Sadarbība

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Meklēšana

Teksts
Meklēšanas kritērijs
Meklēšanas kritērijs

Receptes ar: "gurķu "

rezultāti no 1 līdz 10

Kopā atrasti 16 rezultāti


Kāpostu un gurķu salāti

Kāpostus sarīvē skaidiņas, gurķus sagriež plānās ripiņās, apsāla, sakrata, pārlej ar etiķa un eļļas maisījumu, apkaisa ar sakapātiem puraviem, dillēm.

... »
Burkānu un gurķu salāti

Notīrītus burkānus un gurķus sarīvē uz rupjās rīves un pārlej ar majonēzi. Pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.

... »
Rutku un skābētu gurķu salāti ar krējumu

Rutkus sarīvē skaidiņās, pārkaisa ar sāli un nedaudz cukura, sakrata, līdz atdalās sula. Skābētus gurķus sagriež salmiņos un pievieno rutkiem, pieliek krējumu un samaisa. Pasniedz rotātus ar nelielam gurķa šķēlītēm, ... »

Gurķu mērce

Gatavā brūnā pamatmērcē ieliet smalki sakapātu vai sagrieztu gurķi, pēc tam mērci vēl vienu reiz uzvāra un nogaršina ar garšvielām.

... »
Kartupeļu un gurķu zupa1

Nierēm izgriež urīnvadus, tās mērcē etiķūdenī, to vairākkārt mainot. Izmērcētās nieres noskalo. Liellopu gaļu sagriež šķērsām muskuļu šķiedrām, gaļas šķēles izdauza, sagriež strēmelēs. Pannā sakarsē taukus, liek gaļu un apcep ... »

Kartupeļu un gurķu zupa

Nierēm izgriež urīnvadus, tās mērcē etiķūdenī, to vairākkārt mainot. Izmērcētās nieres noskalo. Liellopu gaļu sagriež šķērsām muskuļu šķiedrām, gaļas šķēles izdauza, sagriež strēmelēs. Pannā sakarsē taukus, liek gaļu un apcep ... »

Gaļas, kartupeļu un skābētu gurķu sautējums

Gaļu nomazgā, sagriež gabaliņos. Ja gaļa liesa, katliņā izkausē taukvielas. Sagatavoto gaļu liek katlā, apcep brūnu, pievieno sasmalcinātus sīpolus, sacep tos caurspīdīgus, pielej karstu šķidrumu, pievieno tomātu biezeni un aizvākotā ... »

Tomātu un svaigu gurķu maizītes

Gatavus, stingrus tomātus sagriež apmēram 0,5 cm biezās šķēlītēs un pārliek ar sviestu pārziestai baltmaizei vai rupjmaizes šķēlītei, pārkaisa smalkos piparus un pārliek sīpolu ripiņas atsevišķos gredzentiņus. Svaigus gurķus sagriež ... »

Gurķu skābēšana (pamats)

Svaigā veidā gurķi ilgi neuzglabājas, arī to ievākšanas laiks ir īss, tapēc lielāko daļu gurķu ražas konservē skābējot. Ja skābētus gurķus uzglabā ziemai, tad skābēšanai izvēlas vēlās šķirnes. ... »

Kartupeļu un skābētu gurķu salāti.

Kartupeļusnomazgā un ar mizu sālsūdenī novāra mīkstus, karstus nomizo, atdzesē un sagriež kubveida gabaliņos. Skābam krējumam pievieno sāli, cukuru, smalki sarīvētus mārrutkus, pievieno sagrieztus skābētus gurķus, kartupeļus, cieti novārītu olu, ... »

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
cūkas , sviesta mīkla , Salāti , galerts , liellopa ,
Šodien vārda dienas svin:
Andis, Zeltīte



Noderēs
Puravi pieder pie liliju dzimtas augiem tāpat kā sīpoli. Tie ir līdzīgi sīpoliem, tikai ar maigāku garšu, jo satur vairāk
Notīrītu zandartu veselu vai sadalītu liek katlā, pārlej ūdeni, pievieno garšsaknes( pētersīļus, burkānus, sīpolus), garšvielas, sāli un vāra, līdz tas
Brūklenes izlasa, saber sietiņā, kuru vairākas reizes iegremdē tīrā, aukstā ūdenī, tad lieko ūdeni notecina. Ogas pārliek katlā un bez
Sīpolu ripiņas apcep, pārkaisa sāli, cukuru, pielej nedaudz etiķa un sautē līdz gatavas. Pievieno brūnajai mērcej un samaisa.
Biezpienu samaisa ar olu dzeltenumiem, kartupeļu masu, sāli, ķimenēm un tik daudz miltiem, lai izceptie plācenīši labi turētos kopā. No
Kartupeļus novāra ar mizu, notīra, sagriež šķēlēs. Ķiplokus netīra, sīki sakapā vai saspiež. Ietauko ugunsdrošā stikla veidni, liek kartupeļus, katru
Gatavu irdenu mīklu (ar vai bez krējuma), ko pagatavo pēc attiec, priekšraksta, izrullē ļoti plānā kārtā, un arī pagatavo kūkai

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180