Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Meklēšana

Teksts
Meklēšanas kritērijs
Meklēšanas kritērijs

Receptes ar: "tomātu mērce"

rezultāti no 1 līdz 10

Kopā atrasti 14 rezultāti


Siera salāti tomātu mērcē

Sieru un desu sagriež kubikos, pievieno sāli, piparus, aso tomātu mērci ar mārrutkiem, seleriju ekstraktu, ķiploku, sēņū un gaļas ekstraktu, nedaudz eļļas un citronu sulas. Pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.

... »
Pikantā tomātu mērce

Visus dārzeņus nomazgā un nosusina. Iztīra visu lieko (paprikai iztīra vidu, āboliem notīra mizu izgriez serdi utt.) Visus sagatavotos dārzeņus izņemot ķiplokus maļ gaļas maļamajā mašīnā. Iegūtai masai pievieno eļļu, ... »

Tomātu mērce.

Kantainos gabaliņos sagrieztu jēlu šķiņķi sutina sviestā, tad ar garšvielām, sīpoliem un miltiem pagatavo gaišu pamatmērci, kurai pievieno gaļas buljonu. Mērcē ieliek sagrieztus tomātus, un mērci ievāra līdz vajadzīgajam biezumam, ... »

Vārīti kartupeļi tomātu mērcē

Kartupeļus sagriež stienīšos, sīpolu sacep taukvielās, pievieno miltus, maisot apcep, tad pielej tomātu biezeni un krējumu, uzvāra, verdošo mērci pārlej dziļāka traukā ievietotiem kartupeļiem, pārkaisa zaļumus.

... »
Puķu kāposti tomātu mērcē

Puķu kāpostu galviņas notīra, nomazgā, iemērc etiķa ūdenī, kur arī sāls pielikta. Patur stundu. Novāra puķu kāpostus sāls ūdenī. Katliņā izkausē sviestu, pieliek tomātu sulu, krējumu, uzvāra, pārlej karstiem puķu ... »

Cūkas steks tomātu mērcē

Fileja gabalu sagriež plānās šķēlēs, abas puses izdauza, uz ātras uguns karstos taukos vai sviestā apcep brūnas. Sīpolus sagriež ripiņās, sviestā vai taukos sacep. Izkausē sviestu, pieber miltus, pielej buljonu ... »

Reņģes tomātu mērcē

Notīrītas reņģes sagriež gabaliņos, pārkaisa sāli. Tad zivju gabaliņus apviļā miltos, liek sakarsētā eļļa un cep gatavus. Pēc tam tos sakārto dziļākā traukā kārtām ar tomātu mērci un atstāj vēsā ... »

Olas tomātu mērcē

Olas cieti novāra, atdala caumalu, pārgriež uz pusēm, sakārto lēzenā traukā un pārlej ar tomātu mērci. Olas var vārīt arī bez caumalas, tad tās mērcē liek neatdalītas.

... »
Dārzeņu salāti tomātu mērcē

Dārzeņus notīra, nomazgā un atsevišķi sasmalcina uz rupjas rīves. Katru sasmalcināto dārzeni atsevišķi apcep eļlā. Diļļu, seleriju, pētersīļu, puravu lapiņas sīki sagriež. Sagatavo tomātu mērci. Katliņā ielej tomātu sulu (sk. ... »

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
ievārījums , Galerts , Zivju buljons , gulašs , j ,
Šodien vārda dienas svin:
Anda, Andīna



Noderēs
Cūkgaļas galerts
Labi notīrītas cūku kājas noskalo ar verdošu ūdeni, pārcērt uz pusēm, sadala sīkākos gabalos. Nomazgā, ieliek katlā, pārlej ar aukstu
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)
Ar šo receptes devu var piepildīt apmēram 0,5 litru burku. Svaigas, nepāraugušas gailenes izlasa, nogriež kātiņus, nomazgā, nospiež lieko ūdeni
Kāpostu skābēšana (kraukšķīgie)
Kapostgalvu nomazgā, noņem augšējās lapas, izgriež viduci (kacenu) un smalki sagriež ar ēvelējamo kāpostu ēveli vai nazi. Burkānus nomazgā, nomizo
Ābolu un banānu  biezenis.
Ābolus nomazgā, nomizo un sarīvē. Liek vārīt uz lēnas uguns (apmēram 20 min.) maisa, lai nepiedeg. Tad pievieno gabaliņos sagrieztus

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180