Sadarbība
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Aukstie ēdieni :: Pastēte

Pastēte

Auksta medījuma pastēte



Notīrītu un nodīrātu zaķi ar sabrūninātu sviestu cep vai sutina tik ilgi, pielejot pa lāsei buljonu, līdz gaļa atdalās no kauliem. Kad zaķa gaļa atdzisusi, to noloba no kauliem un samaļ ar zaķa cepeš mērci, jēlām, notīrītām teļa aknām un smalki sakapātām sardelēm. Tad klāt piejauc saldā krējumā mērcētu baltmaizes mīkstumu, iz kausētu sviestu, izkausētus cūku taukus, sagrūztas virces, sa-berztu

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Strassburgas zošaknu pastēte



Taukas, baltas aknas 12 stundas iepriekš iemērc pienā, tad tās nosausina, iespeķo ar gareniskiem trifeļu gabaliņiem, iemarinē ar citronsulu un lauru lapām un apsedz traukā ar vāku. Cūkgaļu, taukus un liesu jēlu šķiņķi sagriež mazos gabaliņos, trīsreiz samaļ un sajauc ar 200 g nomizotu, svaigu, šķēlēs vai strēmelēs sagrieztu, sviestā un madeirā mīksti, izsutinātu trifeļu. Trifeļu mizas līdz ar šalotēm,
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zaķaknu pastēte



Nomazgātas zaķu aknas, kam iepriekš novelk nost plēvi, sagriež šķēlēs, itin atliekas ar liesu cūkgaļu, ūdenī atmiekšķētu un labi nospaidītas maizes bez garozas, pipariem, sāli un smalki sakapātu sīpolu divreiz samaļ un sajauc ar veselām jēlām olām. Cepamā bļodā vai vara formā ieklāj plānas žāvēta speķa šķēles un apmēram pirksta biezumā apziež ar biezeni; virsū liek kārtu apsālītu jēlu aknu,
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Aknu pastēte I



Teļa aknas, kam novelk nost plēvi un izņem laukā vadiņus, ar šķēlēs sagrieztu žāvētu speķi ātri apcep katlā no visām pusēm; klāt pieliek mazos gabaliņos sagrieztas pētersīļa un selderiņa saknes un mazos gabaliņos sagrieztu puravu. Tad aknas apmēram trīs ceturtdaļstundas sutina ar piedevām, pēc tam trīsreiz samaļ, izberž caur sietiņu un, sajauc ar izkausētu sviestu un pipariem Biezeni iepilda (iespiež)
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Aknu pastēte



Notīrītas aknas 5—6 min. sutina pannā ar žāvētu, smalki sagrieztu speķi, kad tās atdzisušas, divreiz samaļ, sajauc ar krējumā sakultu svaigu sviestu, putu krējumu, citronsulu un kādu lāsi, stiprāka vīna, izberž caur sietiņu un pasniedz aukstā veidā galdā.
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Mēļu pastēte II



Notīrītas teļu mēles 2 līdz 2,5 st. novāra mīkstas maz sālītā ūdenī; ūdeni, kurā tās vārītas, neizlej laukā, bet uzglabā. Tai pašā laikā vāra kastaņus (kuriem mazliet iegriež mizā), un kad tie mīksti izvārījušies, noloba ārējo un iekšējo mizu. Jēlu teļa gaļu divreiz samaļ un sajauc ar aukstā ūdenī kādas ceturtdaļstundas laikā izmiekšķētu un labi nospaidītu baltmaizes mīkstumu, klāt pieliekot

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zivju pastēte 2



Notīra, nozvīņo un izasako mencas, vēdzeles, līdakas, zandarta, sīgas vai laša gaļu un sagriež ar visu ādu divu pirkstu platuma gabalos. Zivs gabalus sakārto formā un aplej ar mērci, ko dabū sajaucot skābu krējumu ar buljonu, sviestu, berztu sieru, sāli un pipariem; pa virsu uzkaisa berztu maizi. Pastēti cep kādu stundas laiku labi karstā krāsnī un pasniedz karstu galdā; piedevām

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Vēžu pastēte rīsu vainagā



Nomazgātus un noskalotus rīsus novāra mīkstus, uz sietiņa nopilina, tad ieliek atpakaļ katlā, klāt pieliekot sāli un apmēram 100 g sviesta, un tikmēr maisa uz uguns, līdz rīsi labi sausi. Kārtu rīsu uzliek uz lēzenas formas bez malas, ar pārējiem rīsiem izveido apm. divu pirkstu platumā un biezumā rīsu apmali, apziež ārējo pusi ar atlikušo sviestu, ieliek formā cepeškrāsnī, un

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Mēļu pastēte



Teļa mēles liek siltā ūdenī un novāra mīkstas, siltām noņem ādu. Teļa gaļu samal mašīnā, pieliek izmērcētas, nospiesas baltmaizes, olas, kausētu sviestu, sāli, vēl samal, izveido mazas frikadeles, vāra mazliet sālītā ūdenī. Sviestu izkausē, sabrūnina, ieber miltus, pielej 1/2 glāzi buljona, kur mēles vārījušās, uzvāra, izkāš, pieliek citrona sulu, sakultu olas dzeltenumu. Teļu mēles griež šķērsām plānās šķēlītēs,

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Zaķa pastēte



Ceptu zaķi sagriež gabaliņos, mīksti izvārītu mēli un baravikas sagriež šķēlītēs, pieliek garšvielas, nokāš, aukstas sagriež. Mērcei, kur zaķis cepies, pieliek 1 ēdamkaroti miltu, uzvāra, izkāš. Olu dzeltenumus saputo ar sāli, pieliek krējumu, visas sagrieztās gaļas, izmaisa, sakārto ar sviestu izsmērētā formā, pārkaisa ar rīvmaizi, uzliek sviesta piciņas, cep mērenā siltumā 30 min. Garnēt ar žaļumiem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
sēņu mērce , salda , kāposti , biezeņi , gaļas ,
Šodien vārda dienas svin:
Anda, Andīna



Noderēs
Nomizo sīpolus un smalki sagriež, tad notīra burkānus un sarīvē. Liek cepties eļļā uz pannas sākumā sīpolus, tad burkānus, apcep
Marinēšanai izvēlas vienāda lieluma, tievus, vidēji lielus vai mazus gurķus, ar mazām sēkliņām, bez bojājumiem. Gurķus nomazgā ar suku, iemērc
Marinēti gurķi
Tīrās 3L burkās ievieto garšvielas (dilles, upeņu lapas, ķirsu lapas, mārutku sakni, piparus, ķiplokus), nomazgātiem gurķiem apgriež galiņus un pilda
Puravu saknes, burkānus, pētersīļu un seleriju saknes notīra, nomazgā un sagriež sīkos, apmēram 0,5 cm lielos četrstūrainos gabaliņos. Gatavus sarkanos
Nepāraugušus kabačus nomazgā, ja bieza miza, tad nomizo, sagriež apmēram 1 cm biezās ripās, izgriež mīkstumu ar sēklotni un no



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180