Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Augļi un ogas :: Kompots

Kompots

Smiltsērkšķu kompots



Smiltsērkšķu augļiem ir patīkama skāba garša un īpatnējs aromāts, kas atgādina ananasus. Atšķirībā no citiem augļiem mīkstums satur līdz 8% eļļas, šīs mazās, sīkās, oranžās ogas satur ļoti daudz C vitamīna, kā arī Bi, B2, P vitamīnus un karotīnu.

Augļus novāc pirms rudens salnām septembrī, pārtīra, nomazgā, nosusina uz sieta un blīvi sapilda dezinficētās burkās. Augļus pārlej ar karstu sīrupu, uzliek

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Henomeļu kompots



Tautā parasti zemo henomeli sauc par zemo Japānas cidoniju vai vienkārši par cidoniju. Henomelēm ir ļoti aromātiski augļi, tos ievāc pilngatavībā. Agrāk ievāktos augļus gatavina 10 dienas, kamēr tie kļūst krāsaini un smaržīgi. Henomeļu augļi satur daudz C vitamīna, 3 līdz 4 reizes vairāk nekā āboli.

Kompota gatavošanai izvēlas lielākos, skaistākos aromātiskākos augļus, kurus nomazgā, sagriež plānās šķēlītēs (bez serdes), pārlej

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Melleņu kompots



Sulīgas, gatavas mellenes pārlasa, tīras sapilda izkarsētās burkās vai pudelēs, pārlej ar karstu cukura sīrupu, uzliek burkai izkarsētu metāla vāciņu vai plastmasas, vāciņu, pudeles aiztaisa ar novārītiem aizbāžņiem. Nosien ar auklu lai aizbāzni neizspiestu karsēšanas laikā, un liek siltā ūdens peldē pasterizēt.

Melleņu kompotu pasterizē 80° C temperatūrā: 0,5 litru burkas 15 minūtes, litra burkas - 20 minūtes, tad burkas un

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Rabarberu kompots



Rabarbaru kātus kompota gatavošanai izmanto līdz vasaras vidum. Kompotam jāņem sulīgi, trausli kāti, kuri nav pārauguši.

Rabarberu kātam nogriež abus galus, lieto vidusdaļu. Kātus nomazgā, novelk mizu un sagriež 2 cm garos slīpos gabalos. Tad sagrieztos rabarberus blanšē 5—8 minūtes un sapilda izkarsētās burkās, pārlej ar karstu cukura sīrupu, uzliek vāciņu un pasterizē 90° C temperatūrā: 0,5 litru burkas 15 minūtes,

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Ērkšķogu kompots



Ērkšķogas konservēšanai atšķirībā no citām ogām izmanto galvenokārt jau tehniskajā gatavībā, kad ogas sasniegušas šķirnei raksturīgo lielumu — pieaugušas, bet vēl nav ieguvušas raksturīgo garšu un krāsu.

Kompota gatavošanai ieteicamākās šķirnes ir Kuršu dzintars, Veldze, Vīksnes ražīgā un iecienītā Lepas slava. Ogām nolasa ziedu kausiņus, kātiņus un tās nomazgā aukstā ūdenī. Lielas ogas vēlams sadurstīt ar augļu ezīti vai koka irbuli.

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Aroniju kompots



Melnaugļu aronijas (melnais pīlādzis) pēc sava ķīmiskā sastāva bagātas ar P un C vitamīniem, karotlnu un cukuriem, bet maz satur organisko skābju, tāpēc jāliek citronskābe vai kāda cita skāba ogu sula.

Kompota gatavošanai jāņem pilnīgi gatavas, sulīgas ogas.

Tās izlasa, noskalo aukstā ūdenī un blanšē 3 minūtes. Pēc blanšēšanas ogas uz sieta nosusina un blīvi sapilda izkarsētā burkā. Ogas pārlej ar karstu

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Upeņu kompots



Upeņu ogas satur C vitamīnu ap 300 mg% un P vitamīnu 500 mg%. C un P vitamīna daudzuma ziņā upenes starp ogām ieņem pirmo vietu. Upenes ir vienas no vērtīgākajām ogām, tāpēc no tām ziemai vajag sagatavot iespējami vairāk konservu. Kompotu gatavošanai ieteicamas šķirnes ar lielākām ogām, piemēram, Lija ražīgā, Stahanovka, Altaja, Go-lubka, Neapoles u. c.

Kompotam ogas šķiro pēc lieluma.

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Aveņu kompots



Aveņu kompotu gatavo līdzīgi zemeņu kompotam pēc visiem trim paņēmieniem. Sevišķi laba aveņu šķirne ar aromātiskām tumšām ogām ir Kaļiņingradas avenes, Kuzmina jaunums un Usanka. Labu aromātisku kompotu iegūst arī no meža avenēm. Dārza un meža avenes skalo ūdenī izņēmuma gadījumā, kad tās ir ļoti netīras.

Ogas pārkaisa ar cukuru un ļauj stāvēt aukstā vietā tikai 1 līdz 2 stundas.

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Paradīzes ābolu kompots



Ar doto produktu daudzumu var piepildīt apmēram 3 litru burku.

Kompota gatavošanai var lietot dažādas paradīzes ābolu šķirnes. Ieteicams lietot tādas šķirnes, kurām lielāki augļi un skaista krāsa. Ābolīšus lieto pusgatavus, kad tie labi nokrāsojušies.

Atlasa skaistākos, nebojātos augļus, kātiņus rūpīgi notīra, lai karsējot nekļūtu brūni, un izgriež zieda kausiņu. Lielākos augļus ar ezīti vai koka irbuli sadursta, lai pasterizēšanas laikā neplaisātu

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Skābo un saldo ķiršu kompots



Ķiršus šķiro pēc lieluma. Kompotu gatavošanai lieto lielas, nebojātas ogas. Atlasītos ķiršus mazgā, nosusina uz sieta un blīvi sapilda dezinficētās burkās vai pudelēs, pārlej ar verdošu vai aukstu cukura sīrupu. Skābo ķiršu kompotam uz litru ūdens jāņem 400 līdz 600 g smalkā cukura, bet saldo ķiršu kompotam uz litru ūdens 300 līdz 400 g cukura. Ar litru sīrupa var pārliet
Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
Kartupeļu un siera sacepums , marinēšana , Zivju buljons , īru , er ,
Šodien vārda dienas svin:
Doloresa, Aleksandrs



Noderēs
Uzbeku plovs
Rīsus nomazgā un iemērc ūdenī uz apmēram 20 min. Pannā ielej eļļu un kārtīgi izsilda, līdz eļļa sakarsusi pievieno smalki
Izmanto labas kvalitātes jaunas baravikas. Sēnes rūpīgi notīra, nomazgā un nogriež kātus apmēram 2 cm no cepurītes. Mazo sēņu cepurītes
Nepāraugušus kabačus nomazgā, ja bieza miza, tad nomizo, sagriež apmēram 1 cm biezās ripās, izgriež mīkstumu ar sēklotni un no
Kāpostu marinēšana burciņās
Nomazgājam kāpostu, noņemam augšējās lapas, izgriežam serdeni (kacenu) un smalki sagriežam. Nomazgājam burkānus, nomizojam, un sarīvējam. Liekam visu traukā un
kraukšķīgie salāti ziemai
Ņem svaigus dārzeņus - bietes, burkānus, sīpolus, kabačus, ķiplokus visu nomizo, notīra un sagriež sev tīkamās šķēlēs, gabalos. Iepriekš sagatavotās



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180