Sadarbība
Remonta darbi
Dzīvokļa remonts
Mājas remonts
Remonta darbi

Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Meklēšana

Teksts
Meklēšanas kritērijs
Meklēšanas kritērijs

Receptes ar: "Rīsi"

rezultāti no 1 līdz 10

Kopā atrasti 15 gatavošanas paņēmieni:

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Dzidrais buljons ar rīsiem un frikadelēm 4.07

No vistas kauliem vāra buljonu, izkāš. Buljonā liek ar roboto sakņu nazīti kubiņos sagrieztus burkānus un vāra, līdz tie mīksti. Vistas gaļas mīkstumu samaļ vairākas reizes gaļas mašīnā ar...Skatīt recepti

Olas, saceptas ar rīsiem 4.26

Rīsus noskalo, liek verdošā ūdenī un uzvāra, katliņam uzliek vāciņu un cepeškrāsnī karsē, pa reizei apmaisot, līdz rīsi mīksti. Tad rīsiem pievieno stienīšos sagrieztu šķiņķi, sāli, samaisa un ar rīvmaizi...Skatīt recepti

Teļa frikaseja ar rīsiem 4.10

Gaļu nomazgā, sacērt ar kauliem glītos gabaliņos, uzliek ar aukstu ūdeni vārīt. Tikko uzvārās, pirmo ūdeni ar visām putām nolej, uzliek ar tik daudz karsta ūdens, lai gaļu apsegtu, pieliek...Skatīt recepti

Pildītas kāpostu lapas ar rīsiem 4.03

Kāpostu galviņu uzliek ar aukstu ūdeni, pieliek sāli, vāra, kamēr mīksta. Rīsus novāra un notvaiko irdenus, atdzesē, pieliek sviestā saceptu sīpolu, olas, sāli, visu izmaisa, kāpostgalviņai atdala lapas, kātiņus ar...Skatīt recepti

Kartupeļu rīsiņi 4.26

«Rīsiņiem» piemēroti tikai miltaini kartupeļi . Kartupeļus nomizo, izvāra, nokāš, nosusina, karstus izberž caur parupju sietu vai caurduri tieši pasniegšanai paredzētajā traukā. Kartupeļu «rīsiņus» nepārcilā un nenolīdzina, tos var pārkaisīt...Skatīt recepti

Vistas biķerīši ar vēžu mērci 4.09

Notīrītas un ar tējkaroti sāls ieberzētas vistas apmēram 3/4 st. izsutina brūnais un mīkstas ar sviestu, pa lāsītei klāt pielejot buljonu. Tad gaļu noloba no kauliem, divreiz samaļ un sajauc...Skatīt recepti

Teļa gaļas buljons ar rīsiem 4.19

Gaļu vai kaulus sakapā, nomazgā, uzliek uz uguns ar 4 l. auksta ūdens un karoti sāls, un kad putas nosmeltas, pieliek dārzeņus un apmēram 2,5 st. vāra virumu uz mazākas...Skatīt recepti

Vīna zupa ar rīsiem 4.20

Noskalotus rīsus uzliek ar ūdeni, lai rīsi būtu pilnīgi zem ūdens, un ar tējkarotīti sāls izvāra mīkstus (vārot nedrīkst maisīt), tad pielej 1/2 l ūdens, pieliek citronmizu un cukuru, vairākas...Skatīt recepti

Aknu rīsi 4.25

Samaltām aknām klāt pieliek kausētu sviestu, olas, izmērcētu un nospaidītu maizi, majorānu, muskatriekstu, sāli, piparus, un visu kopā krietni samīca. Caur rupju sietiņu izspiež mazus putraimiņus un 3 minūtes vāra...Skatīt recepti

Cepta vērša gaļa ar rīsiem 4.29

Rīsus savāra biezus, sajauc ar berztu sieru un olu dzeltenumu. Gaļu sagriež šķēlēs, apsutina 30 gr sviesta, apliek ar rīsiem, apkaisa ar berztu baltmaizi un atlikušo berzto sieru, aplej ar...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
rauga , Baraviku , siera salati , Ievārijums , ar speķi ,
Šodien vārda dienas svin:
Jana, Johanna, Hanna



Noderēs
Augļus nomazgā, tad pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un serdes cietās daļas, sagriež apmēram 0,5 cm biezās šķēlītēs, pārlej karstu
Etiķa vietā var lietot citronskābi, dotajai receptei apmēram 3-4,5 g. Ar citronskābi sagatavotiem salātiem ir maigāka garša. Slimnieku un bērnu
Notīrītus burkānus sarīvē uz rupjās vai smalkās rīves. Pārlej ar mērci, kuru pagatavo no citronu sulas, ogu sīrupa vai cukura
Notīrītus burkānus sagriež, izsautē. Atsevišķi izsautē sparģeļus. Pēc atdzesēšanas sparģeļus sagriež posmiņos, sajauc kopā ar burkāniem, zirnīšiem un majonēzi.
Cūkas cepeti vai šķiņķi sagriež šķērsām muskuļu šķiedrām plānās šķēlēs, kuras savukārt iegarenos gabaliņos. Kartupeļus ar mizu novāra, nomizo, atdzesē
Gaļas mīkstumu sagriež kubos (35-40gr. katrā), liek sautējamā katliņā sakarsētos taukos un apcep brūnus, pieliek tomātu biezeni un vēl dažas
Notīrītus kartupeļus sagriež kubiņos, puravus ripiņās. Dārzeņus liek verdošā ūdenī vai buljonā un vāra, līdz tie mīksti. Sakarsētā sviestā sacep

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Citronam noberž ar cukurgraudiem mizu, cukuru aplej ar auk­stu vīnu un citrona sulu un izšķīdina, caur astru sietiņu pielej ūdenī
Aukstā ūdenī nomazgātas kaltētas ābolu šķēles novāra mīkstas ar ūdeni un apelsīnu sulu, ābolu šķēles sašķīst nedrīkst. Tad ābolu šķēles izņem
 Rīsus noskalo vairākos ūdeņos, noplaucē ar verdošu ūdeni, uz­liek uz uguns ar aukstu ūdeni un stundu laika vāra, nemaisot, uz
Pienu vāra 10 min. ar cukuru un  noberztu citrona mizu, un kad piens atdzisis piejauc citronsulu, želatīnu, ko uzvāra ar
Paniņas sajauc ar cukuru un sakuļ putās, piejauc ar ūdenī uzvā­rītu želeju, citronsulu un citrona mizu. Šķidrumu iepilda ar aukstu

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

Produkts Litrs Tējkarote Ēdamkarote Tējas gl.
Ūdens 1000 5 18 250
Eļļa 860 5 20 240
Etiķis 1000 5 15 250
Cukurs 800 10 25 230
Pūdercukurs - 10 25 180