Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Meklēšana

Teksts
Meklēšanas kritērijs
Meklēšanas kritērijs

Receptes ar: "majonēze"

rezultāti no 1 līdz 10

Kopā atrasti 14 rezultāti


Majonēzes mērce

Olas dzeltenumu liek traukā un pārmaisot, pa pilienam pievieno eļļu. Kad visa eļļa kārtīgi iekulta, pievieno smalko sāli, sinepes, cukuru, citronu sulu, šķaidītu etiķi pēc garšas. Šo majonēzes mērcei ... »

Seleriju salati majonēzē

Ābolus atbrīvo no serdes, nomizo, sagriež salmiņos un apslaka ar citronu sulu. Tomātus pārlej ar verdošu ūdeni, novelk miziņu, izņem sēklas un sagriež garenos gabaliņos. Gurķus un papriku no sēklām ... »

Augļu majonēze
Ceptus ābolus un konservētas vai svaigas plūmes izberž caur sietiņu. Iegūto biezeni vēlreiz izberž caur smalku sietiņu, pievieno jāņogu sulu un cukuru. Saputo un samaisa ar majonēzi. ... »
Putukrējuma majonēze
Saldo krējumu saputo un ieceļ majonēzē, kurai pievienota citronu sula, sāls un cukurs. Lieto maigāku salātu gatavošanai un kā piedevas ēdieniem ar šķiņķi. ... »
Krabju majonēze
No krabjiem izlasa plēksnītes un krabjus samaļ 2 reizes. Izmalto masu sajauc ar citronu sulu. Ļauj ievilkties, tad iemaisa majonēzē, pievienojot sāli. ... »
Ābolu un mārrutku majonēze
Majonēzi sajauc ar rīvētiem āboliem un mārrutkiem, pieber sāli un labi samaisa. Citādas garšas nianses radīšanai pievieno apelsīnu sulu un nedaudz rīvētas apelsīnu miziņas. ... »
Mārrutku majonēze
Traukā ielej majonēzi. Pievieno sāli, cukuru, citronu sulu un visu samaisa. Saldo krējumu saputo. Majonēzē iemaisa sarīvētos mārrutkus un iecilā saputoto krējumu. ... »
Ķiploku majonēze

Majonēzē iemaisa sarīvētu, caur smalku sietiņu izberztu ķiploka masu, sinepes vai papriku un visu samaisa. Majonēzi lieto gatavojot zivis.

... »
Tomātu majonēze
Garšaugu majonēzi sajauc ar tomātu mērci un sasmalcinātām dillēm. Izmanto galvenokārt kā piedevas gaļas un zivju ēdieniem, kā arī zivju salātiem. ... »
Garšaugu majonēze
Majonēzi samaisa ar garšvielām, cukuru un sāli. Bieži lieto pamat majonēzes vietā, gatavojot majonēzes mērces. Garšaugu majonēzi gatavo ar dažādu garšvielu piedevām. ... »

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
rauga mikla , kabači , frikadeles , Olu kūkas , piparkūkas ,
Šodien vārda dienas svin:
Maigurs, Mārica, Māris



Noderēs
Skābeņu konservēšana
Skābeņu konservēšanai ņem svaigas, sulīgas, jaunas skābeņu lapas. Tās pārlasa, atlasa rupjos kātus un iedzeltējušās lapas, rūpīgi nomazgā 2 vai
Galda bietes nomazgā un novāra. Novārītajām bietēm vēl jābūt nedaudz cietām. Tad bietes nomizo un sagriež gabaliņos ar robaino dārzeņu
Mazas, jaunas baraviku cepurītes notīra no gružiem, katru cepurīti noslauka ar tīru, slapju drānu un sagriež sloksnītēs. Katliņā uzvāra cūku
Brūklenes pārmazgā un nosusina, ber trīslitru burciņā un ar stampu piestampā lai odziņas pārplīstu. Tad uzber cukuru un uzlej degvīnu.
Dzērvenes pārlasām, nomazgājam un notecinām līdz sausas. Liekam iekšā blenderī un kārtīgi blenderējam līdz ogas visas izšķīst. Iegūto saturu liekam trīslitru

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Vistas pusspārniņu šašliks.
Ņem glāzi, ielej tajā augu eļļu, tad pievieno visas minētās garšvielas un tomātu pastu, kārtīgi sajauc. Noskalo un notecina vistas

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180