Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Augļi un ogas

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Banānu plāte 4.26

Banānu plāte

Banānus noloba un pusi sagriež šķēlēs, bet otru pusi izspiež caur sietiņu, samaisa ar cukuru, vīnu un pārlej sagrieztiem banāniem.

...Skatīt recepti

Sutinātas bumbieru šķēles 4.26

Ņem labi lielus bumbierus, nomizo, sagriež šķēlēs un izsutina mīkstus sviestā, vīnā , cukurā un ūdenī. Beigās pārlej krējumu.

...Skatīt recepti

Saldās ābolu pusītes 4.07

Nomazgātus, nemizotus ābolus sagriež četrās daļās, izgriež serdes. Pannā viegli uzbrūnina cukuru, pielej ūdeni, izsutina ābolus virumā mīkstus. Sakārto uz stikla bļodas un pasniedz ar putukrējumu.

...Skatīt recepti

Aveņu plāte 4.22

Aveņu plāte

Izlasītas avenes sakārto uz stikla plātes un aplej ar sīrupu un īsi pirms pasniegšanas aplej ar 1/4 L svaiga krējuma.

...Skatīt recepti

Augļi ar krējumu 4.16

Ābolus un bumbierus ar mizu sagriež plānās, mazās šķēlītēs vai saēvelē skaidiņās, pārkaisa cukuru un samaisa. Tad pievieno skābu krējumu, sasmalcinātas svaigas plūmes, riekstus, samaisa, nogaršo. Kārto traukā un pasniedz pie mājputnu vai medījumu ēdieniem.

...Skatīt recepti

Āboli cukura un etiķa sīrupā 4.00

Izvēlas paradīzes ābolīšus vai sīpoliņus. Ābolus nomazgā, kātiņu nokasa un nogriež īsāku, izgriež ziedu kausiņus un ar tievu kociņu sadursta. Ūdeni, etiķi, cukuru un garšvielas savāra sīrupā. Tajā liek vārīties ābolus un lēni vāra, līdz...Skatīt recepti

Bumbieri cukura un etiķa sīrupā 4.26

Bumbierus nomazgā, nomizo, kātiņu nokasa, nogriež īsāku. Mazos bumbierus atstāj veselus, lielākos sagriež gareniski uz pusēm. Uz pusēm pārgriež arī kātiņu un ar seržu dobjamo karotīti izņem serdes. Tā sagatavotus bumbierus lēni vāra cukura un...Skatīt recepti

Svaigu ābolu zupa 4.24

Ābolus nomazgā, nomizo vai ar mizu sagriež gabaliņos, atdala sēklotni. Ūdeni uzvāra, pievieno cukuru, ābolus, citrona vai apelsīna miziņu un uz lēnas uguns vāra, līdz āboli mīksti. Tad pievieno kartupeļu cieti, ja vēlas, krāsai pievieno...Skatīt recepti

Kaltētu ābolu zupa 4.23

Kaltētus ābolus nomazgā, pārlej paredzēto ūdens daudzumu un ļauj dažas stundas, uzbriest. Tad pievieno cukuru, garšvielas (kanēli, krustnagliņas) un vāra, līdz āboli mīksti, pievieno kartupeļu cieti un uzvāra.

...Skatīt recepti

Kaltētu augļu zupa 4.14

Kaltētus augļus (ābolus, bumbierus, plūmes) nomazgā, pārlej ar paredzēto ūdens daudzumu, ļauj uzbriest. Pēc tam pievieno cukuru un vāra, līdz augļi mīksti, pievieno kartupeļu cieti un uzvāra.

...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
medījuma , Šokolādes , biezpiena sacepums , olu , kaba ,
Šodien vārda dienas svin:
Aļģirds, Orests, Oļģerts, Alģis



Noderēs
Ar majonnes mērci pārvilktas un ar trifelēm un pistācijām apkaisītas aukstas olas uz maizes krustām. Vidū gurķu, kartupeļu un trifeļu
Speķi sagriež ne visai lielos četrkantainos gabaliņos un izkausē. Taukos uzcepj šķēlēs sagrieztus kartupeļus un sīpolus; beigās pie jauc speķa
Aromātisku kafiju iegūst, ja to gatavo no tikko grauzdētas un samaltas kafijas. Kafiju vāra elektriskā kafijas kannā vai katliņā. Vislabāk
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Ūdeni uzvāra, pievieno uz sakņu rīves skaidiņās sarīvētus burkānus un vāra, līdz tie mīksti, pievieno cukuru, citronskābi vai sīki sasmalcinātas
Kreses notīra, ievirco ar eļļu, citronsulu, sāli un pipariem, sasmalcina, un pārklāj ar tām ēdienu plati. Olas novāra cietas, noloba,
Zaķi marinē etiķa un garšvielu novārijumā 10-12 stundas. Tad novelk plēves, sadala gabaliņos, kurus sakarsētos taukos apcep brūnus. Liek katliņā,



TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180