Sadarbība
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Meklēšana

Teksts
Meklēšanas kritērijs
Meklēšanas kritērijs

Receptes ar: "Tomātu"

rezultāti no 1 līdz 10

Kopā atrasti 49 gatavošanas paņēmieni:

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Aukstā tomātu-zivju zupa 4.30

Zupai nepieciešams izmantot svaigus, vārītus vai žāvētus zivs gabaliņus bez asakām. Zupa garšīga arī ar iztīrītām, sakapātām ķilavām. Sīpoliem pievieno sāli, saberž vai sakrata līdz tie kļūst mīksti. cieti novārīto...Skatīt recepti

Tomātu mērce 4.05

Kviešu miltus sviestā vai taukos izkarsē, līdz tie dzelteni vai brūngani, pielej gaļas vai zivju buljonu, izmaisa, uzvāra. Pievieno sviestā vai taukos apceptas, sasmalcinātas garšsaknes ar tomātu biezeni un vāra...Skatīt recepti

Tomātu un puķukāpostu salāti 4.15

Puķukāpostus izvāra vieglā sālsūdeni, novieto uz sieta,' atdzesē, sadala sīkās rozītēs vai sakapā, sajauc ar majonēzi vai krējumu, kapātām dillēm. Salātus kartb kopējā traukā vai porciju salātu traukos, virsu uzliek...Skatīt recepti

Gurķu un tomātu salāti 4.14

Cietus sarkanos tomātus griež 1-1,5 cm biezās šķēlēītēs. Nepāraugušus svaigus gurķus mizo un arī griež 1/2 cm biezās šķēlēs. Notīrītos sīpolus sagriež pēc iespējas plānākās ripiņās. Vēlami saldie sīpoli.

Izkarsētā burkā...Skatīt recepti

Gurķu, tomātu un sīpolu salāti 4.06

Visus dārzeņus notīra un nomazgā aukstā ūdenī. Gurķus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs, tāpat tomātus un sīpolus. Burkānus sarīvē uz sakņu rīves (skaidiņās). Sīpolus apcep eļļā caurspīdīgus, pievieno sarīvētus burkānus...Skatīt recepti

Tomātu skābēšana 4.19

Skābēšanai noderīgi tādi tomāti, kas beiguši augt un zaudējuši zaļo krāsu, kļuvuši bāli sārti vai sārti. Nav ieteicams skābēt pilnīgi sarkanus ienākušos tomātus. Saimnieciskāk tomātus ieskābēt rudenī, kad tie vairs...Skatīt recepti

Tomātu sula 4.15

Tomātu sulas iegūšanai var izlietot visas tomātu šķirnes. Sulu gatavošanā augļu izskatam nav nozīmes, var izmantot visus nestandarta, sīkos, kroplos un pat bojātos tomātus. Tomātus rūpīgi nomazgā, izgriež bojātās...Skatīt recepti

Tomātu biezenis 4.15

Biezeņa pagatavošanai var izmantot visus sīkos, pārgatavojušos, iebojātos tomātus. Stipri bojātie tomāti nav lietojami biezeņa gatavošanai. Viens šāds rūgts, bojāts tomāts var sabojāt visu biezeņa labo garšu.

Tomātu sulu vāra,...Skatīt recepti

Tomātu mērce 4.17

Tomātu sulu salej katliņa un leni vāra. Visas dotās garšvielas iesien marles maisiņā (sīki sagrieztus ķiplokus, sarīvētu muskatriekstu). Maisiņā iesietās garšvielas ieliek verdošā masā un turpina vārīt, līdz...Skatīt recepti

Tomātu galerts 4.11

Sarkanus, vēl cietus tomātus nomazgā, nosusina un sagriež apmēram 1 cm biezās šķēlēs . Sīpolus, labāk saldos, sagriež iespējami plānākās ripiņās. Burkā ieliek 2 lauru lapas un sakārto kārtām tomātu...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
liellopa , kotletes , mīkla , kāpostiem , kabaci ,
Šodien vārda dienas svin:
Strauta, Grieta



Noderēs
Nieriem nogriež liekos taukus, pārgriež gareniski uz pusēm, sagriež plānās šķēlītēs, apcep uz ātras uguns. Olas atdala, dzeltenumus saputo, pieliek
Vārīta putna gaļu izmaļ kopā ar pienā izmērcētu baltmaizi, iemaisa olu dzeltenumus, garšvielas, pēdējos pievieno saputotus olu baltumus. Masu liek
Svaigos galviņkāpostus notīra un saēvelē salmiņos. Burkānus nomazgā, notīra, noskalo un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves skaidiņās. Iesārtus tomātus nomazgā
2 kg sivēna gaļas (pleca gabals ar visu ādu), 1 tējkarote salpetra, 1 tējkarote cukura, sāls, 6 olas, pipari, muskata
Kaltētos augļus nomazgā siltā ūdenī. Tad uzliek 5 l auksta ūdens, pieliek cukuru, kanēli, citr. mizu un sāgu un pēc
Veltnīšiem var izmantot dažādas gaļas - liellopu, cūkas, teļa. Gaļas mīkstumu atdala no plēvēm, griež šķērsām muskuļiem šķēlēs, tās viegli
Iepriekš labi sagatavotu dūju izvāra gatavu ar liellopa pakal-stibu, zaļumiem un sparģeļu mizām. Māla podā noplucinātas grūbas (vai rīsus) novāra

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180