Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Meklēšana

Teksts
Meklēšanas kritērijs
Meklēšanas kritērijs

Receptes ar: "lasis"

rezultāti no 1 līdz 10

Kopā atrasti 15 gatavošanas paņēmieni:

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Marinēts lasis 4.07

Lasi nomazgā, noslauka ar mitru drēbi (zvīņot nedrīkst). Sagriež ar visu ādu ieslīpi, glītos gabaliņos. Verdošā ūdenī liek laša gabaliņus, iepriekš pieliekot garšas un sairi pielej etiķi. Tiklīdz uzvārījies, novelk...Skatīt recepti

Saldēts lasis 4.02

Lasi iztīra, pārgriež gareniski uz pusēm, katru pusi (ar visu ādu) sagriež glītās šķēlēs, sakārto tādā pašā veidā kā griezts uz zivju sieta, liek verdošā ūdenī, iepriekš pieliek virces, sāli,...Skatīt recepti

Vārīts lasis 4.23

Lasi iztīra, izmazgā (lasi nedrīkst zvīņot, lai nesabojātu laša galu, jo aiz pārāk straujas darbības tā atlec no asakām), sašņorē, piesien pie sieta, ūdenim pieliek vircas, sāli, sīpolu, lauru lapas...Skatīt recepti

Sālīts lasis 4.26

Lasi nemazgā, bet norīvē ar mitru drēbi. Sāli sajauc ar cukuru, salpetri, no visām pusēm ierīvē. Lasi iekārto koka traukā vai māla podā, sadalot saskaņā ar trauka lielumu. Podā iekaisa...Skatīt recepti

Žāvēts lasis 4.15

Lasi sagriež ieslīpi plānās šķēlītēs (bez ādas), sakārto uz iegarena šķīvja, garnē ar citronu un zaļumiem. Ja vēlas, lai lasis izskatītos paaugstināts, tad var likt apakšā baltmaizes krutonu.

...Skatīt recepti

Sālīts lasis 1 4.27

Lasi nemazgā, bet noslauka ar mitru drānu, tad ar asu nazi griež gar muguras asaku līdz vēdara dobumam, izplūstošās asinis tūliņ noslauka, izņem iekšējos orgānus, izslauka asinis, nogriež galvu, asti,...Skatīt recepti

Vārīts lasis (vesels) 4.19

Lasi nomazgā zvīņot nevajaga, tad pārgriež, iztīra iekšas, labi izmazgā, sašņorē, piesien pie zivju sieta. Verdošam ūdenim piemet garšvielas, lasi un vāra ap 10 min., noņem uz lēnākas uguns. Karstam...Skatīt recepti

Vārīts lasis 2 4.00

Lasi noslauka mitrā drēbē, zvīņot nevajag, pārgriež vēderu, iztīra iekšas, labi izmazgā, pārgriež gareniski uz pusi, sagriež glītos gabaliņos. Uzliek ūdeni ar vircām vārīt, kad ūdens uzvārās liek lasi, vāra...Skatīt recepti

Vārīts lasis ar olu mērci 4.30

Lasim iztīra iekšas, pārdala uz pusēm, sadala ar visu ādu. Uzliek ūdeni, pieliek garšvielas, vārošā liek laša gabaliņus, vāra ap 10 min., izņem ar putu karoti, noņem ādu, sakārto uz...Skatīt recepti

Cepts lasis 4.19

Lasi nomazgā - zvīņot nevajaga, pārgriež vēdera daļu, tad iztīra iekšas, nomazgā. Sagriež slīpos gabaliņos bez ādas 2 pirkstu platumā, apkaisa ar sāli, iemērcē miltos, ar sāli sakultā olā, rīvmaizē....Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
zivju , biezpiens , pankūkas , selerija , Kabaču ,
Šodien vārda dienas svin:
Jana, Johanna, Hanna



Noderēs
Sāgu savāra, mīkstu 1 l buljonā, tad pielej klāt karstu pārējo buljonu, sakuļ viruma bļodā olu dzeltenumus, un visu laiku
Gaļu nomazgā, atdala no kaula, noņem plēves, sagriež glītās šķēlēs (pret šķiedrām), izdauza, apkaisa ar sāli, cep karstā sviestā gaiši
Skābēšanai izvēlās līdz 10 cm garus augļus. Pārauguši kabači maz noderīgi konservēšanai. Skābē tāpat kā gurķus. Skābējot mazos traukos, var sagriezt
Mencu fileju ieberzē ar sāli, apviļā miltos un karsētos taukos strauji apcep. Baltmaizi sagriež plānās šķēlēs, pārlej pienu vai buljonu
Pagatavo kartupeļu biezeni vai izmanto kartupeļu biezeņa pārpalikumu. Biezenī iemaisa olu dzeltenumus, sāli, sasmalcinātus zaļumus. Olu baltumus sakuļ stingrās putās,
Vistas ar viruma zaļumiem, sīpoliem un pipargraudiņiem izvāra sālsūdenī mīkstas, miltus gaiši apcep sviestā, klāt pielej 2 l nokāsta vistu
Vistas un ananāsu salāti
Noskalo vistu, sagriež smalkāk un liek katlā, pārlej ar ūdeni un liek vārīt, nosmeļ putas, pievieno garšvielas(sāli, piparus, sīpolu, lauru

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Citronam noberž ar cukurgraudiem mizu, cukuru aplej ar auk­stu vīnu un citrona sulu un izšķīdina, caur astru sietiņu pielej ūdenī
Aukstā ūdenī nomazgātas kaltētas ābolu šķēles novāra mīkstas ar ūdeni un apelsīnu sulu, ābolu šķēles sašķīst nedrīkst. Tad ābolu šķēles izņem
 Rīsus noskalo vairākos ūdeņos, noplaucē ar verdošu ūdeni, uz­liek uz uguns ar aukstu ūdeni un stundu laika vāra, nemaisot, uz
Pienu vāra 10 min. ar cukuru un  noberztu citrona mizu, un kad piens atdzisis piejauc citronsulu, želatīnu, ko uzvāra ar
Paniņas sajauc ar cukuru un sakuļ putās, piejauc ar ūdenī uzvā­rītu želeju, citronsulu un citrona mizu. Šķidrumu iepilda ar aukstu

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180