Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Augļi un ogas :: Citi

Citi

Ābolu un mannas biezputra



Uzvāra ābolu sulu, pievieno tai cukuru pēc garšas, sviestu, nomazgātas rozīnes un pārmaisot pieber mannu. Maisot izvāra biezputru, trauku noņem no uguns. Ēdienu pasniedz atdzesētu ar pienu.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Žāvētu augļu uzpūtenis



Kārtīgi nomazgātus augļus ūdenī liek varīt, izsautē, tad izberž caur sietu , nogaršo un pēc garšas liek cukuru. Atdzesē. Olu baltumus puto, pievienojot pa karotei atdzesētās masas. Ja ēdienu pasniedz tūlīt pēc sagatavošanas, želatīnu neliek. Ja uzputenis uzglabājams, tad, lai tas neatsulotos, putošanas laikā olu baltumiem pievieno uzbriedinātu un pēc tam izšķīdinātu želatīnu. Pasniedz ar pienu.


Recepte apskatīta: >1k
Skatīt recepti

Dzērvenes ar medu un ķiplokiem.



Dzērvenes ar medu un ķiplokiem.

Dzērvenes pārlasa, atlasot bojātās ogas, nomazgā un nosusina. Attīrām ķiploku un sadalām daiviņās, kuras sagriež nelielos gabaliņos. Visu liekam blenderī un blenderējam kamēr iegūstam vienlīdzīgu masu, tad pievienojam medu un kārtīgi apmaisām visu kopā. Uzglabā ledusskapī.



Šis dzērveņu jaukums ar medu un ķiploku palīdzēs uzlabot imunitāti. To lieto pa 1-2 ēd.k. dienā. Ar šādu porciju pietiek

Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Āboli ar medu un riekstiem



Ābolus nomizo, sagriež, izņem sēklotni. Miziņas pārlej ar ūdeni, vāra un izkāš. Novārījumam pievieno cukuru, uzvāra, pieliek medu un karstu pārlej traukā sakārtotiem āboliem, ļauj dažas stundas ievilkties. Pirms pasniegšanas pārkaisa sasmalcinātus riekstus.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Aveņu plāte



Aveņu plāte

Izlasītas avenes sakārto uz stikla plātes un aplej ar sīrupu un īsi pirms pasniegšanas aplej ar 1/4 L svaiga krējuma.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Banānu plāte



Banānu plāte

Banānus noloba un pusi sagriež šķēlēs, bet otru pusi izspiež caur sietiņu, samaisa ar cukuru, vīnu un pārlej sagrieztiem banāniem.


Recepte apskatīta: <1k
Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
biezpiena sacepums , gurķu salāti , Liellopa gaļas buljons , sviesta mērce , Vīns ,
Šodien vārda dienas svin:
Andis, Zeltīte



Noderēs
Sijķes nomazgā, nosusina, izņem iekšas, tad ietin pergamenta vai staniola papīrā. Liek uz oglēm, apgrozot cep 5—10 minūtes. Noņem papīru,
Krējuma merce ar riekstiem 200 g krējuma, 100 g riekstu. 2 ēdamkarotes citronu sulas. 1 ēdamkarote eļļas, sāls. Riekstus nedaudz apgrauzdē un
Nomizo sīpolus un smalki sagriež, tad notīra burkānus un sarīvē. Liek cepties eļļā uz pannas sākumā sīpolus, tad burkānus, apcep
Saknes pēc notīrīšanas sagriež kubiņos vai šķēlītēs
Liellopa gaļu kopā ar izmērcētu baltmaizi divas reizes gaļas mašīnā samaļ. Samaltai gaļai pievieno mazos gabaliņos sagrieztu speķi, sasmalcinātus sīpolus,
Cūkas aknas un speķi smalki sakapā vai samaļ, izberž caur sietiņu un samaisa biezeni. Sīpolus un lokus, pētersīļa zaļumus ,un
Vistas un teļa gaļu ar viruma zaļumiem un pipariem izvāra sālsūdenī mīkstu. Vistas aknas cep sviestā. Tad vārīto gaļu noloba



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180