Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Salāti :: Gaļas salāti

Gaļas salāti

Rasols vai Olivjē



Rasols vai Olivjē

Novāra kartupeļus ar mizu, nokāš, atdzesē, nomizo un sagriež apmēram 3-4mm kubiciņos. Novara olas (no vārīšanās sākuma 10-12 min) atdzesē aukstā ūdenī, sagriež 3-4mm kubiciņos. Desu rasolim izvēlas doktora vai piena. Desu liek vārīties un vāra apmēram 2-5 min. sagriež 3-4mm kubiciņos. Marinētus gurķus sagriež 3-4mm kubiciņos un notecina sulu, lai gurķiem nebūtu klāt marināde un tādējādi rasols nesanāktu pārmērīgi

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Liellopu gaļas salāti ar burkāniem



Liellopu gaļu, kartupeļus, burkānus, selerijas un gurķus sagriež salmiņos, sajauc. Majonēzei pieliek sinepes, citronu sulu, sāli, piparus, pārlej salātiem un samaisa. Salātus rotā ar zaļajiem zirnīšiem, cieti vārītu olu ripiņām un vārītu burkānu zvaigznītēm.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Gaļas salāti ar āboliem



Gaļu, nomizotus ābolus, skābus gurķus un cieti vārītas olas sagriež salmiņos un sajauc ar 100 g tatāru mērces, kurai pievienota citrona sula, sāls, pipari un sasmalcināti sīpoli. Salātus liek stikla traukā, pārlej ar atlikušo mērces daļu, pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem un rota ar kubikos sagrieztu gaļas aspiku, cieti vārtu olu ripiņām, salātu lapām.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Gaļas vinegrets



Garšsakņu un garšvielu sālsūdenī novāra liellopu gaļu. Atdzesētu sagriež garenos gabaliņos un pievieno tos šķēlītēs sagrieztiem vārītiem kartupeļiem un gurķiem. Pieber sāli, uzkaisa piparus, pārslaka ar etiķa un sinepju mērci un kārto salātu traukā, pārlej ar majonēzi, bagātīgi rotā ar sarkano biešu šķēlītēm vai stienīšiem un pārkaisa ar sasmalcinātiem lokiem un dillēm.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Gaļas salāti ar baravikām



Cūkgaļas cepeti, vārītu mēli, papriku un marinētus gurķus sagriež garenos gabaliņos. Baravikas sagriež plānās šķēlītēs. Eļļu sajauc ar etiķi, sinepēm, pipariem, sāli, ketčupu un pievieno majonēzei. Ar šo mērci samaisa salātus. Liek uz salātu lapām un rotā ar strēmelītēs sagrieztu papriku un mazām sēņu galviņām.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Paprikas salāti ar šķiņķi



Paprikas pākstīm izņem sēklas, sagriež strēmelītēs, šķiņķi un olas sagriež garenos gabaliņos, sīpolus sīki sasmalcina. Majonēzē iemaisa sakapātu siļķi, pievieno citronu sulu, piparus un pēc garšas sāli un visu samaisa.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Siera salāti ar vistas gaļu



Sieru sarīvē skaidiņās. Vārītu vai ceptu vistas gaļu sagriež garenos gabaliņos. Saldo krējumu saputo, pievienojot garšvielas, un iecilā taja sarīvētus mārrutkus. Salātus kārto traukā, liekot kārtām: vistas gaļu, zirnīšus, sieru un krējuma kārtiņu, to pašu atkārto vēlreiz. Visu pārliek ar putukrējuma kārtiņu, kuru rota ar zaļajiem zirnīšīšiem un citrona gabaliņiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Desas salāti ar sieru



Desu, sieru un gurķus sagriež garenos gabaliņos. Krējumam pievieno majonēzi, diļļu sali un samaisa ar salātiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Siera salāti ar šķiņķi



Sieru un sautētu šķiņķi sagriež gabaliņos, pievieno sasmalcinātas cieti vārītas olas un sajauc ar mārrutku mērci. Rotā ar puravu ripiņām un pētersīļiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Rīsu salāti ar šķiņķi un šampinjoniem



Irdenus vārītus rīsus sajauc ar gabaliņos sagrieztām ceptām vistu vai zosu aknām, kubikos sagrieztu vārītu šķiņķi, gabaliņos sagrieztiem vārītiem šampinjoniem, saldās paprikas gabaliņiem un zaļajiem zirnīšiem. Pārlej ar eļļas un etiķa garšaugu mērci, kurai pievieno sāli un sarkanos piparus. Salātus pārkaisa ar sasmalcinātām dillēm.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
gulašs , renģes , kafijas , ķirbju , Cūkgaļas galerts ,
Šodien vārda dienas svin:
Doloresa, Aleksandrs



Noderēs
Kāpostu skābēšana (kraukšķīgie)
Kapostgalvu nomazgā, noņem augšējās lapas, izgriež viduci (kacenu) un smalki sagriež ar ēvelējamo kāpostu ēveli vai nazi. Burkānus nomazgā, nomizo
Gurķus labi nomazgā, Ļauj gurķiem apžūt gaisā, tad saliek kārtām ar garšaugiem dezinficētā stikla burkā. Garšaugus izlasa, nomazgā un parupji
Marinēti gurķi
Tīrās 3L burkās ievieto garšvielas (dilles, upeņu lapas, ķirsu lapas, mārutku sakni, piparus, ķiplokus), nomazgātiem gurķiem apgriež galiņus un pilda
Ar receptē doto produktu daudzumu var piepildīt apmēram 3 litru burku. Sēnes novāra, nomazgā aukstā ūdenī un iepilda dezinficētā burkā,
Mazas, jaunas baraviku cepurītes notīra no gružiem, katru cepurīti noslauka ar tīru, slapju drānu un sagriež sloksnītēs. Katliņā uzvāra cūku



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180