Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Meklēšana

Teksts
Meklēšanas kritērijs
Meklēšanas kritērijs

Receptes ar: "vārīti kartupeļi"

rezultāti no 1 līdz 10

Kopā atrasti 12 rezultāti


Gaļas buljonā vārīti kartupeļi

Ar gaļu, smalki sagrieztiem buljona zaļumiem un smaržīgiem pipariem izvāra spēcīgu gaļas buljonu, kurā novāra mīkstus kartupeļus. Kad ēdiens galdā jāpasniedz, klāt pieliek labu devu kapātu pētersīļa zaļumu un 30 ... »

Ar biezpienu pildīti vārīti kartupeļi

Kartupeļiem novelk miziņas, tos izdobj, atstājot pirkstu biezu kartupeļu kārtu. Pildījumam biezpienu samaisa ar sakultu olu, sāli, ķimenēm, Kartupeļus piepilda ar biezpiena masu, pārliek ar speķa šķēlēm vai taukvielu piciņām ... »

Vārīti kartupeļi ar zivīm

Kartupeļus sagriež šķēlītēs vai gabaliņos. Notīrītu sīpolu sagriež ripās un taukvielās sacep, tad pieliek zivis un kartupeļus un maisot vēl cep. Krējumu samaisa ar sinepēm, sāli un pārlej kartupeļiem pannā. ... »

Vārīti kartupeļi tomātu mērcē

Kartupeļus sagriež stienīšos, sīpolu sacep taukvielās, pievieno miltus, maisot apcep, tad pielej tomātu biezeni un krējumu, uzvāra, verdošo mērci pārlej dziļāka traukā ievietotiem kartupeļiem, pārkaisa zaļumus.

... »
Ar garšvielām vārīti kartupeļi
Katlā ielej ūdeni, pieliek notīrītas, sagrieztas garšsak-nes — pētersīļus, selerijas, puravus u.c. vai kādu no garšvielām (ķimenes, piparus vai lauru lapas). Kad ūdens uzvārījies, pieliek sāli, kartupeļus. Kad gatavi, nokāš, ... »
Nomizoti vārīti kartupeļi
Kartupeļus nomazgā, nomizo, liek aukstā ūdenī. Kad visi kartupeļi nomizoti, tos liek katlā. Ja kartupeļi ir nevienādi, lielos pārgriež. Kartupeļiem pārlej verdošu ūdeni un pieber sāli. Odens līmenim vajadzētu sniegties ... »
Ar mizu vārīti kartupeļi
Izvēlas nelielus vienāda lieluma kartupeļus, tos rūpīgi nomazgā, noskalo ar verdošu ūdeni, liek vārīties karstā ūdenī, pieber sāli un izvāra mīkstus, neļaujot tiem pārplīst. Pavasarī pēdējos vecos kartupeļus nevajadzētu vārīt ar ... »
Ar garšvielām vārīti kartupeļi

Katlā ielej ūdeni, pieliek notīrītas, sagrieztas garšsaknes-pētersīļus, selerijas, puravus u.c. vai kādu no garšvielām. Kad ūdens uzvārījies, pieliek sāli, kartupeļus. Kad gatavi, nokāš, nosusina.

... »
Nomizoti vārīti kartupeļi

Kartupeļus nomazgā, nomizo, liek aukstā ūdenī. Kad visi kartupeļi nomizoti, tos liek katlā. Ja kartupeļi ir nevienādi, lielos pārgriež. Kartupeļiem pārlej verdošu ūdeni un pieber sāli. Ūdens līmenim vajadzētu sniegties ... »

Ar mizu vārīti kartupeļi

Izvēlas nelielus vienāda lieluma kartupeļus, tos rūpīgi nomazgā, noskalo ar verdošu ūdeni, liek vārīties karstā ūdenī, pieber sāli un izvāra mīkstus, neļaujot tiem pārplīst. Pavasarī pēdējos vecos kartupeļus nevajadzētu vārīt ... »

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
Olu mērce , augļi , gurķu salāti , rīvmaize , kartupeļu klimpas ,
Šodien vārda dienas svin:
Marianna, Ginters, Guntra



Noderēs
Marinēti kāposti ar papriku.
1). Noskalojam kapostgalvu, noņemam augšējās lapas, griežam uz pusēm no augšas uz leju, izgriežam viduci un ar nazīti sagriežam strēmelēs. 2).
Sālīšanai lieto visas ēdamās sēnes (rūgtās sēnes iepriekš mērcē aukstā sālītā ūdenī apmēram 2 dienas). Sēnes novāra sālsūdenī. Lai sēnes būtu
Kāpostu skābēšana (kraukšķīgie)
Kapostgalvu nomazgā, noņem augšējās lapas, izgriež viduci (kacenu) un smalki sagriež ar ēvelējamo kāpostu ēveli vai nazi. Burkānus nomazgā, nomizo
Dzērvenes pārlasām, nomazgājam un notecinām līdz sausas. Liekam iekšā blenderī un kārtīgi blenderējam līdz ogas visas izšķīst. Iegūto saturu liekam trīslitru
No mazām Kaukāza plūmēm(aliča) var iegūt labu un izskatīgu kompotu. Plūmes ievāc vēl pacietas, bet ar šķirnei raksturīgu krāsu, t.i.

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Vistas pusspārniņu šašliks.
Ņem glāzi, ielej tajā augu eļļu, tad pievieno visas minētās garšvielas un tomātu pastu, kārtīgi sajauc. Noskalo un notecina vistas

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180