Sadarbība
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Biezputras, biezeņi

Auzu pārslu biezputra II



Ņem katliņu, ielej tajā pienu (apmēram litru) liek uz uguns un ieber aptuveni vienu glāzi auzu pārslu, cukuru apmēram 4 t.k., nedaudz sāli. Šī auzu pārslu putra ir visu laiku jāmaisa, jo receptē tiek izmantots piens bez ūdens piedevas. Putru vāra apmēram 20 min. līdz auzu pārslas top vidēji mīkstas. Ja garšo auzu pārslas mīkstākas, tad putru vāra ilgāk. Pasniedz
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Griķu biezputra



Griķu putraimus paberzē tīrā drānā, ieber pannā un apmaisot cēpeškrāsnī vai uz liesmas grauzdē dzeltenbrūnus. Ūdeni uzvāra, pieliek sviestu vai augu eļļas, sāli, izkarsētos griķus, uzvāra, trauku noslēdz un ievieto sakarsētā cepeškrāsnī līdz griķi kļūs mīksti. Griķu biezputru pasniedz, ka piedevu gaļas ēdieniem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Biešu biezenis



Bietes noskalo, liek vārīties ūdenī kam pievienots sāls. Izvārītās bietes nomizo un sarīvē. Traukā izkausē sviestu, apcep miltus līdz viegli brūni, atšķaida ar buljonu, pieliek sāli un cukuru, ķimenes un skābu krējumu, pievieno sarīvētās bietes, visu pārmaisa un uzvāra. Ja vēlas, paskābina ar dzērveņu sulu. Izmanto, kā piedevu jēra gaļas ēdieniem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kāļu biezenis



Kāļus noskalo, sagriež un nomizo. Sagatavotos kāļus slēgtā traukā izvāra līdz mīksti, atdzesē, smalki sarīvē. Sarīvētai masai pievieno sviestu un cukuru, savāra, atdzesē, tad pievieno olas baltumu, saputo, pēc garšas pievieno citrona sulu. Kāļu biezeni izmanto, kā piedevu pie gaļas cepešiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Kāļu biezenis ar speķi



Sagrieztu kubiciņos speķi un vienu sīki sasmalcinātu sīpolu sacep, pievieno gabaliņos sagrieztus kāļus, buljonu, pēc garšas garšvielas, aizvākotā traukā sautē, līdz kāļi gatavi, tad sablenderē, vēlreiz uzkarsē. Sīpolu sagriež ripās un uz pannas sviestā apcep. Kāļu biezeni pasniedz kopā ar sviestā saceptām sīpolu ripām. Izmanto, kā piedevu desiņām.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Pupiņu biezenis



Noskalotas un izmērcētas pupiņas vāra tajā pašā ūdenī, kurā tās tika mērcētas. Kad pupiņas top mīkstas tās nokāš, sasmalcina ar mikseri. Ņem speķi un sagriež mazos kubiņos, liek katlā, pievieno nedaudz sviesta, apcepj un pievieno sasmalcinātus sīpolus, cep līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, pieliek pupiņu masu. Maisot biezenim pamazām pielej uzsildītu karstu pienu, sāli, uzvāra un saputo. Pasniedz ar krējumu

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zaļo zirnīšu biezenis



Katliņā izkausē sviestu, pievieno miltus un cep gaiši dzeltenus, pielej pienu līdz izveido mēreni biezu mērci. Konservētiem zirnīšiem nolej šķidrumu un sasmalcina mikserī, sastampā vai samaļ. Mērcē iemaisa zirnīšus, uzvāra un pēc garšas pieliek sāli un cukuru.
Biezeni var izmantot, kā piedevu pie sautētas gaļas ēdieniem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Burkānu biezenis



Burkānus izvāra nemizotus, nomizo, sagriež un ar ūdens un taukvielas piedevu sautē līdz burkāni ir mīksti. Burkānus sasmalcina mikserī, pievieno atsevišķi notīrītus, novārītus, nokāstus un masā sastrādātus kartupeļus, karstu pienu un sāli, tad biezeni saputo, pieliek sviestu. Pārkaisa ar smalki grieztām dillēm. Burkānu biezeni var izmantot pie putnu gaļas ēdieniem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Griķu un biezpiena sacepums



Noskalotus griķu putraimus liek verdošā ūdenī un vāra gandrīz mīkstus, pievieno pienu, sāli un vāra maisot, līdz putraimi mīksti.

Sviestu saputo ar cukuru, pievieno olu, sarīvētu citrona miziņu vai vanilīnu un puto, līdz cukurs izkusis. Tad pievieno
gaļas mašīnā samaltu biezpienu, samaisa, liek ar sviestu izziestā un ar rīvmaizi izkaisītā veidnē, cep cepeškrāsnī
30-45 minūtes. Pasniedz karstu ar kausētu sviestu vai
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Miežu putraimu sacepums



Vāra biezu miežu putraimu biezputru vai arī izlieto iepriekšējās ēdienu reizēs atlikušo(apmēram 200 g biezputras). Svietu vai margarīnu ar cukuru puto, pievieno olas dzeltenumu, līdz cukurs izkusis. Tad pievieno atdzesētu biezputru, cukurūdenī apvārītus, gabaliņos sagrieztus ābolus vai citus augļus un samaisa. Beidzot iecilā saputotu olas baltumu. Pilda veidnē, pārkaisa rīvmaizi un cep vidējā siltumā apmēram 30-45 minūtes. Atdzišu no veidnes

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
Aknas , groks , boršč , sinepju mērce , pastēte ,
Šodien vārda dienas svin:
Anda, Andīna



Noderēs
Nomizo sīpolus un smalki sagriež, tad notīra burkānus un sarīvē. Liek cepties eļļā uz pannas sākumā sīpolus, tad burkānus, apcep
Nepāraugušus kabačus nomazgā, ja bieza miza, tad nomizo, sagriež apmēram 1 cm biezās ripās, izgriež mīkstumu ar sēklotni un no
Sālīšanai lieto visas ēdamās sēnes (rūgtās sēnes iepriekš mērcē aukstā sālītā ūdenī apmēram 2 dienas). Sēnes novāra sālsūdenī. Lai sēnes būtu
Papriku noskalo, iztīra sēklas, sagriež vēlamās strēmelēs. Tomātus un sīpolus sagriež apmēram, kā salātam. Dilles un pētersīļu lapas sasmalcina. Iegūtos
Marinēti kāposti ar papriku.
1). Noskalojam kapostgalvu, noņemam augšējās lapas, griežam uz pusēm no augšas uz leju, izgriežam viduci un ar nazīti sagriežam strēmelēs. 2).



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180