Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Aukstie ēdieni :: Gaļas salāti

Gaļas salāti

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Liellopu gaļas salāti 4.16

Gaļu griež strēmelēs vai kubiņos, sajauc ar sasmalcinātām pārējām piedevām, pārlej ar garšvielu etiķa un eļļas maisījumu.

...Skatīt recepti

Putnu gaļas salāti 4.00

Sasmalcinātu gaļu, selerijas un ābolus samaisa ar putukrējumu, kam pēc saputošanas pievienota majonēze, garšvielas. Visu uzmanīgi izcila, lai nezustu putu krējuma vieglums.

...Skatīt recepti

Desas salāti 4.09

Desu, sieru un marinētus gurķus sagriež strēmelēs, pievieno sarīvētus, ar sāli sakratītus rutkus, sīpolu, ķiploku, pārlej majonēzes, krējuma un garšvielu maisījumu, viegli izcilā.

...Skatīt recepti

Rasols 4.14

Kartupeļus, bietes ar mizu vāra mīkstus, nomizo, atdzesē un sagriež mazos kubveida gabaliņos sagriež pārējās rasola sastāvdaļas  izceptu, atdzesētu cepeti, skābētus gurķus, cieti novārītas olas, nomērcētas, notīrītas siļķes, nēģus un ābolus.

Īsi pirms rasola pasniegšanas tā...Skatīt recepti

Gaļas salāti 4.15

Liellopa cepeti atdzesē, sagriež šķērsām muskuļu šķiedrām šķēlēs un tās savukārt mazos kubveida gabaliņos. Ar mizu vārītus kartupeļus nomizo un sagriež gabaliņos. Skābētus gurķus nomizo, pārgriež, atdala sēklas un sagriež tados pašos gabaliņos kā cepeti...Skatīt recepti

Gaļas un dārzeņu salāti 4.02

Cūkas cepeti vai šķiņķi sagriež šķērsām muskuļu šķiedrām plānās šķēlēs, kuras savukārt iegarenos gabaliņos. Kartupeļus ar mizu novāra, nomizo, atdzesē un sagriež plānās šķēlēs. Līdzīgi sagriež nomizotus svaigus gurķus, tomātus. Sasmalcinātas salātu sastāvdaļas katru atsevišķi...Skatīt recepti

Teļa gaļas un makaronu salāti 4.05

Teļa cepeti atdzesē un sagriež šķērsām muskuļu šķiedrām šķēlēs un tās savukārt iegarenos gabaliņos. Makaronus sālsūdenī novāra mīkstus, uz sietiņa notecina un atdzesē. Skābam krējumam pievieno sarīvētus mārrutkus, sāli, cukuru, etķi un samaisa. Tad pievieno...Skatīt recepti

Vistas gaļas salāti 4.17

Vārītu vistas gaļu atdala no kauliem un sagriež mazos gabaliņos. Ar mizu novārītus kartupeļus nomizo un sagriež kubveida gabaliņos. Zirņus sālsūdenī vāra mīkstus. Majonēzei pievieno skābu krējumu, sāli, cukuru un samaisa. Tad pieveno sasmalcināto gaļu,...Skatīt recepti

Medījuma salāti 4.02

Medījumu cepeti sagriež šķērsām muskuļu šķiedrām šķēlēs un tās savukārt iegarenos gabaliņos. Burkānus notīra, noskalo, sagriež plānās ripiņās, liek katliņā sakarsētā eļļā un apcep. Tad pievieno nedaudz buljona, sāli, cukuru, lauru lapas un apsedz ar...Skatīt recepti

Salāti ar vārītu mēli un marinētiem gurķiem 4.10

Marinētas selerijas, liellopa mēli un marinētus gurķus sagriež salmiņos. Majonēzi sajauc ar krējumu, caur sietu izberztu olas dzeltenumu, sāli, pipariem, citronu sulu un samaisa. Salātus kārto traukā un pārlej ar sagatavoto mērci.

...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
maltā , siera salāti , Skabenu , piena merce , mēle ,
Šodien vārda dienas svin:
Jana, Johanna, Hanna



Noderēs
 Lielas, gatavas dzeltenās plūmes nomazgā, iemet verdošā ūdeni, izņem, novelk ādiņu, pāršķeļ, izņem kauliņus, augļu pusītes sakārto lēzenā bļodā. apliek
Gurķus nomazgā, nomizo, sagriež ripiņās un sajauc ar skābu krējumu, kam pievienota sāls, cukurs, sasmalcināti diļļu zaļumi, vai eļļas un
Izlobītus svaigus zirņus uzliek ar verdošu ūdeni un sāli, un kad tie mīksti izvārījušies, izberž caur sietiņu un sajauc biezeni
Kantainos gabaliņos sagrieztu jēlu šķiņķi sutina sviestā, tad ar garšvielām, sīpoliem un miltiem pagatavo gaišu pamatmērci, kurai pievieno gaļas buljonu.
Irbes notīra, iztīra iekšas, izmazgā, sašuj kājas, uz pannas karstā sviestā apcep viegli brūnas, liek katliņā, uz pannas uzlej nedaudz
Notīrītu galvu pārcērt uz pusēm, izņem smadzenes, notīrītas kājas sacērt un arī sānu vai pleca gabalu sadala sīkāk. Gaļu nomazgā,
Papriku noskalo, iztīra sēklas, sagriež vēlamās strēmelēs. Tomātus un sīpolus sagriež apmēram, kā salātam. Dilles un pētersīļu lapas sasmalcina. Iegūtos



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Citronam noberž ar cukurgraudiem mizu, cukuru aplej ar auk­stu vīnu un citrona sulu un izšķīdina, caur astru sietiņu pielej ūdenī
Aukstā ūdenī nomazgātas kaltētas ābolu šķēles novāra mīkstas ar ūdeni un apelsīnu sulu, ābolu šķēles sašķīst nedrīkst. Tad ābolu šķēles izņem
 Rīsus noskalo vairākos ūdeņos, noplaucē ar verdošu ūdeni, uz­liek uz uguns ar aukstu ūdeni un stundu laika vāra, nemaisot, uz
Pienu vāra 10 min. ar cukuru un  noberztu citrona mizu, un kad piens atdzisis piejauc citronsulu, želatīnu, ko uzvāra ar
Paniņas sajauc ar cukuru un sakuļ putās, piejauc ar ūdenī uzvā­rītu želeju, citronsulu un citrona mizu. Šķidrumu iepilda ar aukstu

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180