Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Meklēšana

Teksts
Meklēšanas kritērijs
Meklēšanas kritērijs

Receptes ar: "gurķu salāti"

rezultāti no 1 līdz 10

Kopā atrasti 6 gatavošanas paņēmieni:

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Svaigu gurķu salāti 4.05

Etiķa vietā var lietot citronskābi, dotajai receptei apmēram 3-4,5 g. Ar citronskābi sagatavotiem salātiem ir maigāka garša. Slimnieku un bērnu uzturam ieteicams salātus sagatavot ar citronskābi. Nepāraugušus gurķus nomazgā, nomizo...Skatīt recepti

Rutku un skābētu gurķu salāti 4.07

Rutkus nomizo, sarīvē skaidiņās, pārkaisa sāli, cukuru un sakrata. Skābētus gurķus sagriež skaidiņās. Sasmalcinātiem rutkiem pievieno skābētus gurķus, skābu krējumu, samaisa un sakārto traukā.

Uzturvērtība: olbaltumvielas 2,7 g, taukvielas 14,1 g,...Skatīt recepti

Kartupeļu un skābētu gurķu salāti. 4.03

Kartupeļusnomazgā un ar mizu sālsūdenī novāra mīkstus, karstus nomizo, atdzesē un sagriež kubveida gabaliņos. Skābam krējumam pievieno sāli, cukuru, smalki sarīvētus mārrutkus, pievieno sagrieztus skābētus gurķus, kartupeļus, cieti novārītu olu,...Skatīt recepti

Rutku un skābētu gurķu salāti ar krējumu 4.19

Rutkus sarīvē skaidiņās, pārkaisa ar sāli un nedaudz cukura, sakrata, līdz atdalās sula. Skābētus gurķus sagriež salmiņos un pievieno rutkiem, pieliek krējumu un samaisa. Pasniedz rotātus ar nelielam gurķa šķēlītēm,...Skatīt recepti

Burkānu un gurķu salāti 4.25

Notīrītus burkānus un gurķus sarīvē uz rupjās rīves un pārlej ar majonēzi. Pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.

...Skatīt recepti

Kāpostu un gurķu salāti 4.47

Kāpostus sarīvē skaidiņas, gurķus sagriež plānās ripiņās, apsāla, sakrata, pārlej ar etiķa un eļļas maisījumu, apkaisa ar sakapātiem puraviem, dillēm.

...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
dārzeņu , gurķ , kāļu , borščs , apelsinu ,
Šodien vārda dienas svin:
Jana, Johanna, Hanna



Noderēs
Āboliem vispirms izgriež serdi, tad tos sagriež plānās šķēlītēs un pārlej ar krējuma un medus mērci, kuru iegūst, krējumu un
Zivi noberž ar sāli, notīra, nomazgā un sagriež trīs pirkstu platuma gabalos. Tad uzliek vārīties ūdeni ar notīrītām mazos gabaliņos
Kāpostus uz rīves sarīvē skaidiņās, pievieno mazliet sāls, bļodiņā ar stampiņu saspaida, pievieno smalki sarīvētu ķiploku un skaidās sarīvētu ābolu.
Sīki sasmalcinātus sīpolus kopā ar tomātu biezeni sviestā apcep. Tad pievieno krējuma mērci un vāra aptuveni 5 minūtes. Pēc tam
Mārrutkus notīra un smalki saberž, mandeles noloba un pēc iespējas smalkāk sagriež. Tad pagatavo gaišu sviesta taukšķi un atšķaida ar
Sivēna krūti nomazgā, iecērt ribiņas, ierīvē ar sāli, cepešpannā zem ādas liek restītes, uzlej ūdeni, cep aplaistot. Kad ādiņa mīksta,
Nomazgātu gaļu liek vārīties aukstā ūdenī, noņem putas, pieliek sāli, uz pusēm pārgrieztu sīpolu un burkānu un vāra, līdz gaļa

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Citronam noberž ar cukurgraudiem mizu, cukuru aplej ar auk­stu vīnu un citrona sulu un izšķīdina, caur astru sietiņu pielej ūdenī
Aukstā ūdenī nomazgātas kaltētas ābolu šķēles novāra mīkstas ar ūdeni un apelsīnu sulu, ābolu šķēles sašķīst nedrīkst. Tad ābolu šķēles izņem
 Rīsus noskalo vairākos ūdeņos, noplaucē ar verdošu ūdeni, uz­liek uz uguns ar aukstu ūdeni un stundu laika vāra, nemaisot, uz
Pienu vāra 10 min. ar cukuru un  noberztu citrona mizu, un kad piens atdzisis piejauc citronsulu, želatīnu, ko uzvāra ar
Paniņas sajauc ar cukuru un sakuļ putās, piejauc ar ūdenī uzvā­rītu želeju, citronsulu un citrona mizu. Šķidrumu iepilda ar aukstu

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180