Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Meklēšana

Teksts
Meklēšanas kritērijs
Meklēšanas kritērijs

Receptes ar: "mēle"

rezultāti no 1 līdz 10

Kopā atrasti 7 rezultāti


Omelete ar šampinjoniem

Olas sakuļ ar izkausētu sviestu un sāli. Omlešu pannā uzkarsē sajauktus sviestu un taukus, pielej apmēram pusi olu kulteņa, un pannu pastāvīgi kratot, uzcepj tiktāl, lai virskārta vēl paliktu mīksta. ... »

Tvaikotas teļu mēles

Teļu mēles nomazgā, uzliek ar aukstu ūdeni vārīt, verdošam noņem putas, pieliek sāli, garšvielas, tad vāra mīkstas, siltām novelk ādu, sagriež plānās šķēlītēs. Izkausē sviestu, pieber miltus, pielej 2 glāzes ... »

Versa mele

Mēli novāra mīkstu, siltai noņem ādu, sagriež plānās šķēlēs, sakārto uz trauka, pārlej karstu sviestu, pārējo salej mērces traukā, bļodai gar abām pusēm sakārto novārītus zirnīšus, pārlej ar karstu sviestu. ... »

mēles maizītes

Liellopa, cūkas vai teļa mēli iesāla, vāra mīkstu, atdzesē un sagriež šķēlēs. Baltmaizes šķēlīti pārziež ar sviestu un pārliek mēli. Grezno ar majonēzes mērci un marinētu gurķu ripiņām.

... »
Sālīta vērša mēle

1 vērša mēle, 1/2 tējkarotes salpetra, 1/6 tējkarotes cukura. 10 ēdamkarotes sāls, pipari un lauru lapas.

Mēli labi nomazgā, nokasa glumumu. katrā pusē iegriež ar asu nazi līdz virsējai ādiņai. ... »

Mele vīna merce

Labi notīrītu mēli vāra sālsūdenī. Kad mēle mīksta, to izņem, noskalo aukstā ūdenī, notīra balto ādiņu un mēli sagriež šķēlēs.

Mērce: sviestu ar miltiem izkarsē, pievieno mēles novārījumu (buljonu), uzvāra, tad ... »
Vārīta mēle

Liellopa, cūkas vai teļa mēli iesāla( sāls,cukurs un salpetris ) 10 - 12 stundas. Tad liek verdošā ūdenī, pievieno garšsaknes, lauru lapas, piparus, sāli un uz lēnas uguns vāra mīkstu. ... »

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
br , olu kūka , Alus mērce , spargel , vistas gaļa ,
Šodien vārda dienas svin:
Doloresa, Aleksandrs



Noderēs
Skābeņu konservēšana
Skābeņu konservēšanai ņem svaigas, sulīgas, jaunas skābeņu lapas. Tās pārlasa, atlasa rupjos kātus un iedzeltējušās lapas, rūpīgi nomazgā 2 vai
Marinēti kāposti ar papriku.
1). Noskalojam kapostgalvu, noņemam augšējās lapas, griežam uz pusēm no augšas uz leju, izgriežam viduci un ar nazīti sagriežam strēmelēs. 2).
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)
Ar šo receptes devu var piepildīt apmēram 0,5 litru burku. Svaigas, nepāraugušas gailenes izlasa, nogriež kātiņus, nomazgā, nospiež lieko ūdeni
Brūklenes pārmazgā un nosusina, ber trīslitru burciņā un ar stampu piestampā lai odziņas pārplīstu. Tad uzber cukuru un uzlej degvīnu.

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180