Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Aukstie ēdieni :: Sviestmaizes

Sviestmaizes

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Cepeša maizītes 4.15

Rupjmaizes vai saldskābmaizes šķēlīti pārziež ar sviestu, pārliek plānās šķēlēs sagrieztu cepeti, lai maizīte būtu pārklāta. Grezno ar aukstu cepeša mērci, t.i. apsiku, marinēta gurķa ripiņām vai vēdeklīšiem, tomāta ripiņām.

...Skatīt recepti

Šķiņķa maizītes 4.23

Vārītu šķiņķi sagriež plānās šķēlītēs un pārliek ar sviestu pārziestai baltmaizes šķēlītei. Grezno ar marinēta gurķa ripiņām. Šķiņķa šķēlītes uz maizes var novietot arī satītas, vidū liek cieti novārītas olas vai gurķa un tomāta gabaliņus.

...Skatīt recepti

Desu maizītes 4.22

Izvēlas vārītas, pusdūmotas vai dūmotas desas. Desu ripiņas sakārto uz sviestmaizes. Desu šķirnes, kurāš mazāk cūkas gaļas, liek uz baltmaizes, bet treknākas uz saldskābās maizes vai rupjmaizes.

...Skatīt recepti

mēles maizītes 4.00

Liellopa, cūkas vai teļa mēli iesāla, vāra mīkstu, atdzesē un sagriež šķēlēs. Baltmaizes šķēlīti pārziež ar sviestu un pārliek mēli. Grezno ar majonēzes mērci un marinētu gurķu ripiņām.

...Skatīt recepti

Pastētes maizītes 4.08

Cūkas, teļa vai medījuma aknu pastēti uzziež uz rupjmaizes, saldskābmaizes vai baltmaizes šķēlītes, lai būtu ar uzkalniņu, malās mazāk. Tad virsmu nolīdzina, ar nazi iespiež rieviņas un grezno ar sviesta rozītēm vai citrona šķēlītēm.

...Skatīt recepti

Zuša maizītes 4.26

Dūmotam zutim novelk ādu, izņem asaku un sagriež maizes šķēlītei piemērota lieluma gabaliņos. 1. Zuša gabaliņus pārliek ar sviestu pārziestai baltmaizes vai saldskābmaizes šķēlītei un grezno ar citrona šķēlīti. 2. Pusi no maizes šķēlītes pārklāj...Skatīt recepti

Nēģu maizītes 4.00

Presētos nēģus sagriež mazās šķēlītēs vai piemērota lieluma gabaliņos un pārliek ar sviestu pārziestai baltmaizes šķēlītei. Grezno ar citrona vai tomāta šķēlītēm, tāpat ar sarecējušo brūno mērci.

...Skatīt recepti

Kaviāra maizītes 4.20

Graudaino vai presēto kaviāru uzliek ar sviestu pārziestai baltmaizes šķēlītei. Kaviāra maizītes parasti negrezno, ja vēlas, var uzlikt sviesta rozītes.

...Skatīt recepti

Siļķu maizītes 4.00

Sālītas siļķes nomērcē, atdala ādu, iekšas un asakas, sagriež gabaliņos un uzliek ar sviestu pārziestai rupjmaizes šķēlītei, noklājot apmēram pusi no tās. Otru pusi nosedz ar cieti vārītas olas ripiņām vai gabaliņiem. Grezno ar biezu...Skatīt recepti

Siera maizītes 4.00

1.Maizes šķēlīti pārziež ar sviestu un pārliek ar tāda paša lieluma siera šķēlīti. 2.Maizei nogriež garozu un sagriež trijstūrveida šķēlītēs. Vienai šķēlītei pārliek sarīvētu sieru, kas sajaukts ar saputotu sviestu, un virsū uzliek otru maizes...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
cepti kartupeļi , gaļas kotletes , skābie kāposti , Fileja , sīpolu salāti ,
Šodien vārda dienas svin:
Strauta, Grieta



Noderēs
Sivēnu notīra, nomazgā, ādu nogriež, gaļu noņem no kauliem, sagriež mazos gabaliņos, apsala 24 stundas ar sāli, samaļ 2 reizes,
Kartupeļus notīra, sagriež gabaliņos. Sīpolu sagriež ripās, taukvielās sacep, tad pievieno kartupeļus, sēnes un maisot apcep. Visu pārlej ar buljonu,
1. Dzērvenes izlasa, noskalo, saspaida, pārlej ar aukstu ūdeni un uzvāra. Tad šķidrumu izkāš, pievieno cukuru, uzvāra. Pēc tam pieliek
Kartupeļus notīra, vienu sarīvē, pārējos sagriež šķēlēs. Malto gaļu samaisa ar rīvēto kartupeli un taukvielās saceptiem sīpoliem, pieliek saspiestu ķiploku,
Notīrītu kāpostgalviņu sagriež pirksta biezuma šķēlēs, kacēnu izgriež. Tad kāpostus kārtām ar gaļas biezeni( viena kārta kāpostu, otra kārta gaļas
Kaltētu, apbrūninātu rupjmaizi pārlej ar ūdeni un vāra, līdz maize izšķīdusi, izberž caur sietiņu. Masai pievieno cukuru, kaltētus, uzbriedinātus augļus
Ābolus atbrīvo no serdes, nomizo, sagriež salmiņos un apslaka ar citronu sulu. Tomātus pārlej ar verdošu ūdeni, novelk miziņu, izņem



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180