Sadarbība
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Meklēšana

Teksts
Meklēšanas kritērijs
Meklēšanas kritērijs

Receptes ar: "aknu"

rezultāti no 1 līdz 10

Kopā atrasti 26 rezultāti


Aknu desas un baltmaizes sacepums

Baltmaizei norīvē vai nogriež garoziņu, sagriež šķēlēs vai lieto jau iepriekš sagrieztu, sīpolus sīki sasmalcina un taukvielā sacep, pievieno no apvalka attīrītu aknu desu, sāli, muskatriekstu, visu ātri izkarsē. Ietaukotā ... »

Zošaknu sviests
Aknas izsutina sviestā un smalki saberž, baltmaizi izmiekšķē, nospiež, izrīvē caur sietu, zaļumus noplaucē un smalki sakapā Visas piedevas sajauc ar krējumā saberztu sviestu un izspiež caur sietiņu, pēc tam ... »
Strassburgas zošaknu pastēte
Taukas, baltas aknas 12 stundas iepriekš iemērc pienā, tad tās nosausina, iespeķo ar gareniskiem trifeļu gabaliņiem, iemarinē ar citronsulu un lauru lapām un apsedz traukā ar vāku. Cūkgaļu, taukus un ... »
Zaķaknu pastēte
Nomazgātas zaķu aknas, kam iepriekš novelk nost plēvi, sagriež šķēlēs, itin atliekas ar liesu cūkgaļu, ūdenī atmiekšķētu un labi nospaidītas maizes bez garozas, pipariem, sāli un smalki sakapātu sīpolu divreiz ... »
Aknu pastēte I
Teļa aknas, kam novelk nost plēvi un izņem laukā vadiņus, ar šķēlēs sagrieztu žāvētu speķi ātri apcep katlā no visām pusēm; klāt pieliek mazos gabaliņos sagrieztas pētersīļa un selderiņa saknes ... »
Aknu pastēte
Notīrītas aknas 5—6 min. sutina pannā ar žāvētu, smalki sagrieztu speķi, kad tās atdzisušas, divreiz samaļ, sajauc ar krējumā sakultu svaigu sviestu, putu krējumu, citronsulu un kādu lāsi, stiprāka vīna, ... »
Grauzdētas aknu maizītes

Notīrītas aknas un jēlos taukus divreiz samaļ, klāt piejauc smalki sakapātas pētersīļa lapiņas, sāli, olu un nogaršina ar kādu lāsīti madeiras vai portvīna, visu labi samaisa, izberž caur sietiņu un ... »

Grauzdētas aknu maizītes

Notīrītas aknas un jēlos taukus divreiz samaļ, klāt piejauc smalki sakapātas pētersīļa lapiņas, sāli, olu un nogaršina ar kādu lāsīti madeiras vai portvīna, visu labi samaisa, izberž caur sietiņu un ... »

Teļa piena un vistu aknu frikadeles

Teļa pienu 5 min. vāra mazsālītā ūdenī, divreiz samaļ ar vārītiem šampinjoniem, jēlām vistu aknām un šķiņķi. Pieliek olas, izkausētu sviestu, berztu maizi, krējumu, sāli. Visu krietni sakuļ. Ar šo ... »

Teļa aknu klimpas

Jēlām teļa aknām novelk plēvi, divreiz samaļ, pieliek izkausētu sviestu, olas, berztu maizi, sāli, piparus. Visu krietni sajauc. Nelielas šī biezeņa klimpas ar karoti ielaiž maz sālītā verdošā ūdenī vai ... »

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
sālīšana , burkānu salāti , Kartupeļu biezenis , Piena mērce , sacepums ,
Šodien vārda dienas svin:
Andis, Zeltīte



Noderēs
Notīrītu ķirbi sagriež 0,5 -1,0 cm biezās šķēlēs. Tās pārkaisa ar sāli, apviļā miltos, iemērc sakultā olā, tad apviļā rīvmaizē,
Teļa cepeti atdzesē un sagriež šķērsām muskuļu šķiedrām šķēlēs un tās savukārt iegarenos gabaliņos. Makaronus sālsūdenī novāra mīkstus, uz sietiņa
Kāpostus sagriež sīkos salmiņos. Ābolus atbrīvo no sēklotnes. Selerijas sakni nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Burkānus un ābolus sagriež
Gaļu uzliek ar aukstu ūdeni, lēnām uzvāra ar piedevām, un buljonu noliek pie malas kādu stundu vilkties, tad nokāš, nogaršo
Melonēm atdala mizas, ēdamo daļu sagriež strēmelēs. Strēmelēs sagriež arī šķiņķi un putnu gaļu. Notīrītas selerijas sarīvē skaidās. Platās glāzēs
Burkānus notīra, sagriež ripiņās, liek katliņā, zivju buljonu, pieliek sviestu un sautē pusmīkstus. Tad pievieno svaigos zirņus, virsū uzliek notīrītus,
Cūkas gaļas mīkstumu sagriez gabaliņos (50g.), liek uz pannas sakarsētos taukos un strauji apcep brūnus. Tad gaļai pievieno sagrieztus sipolus,

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Baravikas notīta, griež sev tīkamos gabalos, pārlej ar ūdeni un liek katlā vārīt. Vāra, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 30min.
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar

Populārakie

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina. Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm
Rīsus nomazgā, tīrā drānā paberzē, liek katlā sakarsētā taukvielā un maisot karsē, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi, pārlej ar verdošu buljonu,
Marinēti gurķi (bez pasterizēšanas)
1) Tīrā, sausā 3L burkā liek iekšā upeņu, ķiršu lapas, diles, ķiplokus. 2) Liek burkā tīrus nomazgātus gurķus, kam nogriezti galiņi. 3)

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180