Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Augļi un ogas :: Kompots

Kompots

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Ābolu kompots 4.14

Ābolus nomizo, sagriež uz pusēm, izņem sēklotni. Miziņas un sēklotnes pārlej ar ūdeni un vāra apmēram 10 minūtes, izkāš. Novārījumam pieliek cukuru, garšvielas, uzvāra, pievieno ābolus un uz lēnas uguns vāra, līdz āboli izkarsuši. Tad...Skatīt recepti

Bumbieru kompots 4.00

Bumbierus nomizo, liek etiķa vai citronskābes ūdenī, lai nekļust tumši, un pārgriež uz pusēm, izdobj sēklotni. Miziņām un sēklotnēm pārlej ūdeni, vāra 5-10 minūtes un izkāš. Novārījumam pievieno cukuru, uzvāra, liek bumbierus un vara, līdz...Skatīt recepti

Plūmju kompots 4.10

Plūmes liek verdošā ūdenī un karsē, līdz miziņa iesprēgā. Tad pārliek aukstā ūdenī, atdzesē, novelk miziņu, ja vēlas, izņem kauliņu, liek karstā cukura sīrupā un karsē, līdz vārās, lej traukā, atdzesē un pasniedz.

...Skatīt recepti

Ķiršu kompots 4.25

Ķiršus noskalo, izņem kauliņus. Kauliņus pārlej ar ūdeni, uzvāra, nokāš. Novārījumam pieliek cukuru un savāra sīrupu. Tad pievieno ķiršus un karsē līdz vārīšanai, atdzesē, lej kompotu traukā un pasniedz ar saputotu krējumu.

...Skatīt recepti

Zemeņu kompots 4.00

Zemenes noskalo, atdala kauslapiņas, liek traukā un pārlej ar karstu cukura sīrupu, kam nedaudz pievieno citronskābi, un ļauj iecukuroties. Pasniedz bez piedevām vai ar saputotu saldo krējumu.

...Skatīt recepti

Kaltētu augļu kompots 4.22

Kaltētus augļus nomazgā, liek paredzētā ūdens daudzumā un ļauj uzbriest. Tad pieliek cukuru un vāra, līdz augļi mīksti. Rozīnes vēlams pievienot vārīšanas beigās. Pēc tam lej kompota traukā, atdzesē. Pasniedz ar saputotu krējumu.

...Skatīt recepti

Meloņu kompots 4.00

Melons nomizo, sagriež šķēlēs un atdala mīkstumu. Pēc tam ar robotu nazīti sagriež rombveida gabaliņos, liek trauka un pārlej ar cukura sīrupu, kam pievienota citronskābe vai citrona sula, un ļauj iecukuroties.

...Skatīt recepti

Ķirbji dzērveņu sulā 4.10

Dzērvenes izlasa, sašķaida, pārlej ūdeni, uzvāra, izkāš, pievieno cukuru un medu. Karstu šķidrumu pārlej skaidiņās sarīvētiem ķirbjiem un ļauj iecukuroties. Pasniedz ar saputotu saldo krējumu.

...Skatīt recepti

Skābo un saldo ķiršu kompots 4.28

Ķiršus šķiro pēc lieluma. Kompotu gatavošanai lieto lielas, nebojātas ogas. Atlasītos ķiršus mazgā, nosusina uz sieta un blīvi sapilda dezinficētās burkās vai pudelēs, pārlej ar verdošu vai aukstu cukura sīrupu. Skābo ķiršu kompotam uz litru...Skatīt recepti

Paradīzes ābolu kompots 4.32

Ar doto produktu daudzumu var piepildīt apmēram 3 litru burku.

Kompota gatavošanai var lietot dažādas paradīzes ābolu šķirnes. Ieteicams lietot tādas šķirnes, kurām lielāki augļi un skaista krāsa. Ābolīšus lieto pusgatavus, kad tie labi nokrāsojušies.

Atlasa skaistākos,...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
rupjmaize , pīle , dārzeņu , kartupeļu zupa , putraimu ,
Šodien vārda dienas svin:
Strauta, Grieta



Noderēs
Seleriju salāti Selerijas salātiem izmanto viegli apvārītas, jo apvārītas selerijas nekļūst tumšas un to garša ir maigāka. Apvārītas selerijas rīvē skaidās,
Notīrītus kartupeļus izvāra pasālītā ūdenī, nokāš, nosusina, liek bļodā, pārlej ar kausētu sviestu, pārkaisa ar rīvētu sieru. Ēdienam gar malām
Puķu kāpostus notīra, atlasa zaļās lapas, pielej galda etiķi, ūdenim pieliek sāli, iemērc kāpostus, ļauj kādu stundu pamirkt, lai izlīstu
10 nelieli, ar mizu novārīti kartupeļi, sāls, pipari, milti, 2 olas, taukviela, rīvmaize. Kartupeļus nomizo, pārkaisa ar sāli, pipariem, apviļā
Cepeti nomazgā, nocērt kāju, ierīvē ar sāli. Uz pannas izkausē sviestu, liek cepeti ar virsējo pusi uz apakšu krāsnī, kad
No maltas gaļas masas izveido ovālu šniceli 0,6-0,8 cm biezumā, apviļā sakultā olā, rīvmaizē un cep. Izceptās šniceles sakārto traukā,
Uzvārītā karstā krējumā vai pienā iekuļ ar cukuru pusstundu kultu olu dzeltenumu, un visu tik ilgti maisa uz uguns, līdz



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180