Sadarbība
Šampūns pret matu izkrišanu
RichHenna Gold
i veikals TikaiTev

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Aukstie ēdieni :: Sviestmaizes

Sviestmaizes

Grauzdētas aknu maizītes



Notīrītas aknas un jēlos taukus divreiz samaļ, klāt piejauc smalki sakapātas pētersīļa lapiņas, sāli, olu un nogaršina ar kādu lāsīti madeiras vai portvīna, visu labi samaisa, izberž caur sietiņu un uzziež uz grauzdētām maizes šķēlītēm, kuras kādas 10 min. cep krāsnī un tad tūliņ dod galdā.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Grauzdētas maizītes ar vēžiem



Vēžus novāra, ļipu un spīļu gaļu izloba laukā, un ar čaulām un atliekām pagatavo vēžu sviestu. Maizes šķēles grauzdē sviestā un apliek ar izlobīto vēžu gaļu, bet tikai ne līdz malām, jo apmali garnē ar pētersīļa zaļumiem.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Skotu maizītes



Anšoviem izņem asakas, tos smalki sakapā un sajauc ar sakapātām aknām, kuras iepriekš nomazgā un labi nopilina. Gaļu izberž caur smalku sietiņu, piejauc sviestu, krējumu, olu dzeltenumu, cukuru, papriku un sāli, pēc kam maisa pie uguns, līdz dabū gluži biezu virumu, ko tad uzziež uz karstām grauzdētām maizītēm.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Sviestmaizītes ar sieru un sīpoliem



Maizītēm uzliek katrai pa siera šķēlei, ko garnē ar plānās šķēlītēs sagrieztiem un mazliet ar eļļu un citronsulu apslacītiem sīpoliem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Uzceptas siera maizītes



Miltus ar sieru, olām un pienu iejavo pabiezā mīklā un ar to apziež pabiezākās šķēlēs sagrieztu maizi, ko pēc tam apcep peldus karstos taukos, vispirms apcepinot apziezto pusi.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Siera maize



Smalki sagrieztu maizi izmērcē pienā, samaļ, sajauc ar olu dzeltenenumu un berztu sieru, un, beidzot piejauc sniegā sakultu olbaltumu, pēc tam biezeni iepilda ar sviestu ieziestā formā un apmēram 40 min. cep krāsnī.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Angļu siera maizītes



Sausu saberztu sieru maisa katlā uz uguns ar sviestu, pipariem, alu un sinepēm, līdz viss izkusis. Galda maizi sagriež plānās šķēlēs un uzgrauzdē ar sviestu, apziež ar maisījumu, iešauj uz 3 min. cepešu krāsnī, un dod vēl gluži karstas uz galda.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Siera maizītes II



10 šķēles galda maizes uzgrauzdē sausas uz pannas, 100 g saberzta siera atlieku sajauc ar 100 g sviesta un karoti sinepju un uzziež uz grauzdētās maizes.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Siera maizītes I



Maizi sagriež šķēlēs un vienu pusi apcep brūnu sviestā. Berztu sieru samaisa ar pienu, krējumu un olu, ar biezeni biezā kārtā apziež maizīšu apcepto pusi, maizītes saliek uz pannas, un sviestā 10 līdz 15 min. apcep karstā krāsnī koši dzeltenas.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Biezpiena maizītes.



Maizi apziež ar sviestu, tad jo biezi ar biezpienu, un virsū vēl uzkaisa smalki sakapātus lociņus.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
makaronu zupa , Zemeņu kompots , ķirbj , vistas , kaba ,
Šodien vārda dienas svin:
Doloresa, Aleksandrs



Noderēs
Kāpostu marinēšana burciņās
Nomazgājam kāpostu, noņemam augšējās lapas, izgriežam serdeni (kacenu) un smalki sagriežam. Nomazgājam burkānus, nomizojam, un sarīvējam. Liekam visu traukā un
Marinēti gurķi
Tīrās 3L burkās ievieto garšvielas (dilles, upeņu lapas, ķirsu lapas, mārutku sakni, piparus, ķiplokus), nomazgātiem gurķiem apgriež galiņus un pilda
Marinēti ķirbji
Ķirbi notīra, izgriež sēklas, sagriež tīkamos gabalos. Ņemam ūdeni un cukuru, kanēli, krustnagliņās un liekam katlā vārīties. Kad sīrups sāk
Latgales salāti
Gurķus nomazgā, nosusina. Gurķus nomizo nogriež apmēram 1 cm no gala lai nav rūgtums, sagriež gareniski uz pusi un šķēlītēs,
 Marinēti tomāti
Veselus, maza izmēra, cietus, sarkanus tomātus nomazgā un sapilda burkās, liekot pa starpām sasmalcinātus garšaugus. 1l burkā var iepildīt 500



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180