Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Augļi un ogas :: Augļu, ogu zupas

Augļu, ogu zupas

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Svaigu ābolu zupa 4.24

Ābolus nomazgā, nomizo vai ar mizu sagriež gabaliņos, atdala sēklotni. Ūdeni uzvāra, pievieno cukuru, ābolus, citrona vai apelsīna miziņu un uz lēnas uguns vāra, līdz āboli mīksti. Tad pievieno kartupeļu cieti, ja vēlas, krāsai pievieno...Skatīt recepti

Kaltētu ābolu zupa 4.23

Kaltētus ābolus nomazgā, pārlej paredzēto ūdens daudzumu un ļauj dažas stundas, uzbriest. Tad pievieno cukuru, garšvielas (kanēli, krustnagliņas) un vāra, līdz āboli mīksti, pievieno kartupeļu cieti un uzvāra.

...Skatīt recepti

Kaltētu augļu zupa 4.14

Kaltētus augļus (ābolus, bumbierus, plūmes) nomazgā, pārlej ar paredzēto ūdens daudzumu, ļauj uzbriest. Pēc tam pievieno cukuru un vāra, līdz augļi mīksti, pievieno kartupeļu cieti un uzvāra.

...Skatīt recepti

Dzērveņu un makaronu zupa 4.07

Dzērvenes izlasa, noskalo, sašķaida un izspiež sulu, čagām pārlej ūdeni, uzvāra un izkāš. Šķidrumam pievieno cukuru, uzvāra, pievieno kartupeļu cieti un vēlreiz uzvāra, atdzesē. Pēc tam pievieno svaigo dārzeņu sulu. Makaranus sālsūdenī vāra, līdz tie...Skatīt recepti

Dzērveņu un ķirbju zupa 4.26

Dzērvenes izlasa noskalo, sašķaida, pārlej ar ūdeni un uzvāra. Pēc tam izkāš, šķidrumam pievieno cukuru, skaidiņās sarīvētus vai gabaliņos sagrieztus ķirbjus, garšvielas un vāra, līdz ķirbji mīksti. Tad pievieno kartupeļu cieti un vēlreiz uzvāra.

...Skatīt recepti

Melleņu zupa ar klimpām 4.20

Ūdeni uzvāra, pievieno mellenes, cukuru un vāra, līdz mellenes pa daļai izšķīdušas. Tad pievieno kartupeļu cieti, uzvāra un atdzesē. Klimpām paredzētam miltu daudzumam pievieno ar pienu sakultu olu, sāli, cukuru un samaisa. No mīklas ar...Skatīt recepti

Zemeņu zupa 4.10

Zemenes notīra, noskalo, liek traukā kārtām ar cukuru un ļauj 6-8 stundas iecukuroties. Paredzēto ūdens daudzumu uzvāra, pievieno kartupeļu cieti un vēlreiz uzvāra, pievieno iecukurotās zemenes ar sulu, samaisa un atdzesē. Pasniedz zemeņu zupu ar...Skatīt recepti

Ērkšķogu zupa 4.24

Noskalotas, notīrītas ērkšķogas liek ūdenī, pievieno cukuru, garšvielas un vāra, līdz ogas pa daļai izšķīdušas, pievieno kartupeļu cieti un vēlreiz uzvāra. Ērkšķogas zupai, ja vēlas, pievieno klimpas vai makaronus.

...Skatīt recepti

Rabarberu zupa ar mannas klimpām 4.26

Mannas klimpām: 50 g piena, 30 g mannas, 1/2 olas, 2 g cukura, sāls. Rabarbera kātus nomizo, sagriež gabaliņos, liek verdošā ūdenī, pievieno cukuru un vāra, līdz rabarberi mīksti, pievieno kartupeļu cieti, uzvāra un atdzesē....Skatīt recepti

Maizes zupa 4.21

Rupjmaizes šķēles cepeškrāsnī izkaltē un apgrauzdē brūnas. Apgrauzdēto maizi pārlej ar verdošu ūdeni un slegtā traukā atstāj apmēram 30 minūtes. Pēc tam maizi ar visu šķidrumu izberž caur sietu, lej katlā, pievieno cukuru, noskalotus kaltētos...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
sīpoli , gulašs , soļanka , balta , spargel ,
Šodien vārda dienas svin:
Jana, Johanna, Hanna



Noderēs
Sulīgas, gatavas mellenes pārlasa, tīras sapilda izkarsētās burkās vai pudelēs, pārlej ar karstu cukura sīrupu, uzliek burkai izkarsētu metāla vāciņu
Ar mizu vārītus kartupeļus notīra un sarīvē skaidās. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem, desas sagriež strēmelēs vai ripiņās. Pusi taukvielu
Traukā iesijā miltus, pa daļam pievieno pienu, pieliek sāli, nedaudz cukura, 1 veselu sakultu olu un 2 olu baltumus, visu
Filejam noņem taukus, ierīvē ar sāli, pannā sakarsē sviestu, apcep fileju no visām pusēm brūnu, liek katliņā, uz pannas, kurā
Kartupeļus sagriež stienīšos, sīpolu sacep taukvielās, pievieno miltus, maisot apcep, tad pielej tomātu biezeni un krējumu, uzvāra, verdošo mērci pārlej
Sinepes maisot pievieno tām eļļu un jāņogu želeju, nogaršo un pēc garšas pievieno citronu sulu. Šādi pagatavota mērce labi iederēsies
Maizi sagriež šķēlēs un apziež ar sviestu, cieti novārītām olām sakapā atsevišķi baltumu un dzeltenumu, uzliek strēķos uz maizes, un



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Citronam noberž ar cukurgraudiem mizu, cukuru aplej ar auk­stu vīnu un citrona sulu un izšķīdina, caur astru sietiņu pielej ūdenī
Aukstā ūdenī nomazgātas kaltētas ābolu šķēles novāra mīkstas ar ūdeni un apelsīnu sulu, ābolu šķēles sašķīst nedrīkst. Tad ābolu šķēles izņem
 Rīsus noskalo vairākos ūdeņos, noplaucē ar verdošu ūdeni, uz­liek uz uguns ar aukstu ūdeni un stundu laika vāra, nemaisot, uz
Pienu vāra 10 min. ar cukuru un  noberztu citrona mizu, un kad piens atdzisis piejauc citronsulu, želatīnu, ko uzvāra ar
Paniņas sajauc ar cukuru un sakuļ putās, piejauc ar ūdenī uzvā­rītu želeju, citronsulu un citrona mizu. Šķidrumu iepilda ar aukstu

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180