež gabalos, apm. pusotra pirksta garumā un divu pirkstu platumā, katrā gabalā ievīsta pa žāvētai desiņai, saspiežot mīklu cieši kopā, vīstoklīšus aptriepj ar olu un 15—20 min. cep karstā krāsnī.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Siera stiebriņi



Sviesta mīklu izrullē gluži plānu un sagriež apm. spēļu kāršu lieluma gabalos. Pildījumam krējumā sakultu sviestu krietni sajauc ar olu dzeltenumu, berztu sieru un putās sakultu olbaltumu. Uz katra mīklas gabaliņa uzliek tējkarotes tiesu pildījuma, lapiņas sarullē, mīklu saspiež rullīšu galos cieši kopā, un rullīšus aptriepj ar sakultu olu un apcep labi karstā krāsnī iebrūnus, pēc tam arī tūliņ pasniedz

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Siera kūkas



Krējumā sakultu sviestu krietni samīca ar miltiem, klāt piejauc berztu sieru un olu, un mīklu naža muguras biezumā uzziež uz plates, 15—20 min. cep krāsnī, tad sagriež gabalos pēc patikas un tūliņ arī pasniedz galdā pie buljona vai pie tumīga buljona.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
apelsinu , buljons , kartupeļu sacepums , me , marinēti gurķi ,
Šodien vārda dienas svin:
Andis, Zeltīte



Noderēs
Lai biezputru ātrāk pagatavotu, grūbas pirms gatavošanas pārlej ar ūdeni un 5 līdz10 stundas uzbriedina. Speķi sagriež sīkos gabaliņos, sīpolus
Svaigas vai kaltētas ābolu mizas pārlej ar ūdeni, uzvāra un patur dažas stundas, lai ievelkas, tad nokāš. Ja maz skābuma,
Ziedu kāpostus uz laiku iegremdē ūdenī, kam pielikts etiķis un sāls. Kad ziedkāposti atmērcēti, tos sadalītus rozītēs, vai arī veselus liek
Biezpienu liek dziļā saldēdiena traukā, pārkaisa cukuru, kanēli, pasniedz ar pienu brokastīs, launagā, vakariņās vai pusdienās kā saldo ēdienu.
Tomātus aplej ar verdošu ūdeni, novelk miziņu un izņeni sēklotni. Vārītas selerijas nomizo. Visus dārzeņus sagriež salmiņos. Olas sagriež gabaliņos.
Makaronus vāra sālsūdenī mīkstus, ūdeni nokāš. Kūpinātas reņģes iztīra, sadala gabaliņos un sajauc ar sasmalcinātiem, sviestā apceptiem sīpoliem, novārītiem makaroniem.
Liellopa gaļas mīkstumu sagriež šķēlēs, izdauza, pārkaisa ar sāli. Gaļas šķēles vienā malā liek 1-2 tēkarotes pildījuma, cieši satin un



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180