Sadarbība
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Aukstie ēdieni :: Sviests

Sviests

Vēžu sviests



Novārītu vēžu čaulas un atliekas smalki sagrūž piestiņā vai divreiz samaļ, ieliek katlā ar tik daudz ūdens, lai ūdens pilnīgi apņemtu, klāt pieliek sviestu, un grūdeni vāra apsegtā katlā kādu pusstundu. Tad ar putu smeļamo karoti uzmanīgi nosmalsta sarkanās putas, kas arī ir vēžu sviests, bet pārējo vāra vēl kādu pusstundu, pēc kam. atkal nosmalsta no virsas putas, un tā
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Tomātu sviests



125 g kapātu tomātu izsutina krāsnī, un kad tie atdzisuši, sajauc ar 125 g sviesta, pēc tam biezeni izberž caur sietiņu.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zošaknu sviests



Aknas izsutina sviestā un smalki saberž, baltmaizi izmiekšķē, nospiež, izrīvē caur sietu, zaļumus noplaucē un smalki sakapā Visas piedevas sajauc ar krējumā saberztu sviestu un izspiež caur sietiņu, pēc tam aknu sviestu noliek vēsā vietā.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zāļu sviests



Nesālītu galda sviestu sakuļ krējumā, sajauc ar smalki sakapātām pētersīļlapām, smalki sagrieztām šalotēm un citronsulu, pēc garšas arī piparus klāt piemetot. Šo sviestu dod galdā pie auksta bifšteka, karbonādes vai rostbīfa.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zaļais sviests



Sviestu sagrūž piestiņā ar nobrucinātām, smalki sakapātām spinātlapām un baltiem pipariem, pēc tam izberž caur rupjāku sietiņu. Zaļais sviests labi noder vārītas vai ceptas zivs garnējumam.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Sinepju sviests



Sinepes, smalki sašķaidītus olu dzeltenumus un piparus un sāli rūpīgi saberž piestiņā ar sviestu, pēc tam vēl izberž caur sietiņu. Sinepju sviests izlietojams kā parastais sviests sviestmaizītēm, un arī noder kā piedeva aukstai gaļai.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Sarkanais sviests



Galda sviestu sajauc ar sardeļu sviestu, cieti novārītu olu dzeltenumu izberž caur sietiņu un sakuļ ar galda eļļu, pēdējo pa pilienam klāt piepilinot. Tad abus sajauc kopā un klāt vēl piejauc citronsulu (vai etiķi) .


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Sardeļu sviests II



Notīrītas, izasakotas sardeles sagriež smalkas piestiņā, klāt piejauc putās sakultu sviestu, smalki sakapātus kāperus, sagrieztus piparus, angļu sinepes, smalki sakapātas pētersīļlapas un smalki sakapātu sīpolu (pēdējais var arī izpalikt), un visu pamatīgi samaisa. Šis pikantais sviests labi noder grauzdētām maizes šķēlītēm.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Lociņu sviests



Smalki sakapātus lociņus piestiņā smalki sagrūž ar sviestu, un kad sviests zaļš, to izberž caur sietiņu, Lociņu sviestu izlieto kā parasto sviestu grauzdētām maizes šķēlītēm un arī liek klāt mērcēm.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Laša sviests



Žāvēta laša gaļu smalki sakapā un ar galda sviestu saberž piestiņā smalku, pēc tam izspiež caur sietiņu un noliek, vēsā vietā


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
foreles , polu merce , veltnīši , rīvmaize , cukgaļa ,
Šodien vārda dienas svin:
Anda, Andīna



Noderēs
Mazas, jaunas baraviku cepurītes notīra no gružiem, katru cepurīti noslauka ar tīru, slapju drānu un sagriež sloksnītēs. Katliņā uzvāra cūku
Puravu saknes, burkānus, pētersīļu un seleriju saknes notīra, nomazgā un sagriež sīkos, apmēram 0,5 cm lielos četrstūrainos gabaliņos. Gatavus sarkanos
Dzērvenes ar medu un ķiplokiem.
Dzērvenes pārlasa, atlasot bojātās ogas, nomazgā un nosusina. Attīrām ķiploku un sadalām daiviņās, kuras sagriež nelielos gabaliņos. Visu liekam
Notīrītus burkānus sarīvē uz rupjās vai smalkās rīves. Pārlej ar mērci, kuru pagatavo no citronu sulas, ogu sīrupa vai cukura
Uzbeku plovs
Rīsus nomazgā un iemērc ūdenī uz apmēram 20 min. Pannā ielej eļļu un kārtīgi izsilda, līdz eļļa sakarsusi pievieno smalki



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180