Sadarbība
Šampūns pret matu izkrišanu
RichHenna Gold
i veikals TikaiTev

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Buljoni :: Dažādi buljoni

Dažādi buljoni

Lēcu buljons ar dārzeņiem



Dienu iepriekš izlasītas, nomazgātas un aukstā ūdenī iemērktas lēcas vāra ar viegli sālītu ūdeni, kam pieliek mazliet sodas, un kad tās jau pa pusei gatavas, pieliek notīrītus, gabalos sagrieztus dārzeņus, pielej rieksteļļu un vāra līdz lēcas mīkstas.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Krējuma buljons



5—6 pers. Miltus viegli izsutina sviestā un 20 min. vāra ar sakņu novārījumu. Buljona bļodā sakuļ skābu krējumu ar sagrieztiem lociņiem, un pastāvīgi kuļot, pārlej karsto buljonu, un tūliņ pasniedz galdā.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Vīna buljons ar maizi



1,5 l ūdens uzliek ar sausu, ne visai skābu rupju maizi, pieliek notīrītas korintes, citronmizu un sāli, un kad buljons uzvārījies, pielej 1/2 l vārāma sarkanvīna un visu vēlreiz uzvāra. Galdā pasniedz karstu buljonu ar visām piedevām.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Rīsu biezeņa buljons



Nomazgātus un noskalotus rīsus uzliek ar 1/2 l ūdens un l/2 l izkāsta gaļas buljona, 2 tējkar. sāls un 100 g sviesta, un kad tie jau gluži mīksti izvārījušies, pielej klāt karstu pārējo buljonu, vēlreiz visu uzvāra un tad izberž caur sietiņu un stipri kuļot pārlej buljonu bļodā sakultam olu dzeltenumu. Galdā pasniedz ar siera kārtiņām vai biezpiena maizītēm.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Skābu kāpostu buljons ungāru gaumē



Kāpostus izvāra mīkstus, pašu sulā, ko pēc garšas var arī atšķaidīt ar ūdeni. Apcep taukus, pieliek mazliet apceptu smalki sagrieztu 1/2 sīpola. Brūnumu pievieno klāt verdošam buljonam, un visu vēl kādu 1/4 st. vāra ar šķēlītēs sagrieztu desu. Galdā pasniedz ļoti karstu, un buljona bļodā piedevām vēl pieliek skābu krējumu.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Sparģeļu buljons



Sparģeļus noloba un sagriež gabalos. Mizas uzliek ar aukstu ūdeni, kad ūdens vārās, mizas uzlej uz sietiņa, un ūdenī vāra sparģeļu gabaliņus ar sāli un cukuru. Miltus gaiši apcep ar sviestu, atšķaida ar aukstu ūdeni un piejauc sparģeļu ūdenim. Sparģeļiem ļauj miltu buljonā lēnām izvārīties gataviem, un buljonu vēl beigās satumina ar olu.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Vasaras buljons



Ņem no visiem dārzeņiem pa druskai burkānus, selderiņus kāļus, puravus, kāpostus, galviņu salātus, skābenes un kartupeļus notīra, sagriež strēmelēs, uzliek ar 50 g sviesta, un pa laikam sakratot, vāra l/2 st. ar vāku apsegtā katlā. Tad pielej klāt buljonu un ūdeni, ļauj buljonam vēl apm. stundu lēnām vārīties, ieliek viruma bļodā grauzdētās maizītes un pārlej gatavo virumu, ko tūliņ

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Pavasara buljons



Tā kā burkāni visilgāk vārās, tos uzliek pašus pirmos, sagriež ripiņās un jau kādu stundu iepriekš liek vārīties buljonā. Tad pieliek klāt pupas un zirņus un beigās skostiņus un puķkāpostus. Dārzeņi nekādā ziņā nedrīkst savārīties. Lai buljons būtu pilnvērtīgāks, to vēl var satumināt ar olu un piedevām ielikt mazas, smalkas frikadeles, vēžu ļipiņas un pildītu vēžu kurvīšus. Dārzeņus var arī

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zaļumu buljons



Notīrītus zaļumus, puravu, skābenes un salātlapas noplaucē lielākā traukā ar verdošu ūdeni un nospaida. 30 g sviesta apcep ar miltiem, tad pieliek klāt zaļumus, samaisa, pāri pārkaisa berztu baltmaizi, pielej klāt buljonu, un kad buljons jau apmēram 1/4 st. vārījies, izberž visu caur sietu, spinātus noplaucē atsevišķi un virumam vēl karstam piejauc izspiesto spinātu sulu, krējumu un 20 g sviesta,

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Krievu



Galda maizei vai veģiem noberž garozu, un mīkstumu ieliek buljona bļodā un aplaista ar atšķaidītu etiķi un kvasu. Kad maize atmirkusi, to samīca ar angļu sinepēm, pipariem, sāli, cukuru un olu dzeltenumu. Biešu lapas nomazgā, noplucina verdošā ūdenī un parupji sakapā. Iepriekš novārītiem vēžiem izloba un noliek pie malas asti un knaibļu gaļu, smalki samaltas kāju čaumalas aplej ar kvasu,

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
kartupeļu pankūkas , irbe , tomatu salati , rožu kāposti , maltas ,
Šodien vārda dienas svin:
Anda, Andīna



Noderēs
Vilnīšus var izlietot sālīšanai, tikai tie pareizi jāapstrādā pirms sālīšanas. Vilnīšus var sālīt kopā arī ar citām sēņu sugām. Sēnes
Nepāraugušus kabačus nomazgā, ja bieza miza, tad nomizo, sagriež apmēram 1 cm biezās ripās, izgriež mīkstumu ar sēklotni un no
No mazām Kaukāza plūmēm(aliča) var iegūt labu un izskatīgu kompotu. Plūmes ievāc vēl pacietas, bet ar šķirnei raksturīgu krāsu, t.i.
Dzērvenes pārlasām, nomazgājam un notecinām līdz sausas. Liekam iekšā blenderī un kārtīgi blenderējam līdz ogas visas izšķīst. Iegūto saturu liekam trīslitru
Ar receptē doto produktu daudzumu var piepildīt apmēram 3 litru burku. Sēnes novāra, nomazgā aukstā ūdenī un iepilda dezinficētā burkā,



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180