Sadarbība
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Aukstie ēdieni :: Dārzeņu salāti

Dārzeņu salāti

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Rīsu salāti 4.03

Rīsus vāra sālsūdenī irdenus, ūdeni nolej, atdzesētiem rīsiem pievieno ar citronu sulu aplietus sasmalcinātus ābolus, tad gurķus vai papriku, garšvielas, tomātu mērci. Salātos iecilā saputotu krējumu, kam pievienoti sakapāti pētersīļu zaļumi, sāls, citronu sula. Salātus...Skatīt recepti

Skābu kāpostu un biešu salāti 4.00

Skābiem kāpostiem pievieno sakapātu sīpolu, rupjās skaidās sarīvētu, vārītu bieti, iemaisa krējumu, nogaršo, ja vajadzīgs, pieliek sāli, cukuru, pasniedzot pārkaisa ar zaļumiem.

...Skatīt recepti

Seleriju un apelsīnu salāti 4.00

Notīrītu seleriju sarīvē sīkās skaidās, pārslaka ar citronu sulu (lai nemelnētu), pievieno apelsīna daiviņas, pārlej ar krējumu, pēc garšas pieliek sāli un cukuru, izmaisa.

...Skatīt recepti

Ābolu un ķirbju salāti 4.13

Notīrītus ābolus un ķirbjus sarīvē rupjās skaidās, pārslaka ar saldinātu sulu, iemaisa iepriekš izkarsētus sakapātus riekstus.

...Skatīt recepti

Kāļu salāti 4.17

Notīrītus kāļus sarīvē skaidās, pievieno sasmalcinātus sīpolus, krējumu vai eļļu, sāli, cukuru.

...Skatīt recepti

Tomātu un puķukāpostu salāti 4.15

Puķukāpostus izvāra vieglā sālsūdeni, novieto uz sieta,' atdzesē, sadala sīkās rozītēs vai sakapā, sajauc ar majonēzi vai krējumu, kapātām dillēm. Salātus kartb kopējā traukā vai porciju salātu traukos, virsu uzliek tomātu šķēlītes.

...Skatīt recepti

Lapu salāti 4.13

Salātu galviņām atdala bojātās lapiņas. Pārējās salātu lapiņas tekošā ūdenī rūpīgi noskalo un uz sieta notecina. Pēc tam ar rokām saplucina, pārlej skābu krējumu, kam pievienota sāls, cukurs, sasmalcinātas diļļu lapiņas, lociņi un izcilā. Sagatavotos...Skatīt recepti

Gurķi ar krējumu 4.13

Gurķus nomazgā, nomizo, sagriež ripiņās un sajauc ar skābu krējumu, kam pievienota sāls, cukurs, sasmalcināti diļļu zaļumi, vai eļļas un etiķa maisījums.

Uzturvērtība: olbaltumvielas 1,7 g, taukvielas 14,1 g, ogļhidrāti 4,2 g, kalorijas 157.

...Skatīt recepti

Gurķi ar etiķi 4.08

Gurķus nomazgā, nomizo, sagriež ripiņās un sajauc ar skābu krējumu, kam pievienota sāls, cukurs, sasmalcināti diļļu zaļumi, vai eļļas un etiķa maisijums.

Uzturvērtība: olbaltumvielas 0,7 g, ogļhidrāti 2,7 g, kalorijas 14.

...Skatīt recepti

Tomātu salāti 4.14

Vidēja lieluma tomātus nomazgā, nosusina un ar asu nerūsējoša tērauda nazi sagriež ripiņās. Sīpolus sagriež līdzīgās ripiņās. Lēzenā traukā liek tomātu un sīpolu ripiņas citu aiz citas, pārkaisa ar zaļumiem un pārlej etiķa un eļļas...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
Zirniši , rīvmaize , Gaļas Salāti , Kabaču , zirņi ,
Šodien vārda dienas svin:
Jana, Johanna, Hanna



Noderēs
Svaigo kāpostu galviņu notīra no ārējām lapām un sasmalcina salmiņos. Kāpostus pārkaisa ar cukuru, sāli, samaisa un ļauj atsuloties 2—3
Krējumu sakuļ putās un sajauc ar pūdercukuru un berztu mandarīn mizu. Cukuru savāra ar ūdeni biezā sīrupā, kurā iemērc nolobītu
Gaļu vai kaulus sakapā, nomazgā, uzliek uz uguns ar 4 l. auksta ūdens un karoti sāls, un kad putas nosmeltas,
Garšvielas Izvēlas jaunu, vidēju treknu sivēna gaļu. Galvu pārcērt uz pusēm, izņem smadzenes un nomazgā. Kājas pārcērt un arī sānu
Tējas lapiņas aplej ar verdošu ūdeni, ļaujot 5 min. ievilkties segtā traukā. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru un tad līdz
Saputotam sviestam pieliek olas, miltus, sāli, un 1/2 st. kuļ. Ar karoti ielaiž mazas klimpas verdošā buljonā, un ļauj 3
Sasmalcinātas salātu sastāvdaļas pārlej ar eļļas, etiķa, tomātu biezeņa un garšvielu maisījumu.



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Citronam noberž ar cukurgraudiem mizu, cukuru aplej ar auk­stu vīnu un citrona sulu un izšķīdina, caur astru sietiņu pielej ūdenī
Aukstā ūdenī nomazgātas kaltētas ābolu šķēles novāra mīkstas ar ūdeni un apelsīnu sulu, ābolu šķēles sašķīst nedrīkst. Tad ābolu šķēles izņem
 Rīsus noskalo vairākos ūdeņos, noplaucē ar verdošu ūdeni, uz­liek uz uguns ar aukstu ūdeni un stundu laika vāra, nemaisot, uz
Pienu vāra 10 min. ar cukuru un  noberztu citrona mizu, un kad piens atdzisis piejauc citronsulu, želatīnu, ko uzvāra ar
Paniņas sajauc ar cukuru un sakuļ putās, piejauc ar ūdenī uzvā­rītu želeju, citronsulu un citrona mizu. Šķidrumu iepilda ar aukstu

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180