Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Meklēšana

Teksts
Meklēšanas kritērijs
Meklēšanas kritērijs

Receptes ar: "maize"

rezultāti no 1 līdz 10

Kopā atrasti 26 rezultāti


Abolu plātsmaize

Rauga mīklu pagatavo tāpat kā pīrāgiem. Mīklu izveltnē uz cepešpannas, uzgriež margarīna piciņas, pārkaisa ar cukuru, kārto iepriekš nomizotus un sagrieztus ābolus. Tad pagatavo pārlejamo massu, ņem trauku un sakuļ ... »

Aknu desas un baltmaizes sacepums

Baltmaizei norīvē vai nogriež garoziņu, sagriež šķēlēs vai lieto jau iepriekš sagrieztu, sīpolus sīki sasmalcina un taukvielā sacep, pievieno no apvalka attīrītu aknu desu, sāli, muskatriekstu, visu ātri izkarsē. Ietaukotā ... »

Cepti baklažāni rīvmaizē

Baklažāniem plāni nogriež miziņu , baklažānus griež šķērsām apmēram pirksta biezās šķēlēs, apviļā sakultā olā, tad apviļā miltos, tad vēlreiz olā, un pēdējo reizi rīvmaizē, cep sakarsētā taukvielā līdz gatavs, ... »

Zaļie zirnīši uz rīvmaizes

Zaļos zirnīšus izloba no pākstīm un ar nelielu ūdens daudzumu, kam pievienots pēc garšas sāls un cukurs, sautē mīkstus. Sviestā apcepj rīvmaizi. Gatavos zirnīšus ber traukā uz sviestā apceptas rīvmaizes, ... »

Melnsaknes rīvmaizē

Mēļnsaknes rūpīgi nomazgā, liek verdošā, viegli sāļā ūdenī, vāra mīkstas. Tad melnsaknes nokāš, atdzesē, notīra, sagrieztas liek katlā izkausētā, uzkarsētā sviestā, piebēri rīvmaizi, apmaisa, apcepj. Lieto, ka piedevu pie vārītas ... »

Grauzdētas baltmaizes šķēlītes

Baltmaizes šķēles, liek uz pannas izkausētā sviestā un ātri apcep no abām pusēm iebrūnas.

... »
Grauzdēti maizes gabaliņi

Galda maizi sagriež šķēlēs un tad pēc patikas palielos kantainos gabalos, kurus liek uz pannas izkausētā sviestā, un grozot apcep uz mazas uguns no visām pusēm iebrūnus.

... »
Maizes klimpas

Berztai maizei piejauc izkausēta sviestu, olu dzeltenumus, nedaudz piena, sāli, un piekuļ saputotus olu baltumus. Tad izveido mazas klimpas un 5 min. vāra gaļas buljonā.

... »
Baltmaizes krimslīši

Baltmaizi sagriež četrkantīgos mazos gabaliņos, saber pannā un — bieži apmaisot — cep, līdz maizes gabaliņi top gaiši brūni šos krimslīšus sniedz galdā pie buljona vai auzu tumes.

... »
Baltmaizes klimpas

Maizei nogriež garozu, tad pārlej ar verdošu pienu un ļauj 1/2 st. stāvēt. Pieliek izkausētu sviestu, miltus, veselas olas, sāli, un visu krietni samaisa. Ar karoti izveidotās klimpas 3—4 m ... »

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
gulašs , dārzeņu sautējums , Reņģu sacepums , ZEMEŅU KOMPOTS , pudiņš ,
Šodien vārda dienas svin:
Andis, Zeltīte



Noderēs
Nomizotus un sagrieztus kartupeļus un sīpolus uzliek ar tik daudz auksta ūdens, lai tie būtu pārklāti, izvāra mīkstus, saspiež, izberž
Kartupeļus notīra, nomazgā, sagriež salmiņos, tos patur stundu aukstā ūdenī, tad uz sieta notecina, drānā nosusina. Biezsienu katlā sakarsē taukus.
Notīrītām un nomazgātām forelēm izver stipru diegu cauri astei virspus spurām, tad caur abām acīm, un diegu cieši aizsien, lai
Burkānus nomazgā, nomizo, noskalo un sagriež gabaliņos. Katlā izkausē daļu no sviesta, ieliek sagatavotos burkānu gabaliņus, maisot apcep, pielej nedaudz
Notīrītus sīpolus sagriež, taukvielās apcep, samaļ, iemaisa vārītu kartupeļu masā, pievieno karstu šķidrumu no cepeša vai uzvārītu pienu, pievieno sāli,
Gaļu samaļ, pieliek smalkos piparus, sīpolu, sāli, olas, izmērcētu baltmaizi, samaļ vēl vienu reizi, izveido no 200 gr 3 apaļas
Brūklenes izlasa, nomazgā un applaucē vārošā ūdenī, lai nebūtu rūgtās piegaršas. Kopā ar nomizotiem, šķēlītēs sagrieztiem āboliem, cukuru un garšas

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180