Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Meklēšana

Teksts
Meklēšanas kritērijs
Meklēšanas kritērijs

Receptes ar: "sēņu mērce"

rezultāti no 1 līdz 10

Kopā atrasti 4 gatavošanas paņēmieni:

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Sēņu mērce 4.25

Kviešu miltus sviestā izkarsē, pielej sēņu buljonu un vāra 15-25 minūtes. Tad pievieno sasmalcinātus, sviestā apceptus sīpolus un baravikas, no kurām vārīts buljons, sāli un uzvāra.

Sēņu mērci pasniedz pie dažādiem...Skatīt recepti

Makaroni sēņu mērcē 4.24

Sīki sasmalcinātus sīpolus apcep taukos, pievieno nomērcētas, sasmalcinātas sēnes un maisot vēl 5 minūtes cep. Beidzot pievieno makaronu novārījumu, skābu krējumuun uzkarsē. Pagatavotai sēņu mērcei pievieno sālsūdenī novārītus makaronus un...Skatīt recepti

Kartupeļi sēņu mērcē 4.15

Speķi sagriež sīkos kumosiņos, sīpolu sasmalcina un kopā sacep, tad pievieno nomazgātas, nosusinātas un sagrieztas baravikas, rudmieses, gailenes vai novārītas citas sēnes, pieliek miltus un visu maisot sacep, atšķaida ar...Skatīt recepti

Sēņu mērce ar speķi 4.29

Notīrītas, sausas sēnes sagriež un sakarsētā sviestiņā sacep līdz gatavas, uzkaisa miltus un maisot izkarsē, tad pievieno karstu buljonu, smalki grieztu sīpolu, sāli, piparus, un smalki grieztus zaļumus. Kā...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
seleriju salāti , tomātu mērce , gulašs , zirņu , makaronu ,
Šodien vārda dienas svin:
Strauta, Grieta



Noderēs
Olas uz iesviestotas plates krāsnī cept. Vidū putnaknu ragū un smalki sagriezti šampinjoni, šalotmērce.
Iztīrītas, nomērcētas siļķes sagriež strēmelēs, kārto kokteiļa glāzēs, blakus novietojot gurķu ripiņas vai ceturk'snīšus, rupjām skaidām sarīvētas vai dekoratīvi sagrieztas
Vīnu ar šokolādi un cukuru karsē līdz vārīšanai, tad pievieno 2 saputotus olu dzeltenumus, vēl pakarsē (ūdens peldē). Pasniedz karstu
Nomizotiem gurķiem ar asu nazi un koka karotīti izgrebj sēklas un mīkstumu, iepriekš nogriežot vāka tiesu. Tad gurķus vienreiz uzvāra
1 l alus, 1 citrona miziņa, 4 ēdamkarotes cukura. Alu ar cukuru un citrona miziņu uzkarsē, pilda glāzēs. Gatavojot groku ar
Galda maizi sagriež šķēlēs, apcepj iebrūnu sviestā, jēlo šķiņķi sakapā, sajauc ar jēlu olu, saldu krējumu un pipariem, un uzziež
Uzvārītā ūdenī ieber sago, pieliek sāli un lēni vāra, pielejot pienu. Gatavs sago ir uzbriedis rīsu grauda lielumā, caurspīdīgs, mīksts.

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180